Здравейте колеги , преди известно време получих Iphone 4 16GB заключен към М-тел. На пръв поглед всичко беше добре - свързваше се с Itunes ; ъпдейтна се до последна версия 7.1.2 . Всичко беше ок докато не се наложи да направя снимка в почти пълен мрак . При опит за заснемане снимката излиза чисто бяла!!! При вкл. светкавица снимката излиза абсолютно бяла без какъвто и да било детайл на нея . Разпитах и се оказа ,че задния панел е бил сменян (най-вероятно е бил спукан) . В момента в които се загледах светкавицата изглеждаше някак по в ляво от колкото отвора на панела. Въпросът ми е следния : Може ли да се коригира чрез отваряне на телефона (ако отг. е ''да'' всякакви насоки биха били полезни) ??? Панела е менте ??? Или 3 тата ми догадка (дори не е въпрос) дали при смяната не са нанесли хардуерна щета???
Благодаря предварително.
Помощ за проблемен Iphone 4
Re: Помощ за проблемен Iphone 4
На твоите догадки можем да отговорим с наши догадки, което не ти е от полза никак. Отиди с телефона в някой сервиз да го поледнат и да ти кажат.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Бих се радвал да получа поне някаква насока относно смяната на панела - по-конкретно какво може да липсва. В тема в I fix it намерих обяснение https://www.ifixit.com/Answers/View/613 ... Side+Glare . Мога да разглобя телефона сам (имам нужните инструменти) . Няма ли колега сблъскал се с този проблем ???
Задния панел не е нищо повече от парче стъкло и няма какво да му липсва. Свали го и нарави опит да снимаш да видим какво ще излезе. Ако няма проблем ще си купиш един панл и си гптов! 

iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
Свали панела и отлепи защитното фолио от стъклото на камерата. Качествените панели имат лепенки от двете страни 

"Мисля-значи съществувам"