Проблем с интернет настройки
Проблем с интернет настройки
Здравейте, преди 2 дни нулирах настройките на айфон 5ц от reset, след което като го включих вече нямах интернет... Изпратих смс за да получа wap настройки, пише, че телефонът ми не поддържал тази функция. Свързах го с айтюнс за да получа евентуално carrier update settings, но нищо. В графата дето трябва да ми показва номера пише unknown. Когато се опитам да сменя на 3G мрежа в настройките на телефона - не става, връща се на 2G. Но и 2Г няма на практика. На теленор съм. Обхват имам, мога да звъня и пращам смс. Телефонът е фабрично отключен, операционна система 8.4. Къде може да е проблемът? Рестартирах го - нищо. Преместих си картата на един стар самсунг - там всичко работи.
iPod Touch 1 16GB > iPod Touch 4 32GB > iPhone 4 16GB Black FW > iPhone 5 16GB Black Globul
iPhone 5c 16GB White iOS 8.4 ФО Jailbroken
iPod Touch 4 32GB Black iOS 6.1.5 Jailbroken
iPhone 2G 16GB iOS 3.1.2
iPhone 2G 16GB iOS 3.1.2
Re: Проблем с интернет настройки
Оффф писали сме няколко пъти вече , просто в Celluar напиши Telenor и ще тръгне .

Къде по-точно?
iPod Touch 1 16GB > iPod Touch 4 32GB > iPhone 4 16GB Black FW > iPhone 5 16GB Black Globul
iPhone 2G 16GB iOS 3.1.2
iPhone 2G 16GB iOS 3.1.2
Просто трябва да се разръчкат менютата, че едното меню не ти излиза поради някаква причина. Включи "Voice & Data" на 3G и включи временно "Data Roaming" на "On", "Cellular Data" го прецъкай на "Off", изчакваш малко и го връщаш на "On". Би трябвало да ти се появи още един ред "Cellula Data Network" (между "Data Roaming" и "Personal Hotspot"). Влизаш в "Cellula Data Network" и на "Cellular Data" -> "APN" въвеждаш "telenorbg" (без кавичките) (user и password си ги оставяш празни). След това може пак да прецъкаш "Cellular Data" -> "Off" -> "On". Би трябвало да работи вече Интернета (освен ако SIM-картата има някаква несъвместимост с този телефон; или просто няма активирана услуга за данни, но явно тя си има щом с друг телефон работи). Ако все още няма нет - ходи при оператора да ти дадат нова SIM-карта. Иначе после като тръгне нет-а, може да си изключиш вече "Data Roaming" и ако ти е зор с батерията и не ти трябва бърз нет, може да си върнеш и 2G. 

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Странно , направи reset network settings само с карта в телефона и изчакай, трябва да си вземе сам автоматичните настройки ...