Потънал power бутон на iPhone 4S
-
Потънал power бутон на iPhone 4S
Здравейте колеги, първо искам да опомена, че използвах търсачката на форума и прочетох доста неща по въпроса, който ме интересува, но не успях да намеря тема със същия въпрос като моя. На всички други колеги, power бутона просто е отказал да работи (натиска се, но не работи), докато моя бутон потъна, заседна... Телефона е на около година и половина и е изпускан един път (беше чисто нов на 2 седмици) и си личи къде е изпускан, точно на десния ръб до отвора за зарядното. Бутона заседна една сутрин изведнъж, ползвах си го, сложих си го в джоба, извадих го след 2 минути пак и усетих как се натиска по-трудно. Така с всяко следващо натискане ставаше по-трудно и по-трудно, докато стигна до такова положение, че трябва да се натисне с два пръста със всичка сила, за да проработи. На мой приятел около 1 месец преди мен му "хлътна" бутона по същия начин и пак така, със всяко натискане ставаше по-трудно и по-трудно като неговия вече абсурд да се натисне. Не знам от какво идва този проблем, единственото, което ми идва на ум е, че си нося телефона в джоба с кейс, който не покрива power бутона, и може да е влязъл някакъв боклук, който се събира в дъното на джоба в копчето. Опитах да го зачистя с една игла, но ефект никакъв. Сега мисля за сервиз, тъй като телефона още е в гаранция, но все си мисля, че ще ми кажат, че съм го изпуснал, макар удара, който си личи да е от диаметрално противоположната страна. Отидох в Globul информативно да попитам дали ще го вземат за ремонт, при което 3 служители не успяха да ми дадът отговор дали ще ми се приеме гаранционното обслужване като единия ми обясни, че е невъзможно така да запецне копчето, при положение, че му показвам телефона на живо, а колежката му, веднага ми зададе заучения въпрос "мокрен ли е" и след като отгворих негативно, тя каза да им го давам.
Какво мислите вие, има ли смисъл да го давам на ремонт или да не си губя времето и да си карам така?

Re: Потънал power бутон на iPhone 4S
Давай го щом е в гаранция. Понякога си затварят очите за някви по-леки падания...
При мен се получи същото само че моя не беше гаранционен. Аз го занесох в един сервиз и за 20лв ми смениха копчето и сега всичко е 6. Не го бях нито изтървала нито мокрила. Занеси го да ти го оправят или сменят. Това не е станало защото телефона е падал. Поне аз така мисля. 

-
Здравейте отново колеги,
За да не отварям друга тема ще продължа тази. Първо искам да се похваля - днес ми замениха телефона от Германос. На 18 ден, от който съм го дал, 7 дни преди да изтече гаранцията. Много съм доволен, но имам и едно притеснение. Не знам дали телефона, който ми дадоха е 4 или 4S (моя беше 4S), помня от стария си телефон, че начина, по който се различават двата модела е по една черта, която се намира отгоре на телефона (отдясно на аудио жака ако не се лъжа). Та на предишния телефон тази черта я има, а на сегашния я няма. Разрових се из интернет и прочетох, че мога да разбера по номера на модела какъв е телефона. Моя е A1387 и това е модел на 4S. Другото, което направих е да вляза в www.imei.info и когато си въведох imei-а ми показа, че телефона ми е 4S. Има ли повод за притеснение това, че нямам тази черна черта отгоре на телефона?
Поздрави!
Христо Стойчев
За да не отварям друга тема ще продължа тази. Първо искам да се похваля - днес ми замениха телефона от Германос. На 18 ден, от който съм го дал, 7 дни преди да изтече гаранцията. Много съм доволен, но имам и едно притеснение. Не знам дали телефона, който ми дадоха е 4 или 4S (моя беше 4S), помня от стария си телефон, че начина, по който се различават двата модела е по една черта, която се намира отгоре на телефона (отдясно на аудио жака ако не се лъжа). Та на предишния телефон тази черта я има, а на сегашния я няма. Разрових се из интернет и прочетох, че мога да разбера по номера на модела какъв е телефона. Моя е A1387 и това е модел на 4S. Другото, което направих е да вляза в www.imei.info и когато си въведох imei-а ми показа, че телефона ми е 4S. Има ли повод за притеснение това, че нямам тази черна черта отгоре на телефона?
Поздрави!
Христо Стойчев
НЕщо послъгваш? ПО Описанието на "Чертите" излиза, че си им дал 4, а те са ти дали 4ес?!
"Мисля-значи съществувам"
- TheOriginal
Когато има черта горе до жака за слушалки е 4, когато няма е 4S
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
-
Хммм, извинявам се значи за глупавия въпрос, не знам защо съм се заблудил, че стария ми телефон е имал черта... От преди това знаех, че имат разлики в чертите двата модела и като погеднах ми се видя странен отгоре и дори не съм проверявал в интернет на кой чертата е отгоре, защото бях уж убеден...
-
Извинявам се, че пиша 2 коментара един след друг, но днес ми изникна още 1 въпрос докато четях тема във форума за гаранция на iPhone 5. Знам, че всички iPhone-и имат 1 година международна гаранция. Сега, когато ми замениха телефона обаче от Германос не ми удължиха гаранцията и общо взето ми остават 5 дни гаранция. Въпросът ми е след като активирах новия iPhone има ли международна гаранция 1 година?
Не. Гаранцията от германос е "търговска" и няма зависимост от заводската.
"Мисля-значи съществувам"