Iphone 5SE странен звук при натискане на home button

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
joe

Iphone 5SE странен звук при натискане на home button

Мнение от joe »

Здравейте, бутончето ми взе да издава странен звук при натискане. Като леко ако се натиска с нокът и прескача, все едно бутона не е прилепнал хубаво за основата. Всичко си работи, просто исках да попитам дали това би могло да е проблем занапред. Четох из форуми и други хора се оплакват от подобно нещо на home button-a. Телефонът е още в гаранция и се чудех дали биха въобще го взели това като проблем от сервиза. Закупен е от Теленор.
Ако някой има подобен опит, съвет ще се радвам да споделите :)
joe

Re: Iphone 5SE странен звук при натискане на home button

Мнение от joe »

Айде бе тука никой ли не знае, какво аджеба има под това копче и какво може да му стане, да се отлепи, да се отдели ... ?
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

Здравейте, ако сте в първата година на гаранцията, понеже тя се явява международна в първите дванадесет месеца, та ако не са изминали, занесете го директно в http://creativecenter.bg/ /те са лицензиран сервиз на Ейпъл за България/, там най-добре ще го диагностицират и предполагам ще бъде заменен бутона гаранционно на 99%. Води се хардуерен дефект. Но все пак имайте едно на ум, че може и да не открият дефект, според техните критерии и вид тестове.
Ако сте във втората година на гаранцията, не е лошо да го занесете за гаранционно обслужване в оператора, но там вече ще е по-сложно, но не и невъзможно да бъде констатиран и отстранен евентуален проблем.
Тук във форума, само може да се гадае, какво би могло да му е. Съгласете се с мен.

Поздрави.
kawabiker

Мнение от kawabiker »

joe написа:Айде бе тука никой ли не знае, какво аджеба има под това копче и какво може да му стане, да се отлепи, да се отдели ... ?
На бе , може да си говориш у вас и със съучениците, тук обаче ще трябва да покажеш, че не ти липсват първите 7 !
Apple iPhone написа:Здравейте, ако сте в първата година на гаранцията, понеже тя се явява международна в първите дванадесет месеца, та ако не са изминали, занесете го директно в http://creativecenter.bg/ /те са лицензиран сервиз на Ейпъл за България/, там най-добре ще го диагностицират и предполагам ще бъде заменен бутона гаранционно на 99%. Води се хардуерен дефект. Но все пак имайте едно на ум, че може и да не открият дефект, според техните критерии и вид тестове.
Ако сте във втората година на гаранцията, не е лошо да го занесете за гаранционно обслужване в оператора, но там вече ще е по-сложно, но не и невъзможно да бъде констатиран и отстранен евентуален проблем.
Тук във форума, само може да се гадае, какво би могло да му е. Съгласете се с мен.

Поздрави.
А ти освен да пращаш хората в creative друго можеш ли да пишеш ???
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

Ами като сте толкова компетентен, отговорете на човека ...!
Последно промяна от Apple iPhone на 23 Дек 2016, 17:58, променено общо 1 път.
joe

Мнение от joe »

kawabiker написа:
joe написа:Айде бе тука никой ли не знае, какво аджеба има под това копче и какво може да му стане, да се отлепи, да се отдели ... ?
На бе , може да си говориш у вас и със съучениците, тук обаче ще трябва да покажеш, че не ти липсват първите 7 !
Apple iPhone написа:Здравейте, ако сте в първата година на гаранцията, понеже тя се явява международна в първите дванадесет месеца, та ако не са изминали, занесете го директно в http://creativecenter.bg/ /те са лицензиран сервиз на Ейпъл за България/, там най-добре ще го диагностицират и предполагам ще бъде заменен бутона гаранционно на 99%. Води се хардуерен дефект. Но все пак имайте едно на ум, че може и да не открият дефект, според техните критерии и вид тестове.

Поздрави.
Всъщност приятелю, след като изчаках 24 часа и нямаше дори 1 буква написана като отговор се разтревожих. Първите седем години си ги имам, съжалявам, ако съм оставил друго впечатление. Иначе за отговора на колегата горе, пак е добро начало. Дори не знаех, че имам международна гаранция първата година. И понеже най-лесно е да се отиде в сервиз и да питаш и да ти кажат "остави го ей тука за 1 месец да го видим", реших първо да потърся професионално мнение тук. Всяка работа си иска майстор нали така... има хора, които с това си вадят хляба и реших, че може да получа смислен отговор от опита им. Нали за това е форум?
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

joe написа:
kawabiker написа:

Поздрави.
Всъщност приятелю, след като изчаках 24 часа и нямаше дори 1 буква написана като отговор се разтревожих. Първите седем години си ги имам, съжалявам, ако съм оставил друго впечатление. Иначе за отговора на колегата горе, пак е добро начало. Дори не знаех, че имам международна гаранция първата година. И понеже най-лесно е да се отиде в сервиз и да питаш и да ти кажат "остави го ей тука за 1 месец да го видим", реших първо да потърся професионално мнение тук. Всяка работа си иска майстор нали така... има хора, които с това си вадят хляба и реших, че може да получа смислен отговор от опита им. Нали за това е форум?
Напълно съм съгласен с Вас, тук има много "разбирачи", от рода на гадатели и врачки, съжалявам ако не съм могъл да Ви помогна, но няма как да Ви кажа, какво му е на бутона, без да е пред мен телефона, и дори пред мен да е, аз не съм специалист. Хората от Ейпъл са предоставили една година международна гаранция, в България има сервиз на Ейпъл, който я покрива - няма значение къде ще занесете телефона през първата година, дали при оператор или в лицензирания сервиз /едно и също е, но е препоръчително директно в лицензирания/, телефона ще бъде обслужен гаранционно - нали в това е смисъла на гаранцията? Вече през втората година, понеже тя е операторска гаранция, се носи само и единствено при оператор ако се наложи и те се спасяват. Съжалявам, но явно не съм до там компетентен, ако има колеги тук, които могат да отремонтират телефона или да кажат, какво му е то нека да го направят ;)
Поздрави.
Аватар
Ivan_vylka

Мнение от Ivan_vylka »

Всяка работа си иска майстор нали така... има хора, които с това си вадят хляба и реших, че може да получа смислен отговор от опита им. Нали за това е форум?
Е като е форум да не мислиш, че някой който може да изкара пари от теб или от други с някакъв проблем, ще ти го каже безплатно? Ще получиш съвет да го занесеш в определен сервиз, от който автора на това ще има някаква полза. Не говоря за Creative, те са си официален сервиз, а за гаражни сервизчета, които работят с най-долните китайски части и ги представят за оригинални. Ама тия сервизчета нямат никакъв шанс за достъп до оригинални части, не само за iPhone, а за каквато и да е друга марка. Така че при хардуерен проблем отиваш в официален сервиз. Тук никой няма да ти помогне...
iPhone 11
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

Ivan_vylka написа:
Всяка работа си иска майстор нали така... има хора, които с това си вадят хляба и реших, че може да получа смислен отговор от опита им. Нали за това е форум?
Е като е форум да не мислиш, че някой който може да изкара пари от теб или от други с някакъв проблем, ще ти го каже безплатно? Ще получиш съвет да го занесеш в определен сервиз, от който автора на това ще има някаква полза. Не говоря за Creative, те са си официален сервиз, а за гаражни сервизчета, които работят с най-долните китайски части и ги представят за оригинални. Ама тия сервизчета нямат никакъв шанс за достъп до оригинални части, не само за iPhone, а за каквато и да е друга марка. Така че при хардуерен проблем отиваш в официален сервиз. Тук никой няма да ти помогне...
Браво, колега! Един мъдър човек. Значи имало и мислещи хора...
Весели празници!
joe

Мнение от joe »

Apple iPhone , благодаря ти. Пак е насока, телефона е на 3-4 месеца, така че мисля да отида да проверя. Обаче трябва да им го оставя нали?

Ivan_vylka написа:
Ами именно тука бъркат повечето хора. Аз ще отида да дам пари на човек, дето ей тука ми изпише 20 реда с предположения и решения... поне ще знам, че разбира какво и що прави. Не говорим само за iPhone-и, а като цяло манталитета. Можеше телефона ми да не е в гаранация, тогава трябваше да ползвам именно някой такъв "малък" сервиз. Ама на... българина първо трябва парите да види, кяра и тогава нещо евентуално да направим. Не се прави така репутация,име ако щеш и бизнес, кога ще го разберат някой не знам. Поне колегата обясни за гаранцията и даде име на ауторизиран сервиз, пак е помощ. Иначе ми е ясно, че има и от другия вид българи тука, дето са и инженери през химици та чак до футболни треньори.
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

joe написа:Apple iPhone , благодаря ти. Пак е насока, телефона е на 3-4 месеца, така че мисля да отида да проверя. Обаче трябва да им го оставя нали?

Ivan_vylka написа:
Ами именно тука бъркат повечето хора. Аз ще отида да дам пари на човек, дето ей тука ми изпише 20 реда с предположения и решения... поне ще знам, че разбира какво и що прави. Не говорим само за iPhone-и, а като цяло манталитета. Можеше телефона ми да не е в гаранация, тогава трябваше да ползвам именно някой такъв "малък" сервиз. Ама на... българина първо трябва парите да види, кяра и тогава нещо евентуално да направим. Не се прави така репутация,име ако щеш и бизнес, кога ще го разберат някой не знам. Поне колегата обясни за гаранцията и даде име на ауторизиран сервиз, пак е помощ. Иначе ми е ясно, че има и от другия вид българи тука, дето са и инженери през химици та чак до футболни треньори.

Наистина сте прав!
Що се отнася до телефона, използвал съм услугите им, за съжаление да, трябва да се остави /срока е 30 дни, но работят много по-бързо от този срок/, но има вероятност макар и малка, когато отидете лично да го занесете /ако имате такава възможност, разбира се/, ще може да се консултирате с техниците за евентуалния проблем и дали има смисъл да го оставяте.
Това е от мен! Весели празници и дано всичко да се оправи ;)
joe

Мнение от joe »

Apple iPhone написа:
Наистина сте прав!
Що се отнася до телефона, използвал съм услугите им, за съжаление да, трябва да се остави /срока е 30 дни, но работят много по-бързо от този срок/, но има вероятност макар и малка, когато отидете лично да го занесете /ако имате такава възможност, разбира се/, ще може да се консултирате с техниците за евентуалния проблем и дали има смисъл да го оставяте.
Да, мисля на място. Ако разбират, а те сигурно разбират... веднага ще засекат дефект, ако има такъв. Трябва ли да нося някакви документи на телефона?
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

joe написа:
Apple iPhone написа:
Наистина сте прав!
Да, мисля на място. Ако разбират, а те сигурно разбират... веднага ще засекат дефект, ако има такъв. Трябва ли да нося някакви документи на телефона?
Аз лично носих гаранцията, казаха ми, че не им е нужна, най-добре и Вие я вземете /за всеки случай/, но те си имат начин да проверят дали телефона е в първата си година от гаранцията.
По принцип, ние обикновените потребители, може да си следим и да правим проверка на ето този адрес:
http://iphoneimei.info/
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

:) По добре го занеси в Теленор те да ти го сменят ;;) ако въобще нещо му има на телефона !
joe

Мнение от joe »

gogi71 написа::) По добре го занеси в Теленор те да ти го сменят ;;) ако въобще нещо му има на телефона !
Е аз не мога простo да отида и да им кажа "сменете го", нали трябва и те да го закарат в сервиз и да стои там 1-2 седмици, докато някой го погледне. По-добре в този ауторизиран сервиз, поне може да имат техници на място да метне 1 поглед за 1 минута.
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

И ако случайното ти го сменят,пада гаранцията от Теленор :) А то незнам дали има iPhone,на който Home бутона да не пука !
Аватар
centur

Мнение от centur »

gogi71 написа:... А то незнам дали има iPhone,на който Home бутона да не пука !
На 7/7 Plus със сигурност НЕ пука, защото не хлътва физически, а само haptic feedback-а създава такова усещане.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Публикувай отговор