Дадох ъпдеит на SBSettings и ми изчезна EDGE ?
Дадох ъпдеит на SBSettings и ми изчезна EDGE ?
Здравеите,проблемът ми е следния.Влезнах в Сидия и ми поиска ъпдеит да някои работи от които 1-ното беше SBSettings.Ъпдеитнах го и от менютп Set toogles ми изчезнаха доста работи от които и EDGE, и сега не мога да си пущам и спирам интернета от моб.оператор.Телефона ми е 2Г FW 3.1.2.Ако някои може да ми даде някакав съвет ще съм му много благодарен.
Re: Дадох ъпдеит на SBSettings и ми изчезна EDGE ?
Точно с това се мъчих две поредни съботи и недели!
Бях много дълго време с FW v3.1 без WiFi и си мислех че чипът е дефектен, защото като включа WiFi, ако хванеше за малко мрежа, започваше много да грее и съвсем скоро я загубваше или я виждаше, но ме можеше да се върже.
В един момент, може би след няколко ресета и рестарта, WiFi се появи и започна да си работи съвсем устойчиво. Нарочно не ъпдейтвах от Cydia, просто чаках събота и неделя, че да ъпдейтна и фърмуера. Знам, че не трябва да връщам от бакъп и исках да имам повече време за инсталиране на програмите.
Та реших да ъпдейтна всичко и сложих FW v3.1.3, моднат като 4.0. Всичко си работеше прекрасно, докато не сложих последната версия на SBSettings от Cydia. Телефона започна да грее ужасно. Всичко работеше, включително и WiFi, изключваше се и EDGE, но този път иконата се казваше Data.
Сигурен бях, че проблемът е в новата версия на SBSettings и реших да смъкна версията до 3.0.5, защото прочетох по форумите, че тя се държи най-културно.
Намерих пакета с всички зависими програми:
Libhide 2.0.4.deb
MobileSubstrate 0.9.3087-1.deb
Network-cmds 307.0.1-6.deb
SBSettings 3.0.5.deb
SBSettingsAutolock 2 4.1-1.deb
SBSettingsToggles 3.0.2.deb
Деинсталирах новите версии и сложих тези, старите.
Тогава настъпи страшно объркване. Първо се появиха две икони за мобилния интернет - EDGE и Data.
WiFi работеше докато не ги изключих и двете. Телефонът започна яко да грее, WiFi виждаше мрежите, но не можеше да си вземе IP адрес.
След няколко ресета и рестарта престана въобще да вижда безжични мрежи и започна да грее когато е на зареждане.
Казвам си ще смъкна до FW v1.1.4, дано се оправи. А дано, ама надали! Не стана. WiFi изобщо не се появи, но поне престана да грее.
Вдигнах фърмуера до 3.1.3 но пак не се пови WiFi.
Та моят съвет е много внимателно с исталациите от Cydia!
Най-добре, според мен, е да инсталираш наново, като направо ъпдейтнеш до 3.1.3.
След това, намираш този пакет за SBSettings в този или другия форум и инсталираш него.
Освен това, може и да зададеш неправилни настройки в Settings -> General -> Network -> Cellular Data Network. Така няма да се свързва към EDGE, но според мен ще се опитва непрекъснато и ще хаби батерия. Все пак, не съм много сигурен в последното за батерията.
ВНИМАТЕЛНО!!!
И УСПЕХ!!!
Бях много дълго време с FW v3.1 без WiFi и си мислех че чипът е дефектен, защото като включа WiFi, ако хванеше за малко мрежа, започваше много да грее и съвсем скоро я загубваше или я виждаше, но ме можеше да се върже.
В един момент, може би след няколко ресета и рестарта, WiFi се появи и започна да си работи съвсем устойчиво. Нарочно не ъпдейтвах от Cydia, просто чаках събота и неделя, че да ъпдейтна и фърмуера. Знам, че не трябва да връщам от бакъп и исках да имам повече време за инсталиране на програмите.
Та реших да ъпдейтна всичко и сложих FW v3.1.3, моднат като 4.0. Всичко си работеше прекрасно, докато не сложих последната версия на SBSettings от Cydia. Телефона започна да грее ужасно. Всичко работеше, включително и WiFi, изключваше се и EDGE, но този път иконата се казваше Data.
Сигурен бях, че проблемът е в новата версия на SBSettings и реших да смъкна версията до 3.0.5, защото прочетох по форумите, че тя се държи най-културно.
Намерих пакета с всички зависими програми:
Libhide 2.0.4.deb
MobileSubstrate 0.9.3087-1.deb
Network-cmds 307.0.1-6.deb
SBSettings 3.0.5.deb
SBSettingsAutolock 2 4.1-1.deb
SBSettingsToggles 3.0.2.deb
Деинсталирах новите версии и сложих тези, старите.
Тогава настъпи страшно объркване. Първо се появиха две икони за мобилния интернет - EDGE и Data.
WiFi работеше докато не ги изключих и двете. Телефонът започна яко да грее, WiFi виждаше мрежите, но не можеше да си вземе IP адрес.
След няколко ресета и рестарта престана въобще да вижда безжични мрежи и започна да грее когато е на зареждане.
Казвам си ще смъкна до FW v1.1.4, дано се оправи. А дано, ама надали! Не стана. WiFi изобщо не се появи, но поне престана да грее.
Вдигнах фърмуера до 3.1.3 но пак не се пови WiFi.
Та моят съвет е много внимателно с исталациите от Cydia!
Най-добре, според мен, е да инсталираш наново, като направо ъпдейтнеш до 3.1.3.
След това, намираш този пакет за SBSettings в този или другия форум и инсталираш него.
Освен това, може и да зададеш неправилни настройки в Settings -> General -> Network -> Cellular Data Network. Така няма да се свързва към EDGE, но според мен ще се опитва непрекъснато и ще хаби батерия. Все пак, не съм много сигурен в последното за батерията.
ВНИМАТЕЛНО!!!
И УСПЕХ!!!
MAKE the Force be with You !!!
iPhone 2G, 8 GB, fw. 3.1
iPhone 2G, 8 GB, fw. 3.1
Преинсталирай си SBSettingsToggles. Ако не помогне си премахни всички пакети на SBSettings и ги инсталирай после наново след рестарта на телефона.jika702 написа:Здравеите,проблемът ми е следния.Влезнах в Сидия и ми поиска ъпдеит да някои работи от които 1-ното беше SBSettings.Ъпдеитнах го и от менютп Set toogles ми изчезнаха доста работи от които и EDGE, и сега не мога да си пущам и спирам интернета от моб.оператор.Телефона ми е 2Г FW 3.1.2.Ако някои може да ми даде някакав съвет ще съм му много благодарен.
Полезни ръководства за iPhone
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
-
Привет,
Имах следният проблем. Снощи реших да си сложа една програмка. Съответно я изтеглих през компютъра инсталирах си WinSCP , но във SBSettings не можех да видя иконата на SSH. Рестартирах, пусках и изключвах иконата от настройките на SBSettings, но ефекта беше нулев. Преинсталирах SSH open и ъпдейтнах SBSettings след което имах достъп до SSH. Включих го и си качих програмката в папката на Instaлl0us. В края на копирането ми даде грешка може би файла се беше трансферирал но ми даде, че няма връзка с телефона след което неможах да се свържа с WinSCP s телефона си отново. Дава ми грешка "Server unexpectedly close network connection". Днес установих , че не мога да ползвам интернет от мобилния оператор(до снощи нямах проблем). Имах такъв проблем при пусната настойка 3G и спряна Edge от SBSettings. Ще се пробвам да преинсталирам всички SBSetting и ще върна обратна връзка ако някой има идея моля да я сподели.
Забравих да споделя, че когато ми прекъсна връзката с копютъра мисля, че телефона се заключи!
Мерси.
Имах следният проблем. Снощи реших да си сложа една програмка. Съответно я изтеглих през компютъра инсталирах си WinSCP , но във SBSettings не можех да видя иконата на SSH. Рестартирах, пусках и изключвах иконата от настройките на SBSettings, но ефекта беше нулев. Преинсталирах SSH open и ъпдейтнах SBSettings след което имах достъп до SSH. Включих го и си качих програмката в папката на Instaлl0us. В края на копирането ми даде грешка може би файла се беше трансферирал но ми даде, че няма връзка с телефона след което неможах да се свържа с WinSCP s телефона си отново. Дава ми грешка "Server unexpectedly close network connection". Днес установих , че не мога да ползвам интернет от мобилния оператор(до снощи нямах проблем). Имах такъв проблем при пусната настойка 3G и спряна Edge от SBSettings. Ще се пробвам да преинсталирам всички SBSetting и ще върна обратна връзка ако някой има идея моля да я сподели.
Забравих да споделя, че когато ми прекъсна връзката с копютъра мисля, че телефона се заключи!
Мерси.
-
Всичко се опраши след като намерих старите toggles за SBSettings. Просто този превключвач за Edge на който пише Data не е същия. Не мога да се свържа през SSH. Нз какъв е проблема. Пробвам през USB и през Wi-Fi , но няма ефект. спрях и firewall-a на компа пак няма подобрение. Забелязах, че в SBSettings на Data IP ми дава N/A. А преди мисля че пишеше IP-то през което се вързвах на през USB кабела (127.0.0.1) Имам чувството, SSH toggle-а също не работи 

За нещастие и аз се сблъсквам със същия проблем! Без инсталиране на по-старата версия на SBSettings опитах всичко описано в темата, включително и да я деинсталирам. Резултата е нулев не мога да си пусна мобилния интернет, а си е кощунство да имаш 500 MB на месец и да не можеш да ги ползваш при нужда! Не зная от къде да изтегля по-стария пакет на SBSettings и как да го инсталирам без Сидия. Повече ме тревожи факта , че и след деинсталация и рестарт отново нямам мобилен нет, а със старата версия не беше така. Идеи приемам всякакви. Благодаря!
Iphone 3G 16GB BLACK FW4.2.1
здравейте аз имах същия проблем с edge може да не търсите по стари версии на СБСетингс. в cydia има едно tool-че като напичете в търсене edge се появява old edge toggle инсталирате го и пак може да си ползвате мобилния интернет
Пич , нямаш идея колко съм ти благодарен! Работата беше опряла до рестор, но вече всичко е ОК! Голям камък ми свали от сърцето, жив и здрав!headtrick написа:здравейте аз имах същия проблем с edge може да не търсите по стари версии на СБСетингс. в cydia има едно tool-че като напичете в търсене edge се появява old edge toggle инсталирате го и пак може да си ползвате мобилния интернет

Iphone 3G 16GB BLACK FW4.2.1
Здрвейте, можете ли да ми кажете от кой сорс е тва old edge toggle защото на мен не ми излиза,kalinkov написа:Пич , нямаш идея колко съм ти благодарен! Работата беше опряла до рестор, но вече всичко е ОК! Голям камък ми свали от сърцето, жив и здрав!headtrick написа:здравейте аз имах същия проблем с edge може да не търсите по стари версии на СБСетингс. в cydia има едно tool-че като напичете в търсене edge се появява old edge toggle инсталирате го и пак може да си ползвате мобилния интернет

Просто е EDGE Toggle от BigBoss.
И аз имах същия проблем но след като инсталирах EDGE toggle и се оправих.Иначе стават космически сметки 

iPhone 2G 8GB iOS 3.1.3 Jailbroken with redsn0w-Sold
iPod touch 4G 8GB iOS 4.1 Jailbroken with limera1n-Sold
iPod touch 4G 8GB iOS 4.1 Jailbroken with limera1n-Sold
- Phenomenon
След инсталацията на EDGE toggle сега имам EDGE и Data ,трябва и двете да бъдат исключени за да не генерира трафик нали така ?
ПП
Телефона отново си хваща ип-та и имам чувството ,че батерията ми пада малко по -бързо ...
Някакви идей ?
ПП
Телефона отново си хваща ип-та и имам чувството ,че батерията ми пада малко по -бързо ...
Някакви идей ?
iPhone 3G (8GB) FW 3.1.3
Колеги аз си инсталирах Edge toggle и все пак ми дава отново could not activate cellular data, PDP authentication failure. Някой знае ли нещо по въпроса?
И при мен абсолютно същия проблем..седи си could not activate cellular data, PDP authentication failure
Защо ви е да инсталирате тези глупости.
Мобилния нет си бачка, просто като си го включите от Settings>General>Network
Мобилния нет си бачка, просто като си го включите от Settings>General>Network
Хора аз открих следното, когато съм с моята карта DATA IP N/A, след това пробвах с няколко sim карти и ми генерира IP, вероятно тези IP идват от картите. Няколко пъти разговарях с тези идиоти от Мтел и всеки път им обяснявам, че и без тези настройки за което те ми говорят всеки път имам интернет с други сим карти, обаче те това не могат да го проумеят. И как специалистите от Мтел нямат да зная за тази грешка от къде може да бъде (PDP Authentication failure). Днес ходих до един офис и ми обещаха да ми дадът нова карта 3G, и познайте какво, системата им блокира когата се опитваха да активират картата с моя номер !!!!
No comment !!!!
No comment !!!!