Проблем с iMessages и FaceTime 8.1.1

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Аватар
bokouser

Проблем с iMessages и FaceTime 8.1.1

Мнение от bokouser »

Здравейте,
не мога по никакъв начин да подкарам iMessages и FaceTime на iPhone6 с 8.1.1
Преди два дена взех два телефона, единият го конфигурирах от бекъп-а на старата ми 5-ца и на него всичко си тръгна без проблем. Другият го активирах като нов (за жена ми е първи iPhone) и при него iMessages и FaceTime не тръгнаха.
По принцип FaceTime не ме интересува, дразни ме, че не работи, а iMessages си ползвам. Пробвах изключване, включване на iMessages с рестартиране на телефона, Reset Network Settings, разни други последователности, които четох в нета, но не стана. Тръгнах да му правя рестор, два часа ми седя надпис: Contacting the software update server.. Утре пак ще пробвам да го ресторна, а ако някой помогне с идея ще съм благодарен.
Интересно ми е и друго, на моят телефон (който работи) във FaceTime липсва едно меню в сравнение с телефона на жена ми, някой знае ли защо е така? Само да вметна, че жена ми има iPad на същият акаунт, ако има значение.
ИзображениеИзображение
Petaralkov

Re: Проблем с iMessages и FaceTime 8.1.1

Мнение от Petaralkov »

Това меню се появява, само когато има друго устройство свързано с твоя icloud акаунт. То даже си го пише под самата функция. А за аймеседж, аз имах същия проблем, само че на 8.1 и ми струваше около 4 лева в опити да активирам аймеседж и накрая ми писна оставих го включено и на другия ден, без да знам как, си беше ок. Предполагам, че от apple са има ли някакъв проблем с услугата. Така че, дай му малко време :)
Аватар
bokouser

Re: Проблем с iMessages и FaceTime 8.1.1

Мнение от bokouser »

Благодаря! За менюто е така, свързах двете устройства.
iMessages и FaceTime също днес тръгнаха.
:) Поздрави!
Публикувай отговор