Проблем със сензора за светлина на бял iphone 4
Проблем със сензора за светлина на бял iphone 4
Здравейте, от 10 дни имам бял iphone 4, закупен от Виена и се оказа, че май има проблем със сензора за светлина.По време на разговор дисплея свети и започва едно безразборно включване на всевъзможни функции.Може ли някой да ме насочи как трябва да си оправя настройките (ако проблема идва от тях, разбира се).Второто ми въпросче е: Как да си настроя и камерата, защото прави ужасни снимки?
Re: Проблем със сензора за светлина на бял iphone 4
В началото доколкото си спомням имаше такъв проблем със сензора на 4-та бях гледал в youtube за него.Камерата на 4-та няма сетингс и немога да разбера какви настройки искаш да правиш??
iPhone5-16GB-FU-iOS 7.0.4-JB
Хвърли един поглед над това http://www.youtube.com/watch?v=WEh5JwHkUoY
Благодаря за отзивчивостта.Опитах както в youtube е показано, но когато провеждам разговор не ми излиза иконката на bluetooth, a само "mute, keypad, speaker, add call, hold, contacts".Може би трябва да отида в някой сервиз, където наистина знаят какво правят, а не като мен- да стрелям на посоки.
Относно камерата- снимките, направени със светкавица, ми излизат ужасни ( все едно снимаш през целуфан).
Чух, че някъде около "Парк хотел Витоша" има сервиз на Apple и май ще ги посетя.Да не говоря, че и контактите от старата сим карта не мога да си ги копирам в iphone-a.
Отново благодаря за съдействието!
Относно камерата- снимките, направени със светкавица, ми излизат ужасни ( все едно снимаш през целуфан).
Чух, че някъде около "Парк хотел Витоша" има сервиз на Apple и май ще ги посетя.Да не говоря, че и контактите от старата сим карта не мога да си ги копирам в iphone-a.
Отново благодаря за съдействието!
Най-хубаво е да го погледнат наистина и в сервиз, но за камерата неочакваи много от нея и то на тъмно
Ако имаш възможност синхронизираи си контактите с outlook-a и след това с i-tunes после е лесно.......Успех!!

За контактите погледни тук : http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... B8#p116588
Този линк ще ти е от позлза също !! http://uomoto87.blogspot.com/
Този линк ще ти е от позлза също !! http://uomoto87.blogspot.com/
Е как си купи бял iphone4 ? Като още не ги продават.
iPhone 4 16GB Black, 5.0.1 , Factory Unlocked
iPad 2 32GB 3G 5.0.1
iPad 2 32GB 3G 5.0.1
Има фирми, които заменят черните части с бели и си готов. 

iPhone 6 Space Gray 16GB iOS 8.0
Да, но това не е оригинален бял айфон с проблемен сензор 
А отварян телефон със сменени панели и проблемен сензор, което автоматично води до това, че не се знае кой какво е строшил

А отварян телефон със сменени панели и проблемен сензор, което автоматично води до това, че не се знае кой какво е строшил

iPhone 4 16GB Black, 5.0.1 , Factory Unlocked
iPad 2 32GB 3G 5.0.1
iPad 2 32GB 3G 5.0.1
Е, няма как... гъзарията иска жертви. 

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Отново ти благодаря, nino_xman!А относно това как съм си купила бял iPhone - от 01.04.2011г. тези телефони ги има на Американския пазар и в Хонг Конг.Бройките за Европа са доста ограничени.Имаше ги в Германия,Австрия, сега мисля и Канада.Във Виена имаше само 4 броя и понеже имаме офис там,изпратих човек в магазина и така се сдобих с това бижу.Странното, е че в повечето страни телефоните са neverlock, не разбирам защо при нас операторите ги заключват 

Аз не мога да гарамтирам, че това е оригинален бял iPhone, въпросът е че изглежда прекрасно и аз съм щастлива
Сега отивам в сервиз и по-късно ще пиша пак.

По повод на камерата, дано не се окаже че си забравила да махнеш предпазното фолио от гърба на телефона, че ще се изложиме ... 

"Legio Patria Nostra"
- masterboss
именно заради това трябва да еhousemd70 написа:По повод на камерата, дано не се окаже че си забравила да махнеш предпазното фолио от гърба на телефона, че ще се изложиме ...
iPhone 4 Black 16GB by M-Tel - iOS 7.1.2
iPhone 4S White 16GB by M-Tel - iOS 8...
R.I.P. Steve Jobs 1955-2011
iPhone 4S White 16GB by M-Tel - iOS 8...
R.I.P. Steve Jobs 1955-2011
И аз това си помислих, но не ми се вярва да е забравила да махне фолиото отзад.
Оказа се,че очакванията ми за камера и iphone са доста различни от действителността.Днес ми обясниха,че телефончето прави хубави снимки на дневна светлина, но за съжаление нещата не стоят по същия начин със снимките, направени вечер и със светкавица.
Днес разпитах всичките си познати с iphone-и и за мое учудване малка част от тях ми потвърдиха, че и техните апарати нямат сензор за светлина.С нетърпение чакам утре да ми кажат какъв е точно проблема с моя iphone и ще го споделя с вас разбира се
Днес разпитах всичките си познати с iphone-и и за мое учудване малка част от тях ми потвърдиха, че и техните апарати нямат сензор за светлина.С нетърпение чакам утре да ми кажат какъв е точно проблема с моя iphone и ще го споделя с вас разбира се

Качи снимки на телефона, включен, ако не ти е проблем 

Разбира се,само да си го взема утре 

Незнам за 4-ката ама снимките на 3GS-a са ужас,дори на дневна светлина понякога са зацапани,а да не говорим за баланса на бялото.Старият ми телефон,който беше с 2МП камера правеше по-чисти снимки 

iPhone 5s iOS 7.1 / iPhone 5 iOS 7.1
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
iPhone 3GS iOS 6.1 / iPhone iOS 3.1.3
Оригинален бял iPhone 4 НЯМА. Китайците се усетиха навреме, както винаги, и почнаха да правят бели панели. Проблемът със светкавицата се дължи на това, че по-евтините бели панели нямат дифузер за светкавицата, както оригиналният черен панел.
Явно твоят е такъв. Да те предупредя, че е много вероятно и дисплеят да не е retina, защото задължително е сменяван заедно с белият преден панел.
Явно твоят е такъв. Да те предупредя, че е много вероятно и дисплеят да не е retina, защото задължително е сменяван заедно с белият преден панел.
Част от аутсорсинга на Apple е в южен Китай (близо до Хонг Конг).Само да отбележа за протокола, че всички световно гиганти имат производство в Китай.Така че не разбирам какво точно ви "яде"!Само човек, който е бил там би могъл да ме разбере.Освен това говоря за проблема "proximity sensor", който дори е оповестен от самия Стив Джобс и се очаква update на софтуера.Опитвам се да намеря алтернативно решение, за което Вие никак не ми помагате.
И какво като аутсорсинга на Епъл бил изнесен в Южен Китай? Белия Iphone 4 все още не е пуснат в търговската мрежа, като определено ти заявявам,че в Канада го няма.Единствения начин някой да се сдобие с такъв модел е да е бил изнесен нелегално от фабриката, което малко ме съмнява да е станало.Не казвам,че не е възможно да се случи, но хората ти казват да провериш дали наистина е оригинален модел Iphone 4 White или просто са сменени панелите.Освен това ти говориш за различни проблеми-имаше проблеми с проксимити сензора-при доближаване на телефона до ухото продължаваше да свети и неволно човек натискаше с ухо някой от иконите на дисплея.Епъл пуснаха софтуерен ъпдейт и при някой телефони проблема се оправи, при други не.Снимките с камерата на телефона са доста добри, да не кажа много добри за телефон.При наличието на толкова много проблеми при теб те съветвам да си видиш документацията с която си купила телефона, ако имаш официална Епъл гаранция се обърни към тях.
Колкото и да ми е неприятно да ти го кажа , за теб няма алтернативен вариант , освен сервиз или ако наистина имаш някаква гаранция за телефона се възползвай , ако не трябва да се занесе в сервиз . По-скоро вярвам , че отиваш към втория вариант, защото наистина бяла 4-ка няма , това което ти имаш е 4-ка със сменени панели и съответно отпаднала гаранция към Епъл, ако о занесеш в техен магазин/сервиз , но ако го занесеш/ изпратиш до магазина от който е купен , би трябвало да поемат някаква гаранция и да си го оправят ! Знам , че ти е неприятно да го чуеш , но е така ! Ако имаш други въпроси , можеш да ми пишеш ЛС !
Поздрави
П.П Ако се появи legaliziran , той ще ти каже за белите 4-ки , които се продават във Виена най-добре
, даже може да се окаже , че той е гаранционен сервиз на твойта 
Поздрави
П.П Ако се появи legaliziran , той ще ти каже за белите 4-ки , които се продават във Виена най-добре

Бял оригинален айфон 4 все още не се продава. Просто вече има фирми които сменят панелите тъй като хората искат бял а той така и така и не излиза и много фирми се усетиха/ А проблемите които описваш за мен са очаквани тъй като четох в една статия бая отдавна беше че точно заради тези проблеми се забавя белия телефон а по точно че заради белия панел през него прониква всетлина и затова проксимити сензора дава грешка а снимките със светкавица са ужасни тъй като част от светлината от светкавицата преминава през панела и обектива успява да я улови. Надявам се разбра какво имам пред вид че не съм много добър в обясненията а и незнам дали в статията всичко е 100% истина Ето статията http://www.kaldata.com/comments.php?catid=5&id=59095 тя е от отдавна и уж тези проблеми са отстранени пише но така или иначе бял телефон оригинално все още няма.
П.С Между другото преди 2 дни се прибрах от Лондон и посетих магазина на Епъл в Ковънт Гардън и това е официален магазин а не реселър и там бял айфон няма - виж с черни е залято а и със черни и бели айпад 2 -дори едвам се откъснах да не грабна един но удържах на изкушението
П.С Между другото преди 2 дни се прибрах от Лондон и посетих магазина на Епъл в Ковънт Гардън и това е официален магазин а не реселър и там бял айфон няма - виж с черни е залято а и със черни и бели айпад 2 -дори едвам се откъснах да не грабна един но удържах на изкушението
Аз ли криво ти говорих, ти ли криво ме разбра...babyslava написа:Част от аутсорсинга на Apple е в южен Китай (близо до Хонг Конг).Само да отбележа за протокола, че всички световно гиганти имат производство в Китай.Така че не разбирам какво точно ви "яде"!Само човек, който е бил там би могъл да ме разбере.Освен това говоря за проблема "proximity sensor", който дори е оповестен от самия Стив Джобс и се очаква update на софтуера.Опитвам се да намеря алтернативно решение, за което Вие никак не ми помагате.
Що се палиш, нали ти обясняваме как стоят нещата. 100% проблемът е хардуерен. Или сензорът не бачка, или тоя дето е сменявал панела не е щракнал добре конектора. Послушай колегите и го занеси на сервиз, само не в официалният, щото ще те замерят с него