iPhone 6S се изключва при 20% батерия !

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
aleksandro

iPhone 6S се изключва при 20% батерия !

Мнение от aleksandro »

Здравейте,
Някой имал ли е такъв проблем !? iPhone 6S се изключва при 20 процента или 14, 15 батерия. След което индикира за паднала до край батерия. Ако се натисне хоум бутона и паър бутона заедно, пуснат се и след това се натисне само пауър бутона тръгва с логото на ябълка напред и зарежда до екран с приложенията. Вижда се примерно 15 процента батерия стои така секунда или две и се изключва отново . Мисля, че този проблем се появи след ъпдейта на iOS 10 . :-/

Re: iPhone 6S се изключва при 20% батерия !

Мнение от hawaya »

http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 32164bfb64

Моя апарат беше заменен. Поздрави! :)
aleksandro

Мнение от aleksandro »

Благодаря за отговора изглежда проблемът отново идва от Samsung :( и аз съм изтеглил късата клечка.

"Same issues with my wife's phones. We both got iPhone 6s 64gb on lunch day; however, her ended up being with Samsung chipset while mine is TSMC.
We had troubleshoot this for the last two months - different restores, multiple apple chat sessions, few setup as new and nothing helped. The phone would shut off on average once a week at mostly 20-50% battery left.
Last weekend, we went to a local Apple store and requested a fix. The genius who took care of us, at first was adamant that there is nothing wrong with the phone. Her started talking to us like we were idiots or total computer illiterates. I had explain to him that I had 20+ IT background and just half the stuff he told us was a total bull crap. I also had to explain to him that those health check apps are not always %100 correct and cant be taken for granted in every single situation.
At the end, he had consulted with a senior guy and gave us a new new phone. It is too early to say if the issue is resolved, but the positive is that her phone had TSMC chipset instead of Samsung."

Мнение от Lucius »

И моят телефон го замениха!
Iphone X 64GB
iphone 5 16 GB
Ipod nano 7
aleksandro

Мнение от aleksandro »

Да и при мен го замениха !
Благодаря за информацията :)

Мнение от p_aimar »

Здравейте! Имам абсолютно същия проблем, прочетох цялата тема, която "hawaya" е сложил като препратка, но ми е необходима малко повече информация, ще се радвам да получа отговори.
Първо малко по-подробна информация конкретно за моя случай:
Телефона е 6s 64gb, закупен от М-тел, преди 1 година и 2 месеца. Конкретно за проблема, който проявява, а именно неочакваното изключване, го прави в диапазона от 20-50% заряд на батерията. Телефонът е оставен в Мтел, с подробно описан проблем, в перфектно състояние и чакам отговор.
Конкретният апарат попада в тази https://www.apple.com/bg/support/iphone ... dshutdown/ програма на Apple за подмяна на батерията (очевидно това е проблема).

Интересува ме следното:

Вашите са заменени, но чисто нови или отремонтирани такива (да речем с подменени батерии, ако са били произведени в този диапазон, в който описват от Apple в тази програма), и на коя година от гаранцията (както знаем 2-рата година се поема от продавача, в случая Мтел) и дали това би било проблем?

Като цяло ме интересува по-подробно как е преминал целия процес при Вас и какво да очаквам.

Благодаря Ви предварително! Поздрави!
Последно промяна от p_aimar на 24 Яну 2017, 10:28, променено общо 1 път.
m94

Мнение от m94 »

Здравейте на всички! Ще ползвам тази тема и за моя проблем, който е подобен със самоизключване на 6S. Няколко пъти (2-3) в рамките на месец ми се случва да се самоизключи на произволен процент от батерията ( веднъж на 44, вторият път на 65%). След опит за включване ми изкарва празна батерия и не иска да се включва, но когато минат да кажем около 3-4 минути, телефонът се включва, но показва съвсем други проценти и сякаш индикаторът блокира и не отчита нищо повече до следващото зареждане (последният път ме смъкна от 65% на 17 и стоя така докато не го пуснах да се зарежда чак след около 4-5 часа. Това не се случва всеки път, но определено е изнервящо. Също така имам и проблем с хоум бутона - понякога сякаш се чува пукане от него и нещо като двойно кликване. Слушалката също два пъти ми отказва напълно и се оправя след рестарт, изобщо напоследък като цяло телефонът се държи странно. Мисля утре да го нося в теленор, но ми е интересно ще признаят ли тези проблеми, при положение, че се случват рядко? Има дни, в които всичко е наред... Телефонът не фигурира и в списъка с дефектните батерии.
georgi4

Мнение от georgi4 »

Определено не е нормално поведение и ако след рестор не се оправи- директно за гаранционно обслужване, придружен с подробното описание на проблемите.
IPhone 7
m94

Мнение от m94 »

Оставих го днес в магазина, откъдето го взех. Когато получа обратна връзка ще споделя. Консултантът реши да ме убеждава, че това било софтуерен проблем и било добре да изчакам, самият той не обновил до последната версия поради бъг. Не му повярвах и оставих телефона, обяснявайки всичките му проблеми. Дано да има положително развитие. Лека вечер за всички!
georgi4

Мнение от georgi4 »

Прави ли рестор, не ресет(рестартиране) само?
IPhone 7
m94

Мнение от m94 »

Правих, настроих го дори като нов апарат, но след два-три дена пак изключи. Слушалката също ми отказа и се оправи с рестарт. Днес е приет в сервиза, ще видя какво ще излезе накрая. Опасявам се, че и там ще му направят само рестор.
Sashence

Мнение от Sashence »

Някой да е получавал следното съобщение при проверка на IMEI: "Това не е валиден сериен номер на продукт на Apple. Въведете отново номера. В случай че все още се натъквате на проблеми, се свържете с нас."
Странното е, че съм сигурен в това, което пиша. Чеквал съм го в други сайтове и си излиза всичко, само Apple ми казват, че телефона ми не съществува. Реално и на мен ми се изключва при по-малко от 40% на студено и исках да знам влизам ли в сервизната акция.
m94

Мнение от m94 »

@Sashence, Трябва да въведеш Serial number, a не IMEI. Моят не фигурира в базата данни според Apple, но изключването си се получава понякога между- 40-60%.
Sashence

Мнение от Sashence »

Благодаря, стана със Serial number-a. Странното е, че и моят не влиза в сервизната акция, но се изключва.
georgi4

Мнение от georgi4 »

..ако ги давате, настоявайте да ви сменят целият батери кит
IPhone 7
m94

Мнение от m94 »

Днес получих съобщение, че телефонът ще бъде изпратен във външен сервизен център на производителя. Приет е в сервиза на 26.01 и днес получих това. Някой знае ли нещо повече за тази процедура, ако е минавал по тези стъпки някога или утре да звъня да питам какво се случва?
veskop

Мнение от veskop »

Моя го чаках 29 дена!Теленор.
Max Iphone

Мнение от Max Iphone »

Здравейте хора,

Имам абсолютно същият проблем като всички вас.

Телефонът ми просто между 50 и 5% си избира кога да се изключи и след това просто докато не го сложа в зарядното всеки път като го включа изгасва след около 5-15 секунди.

Въпросът ми е понеже вече 2 пъти е бил в сервиз и нищо не успяха да му направят, твърдят че е сменен софтуер и т.н. но проблема си остава. Сега съм пуснал жалба и искане за нов апарат от мтел. Ако някой може да ми даде съвет как сте си издействали нов апарат, дали е от магазина от който сте си го купили като мтел теленор или е от Creative center по някакъв интернационален закон. Ще съм ви изключително благодарен ако някой успее да ми помогне.

Благодаря предварително.
m94

Мнение от m94 »

Здравей! Аз просто оставих апарата и те са го пратили в Аррle, доколкото разбрах. Първо от магазина (теленор) ми казаха, че е софтуерен проблем и да съм чакал ъпдейт, защото само щели да ми обновят софтуера, но след като ги попитах дали биха ползвали такъв апарат, го взеха. Аз имах и други проблеми с моя и може би това е помогнало, на мен Хоум бутона ми щракаше доста странно и слушалката също отказваше на моменти. Дано да има положително развитие и при теб след жалбата - практически си с апарат, на който не може да се разчита! Има и КЗП, ако няма резултат!
Max Iphone

Мнение от Max Iphone »

Благодаря за съдействието, но все пак в КЗП още не съм се оплаквал никога и не съм сигурен точно какво могат да направят те. Сега ще проверя как стоят нещата и там, и дано се случат нещата.
m94

Мнение от m94 »

Вчера и аз взех новия телефон. Неразличим от нов. 27 дни.
peshko86

Мнение от peshko86 »

Здравейте,телефона ми е закупен от Технополис и гаранцията ми е една година. Четох някакви неща за AppleCare и т.н, но нищо не разбрах. Та въпроса ми е следния,вече съм с изтекла гаранция,дали ще има шанс за отремонтиране на батерията,защото имам същия проблем с рязко падане и изключване? Благодаря

Проверих и https://www.apple.com/bg/support/iphone ... dshutdown/
и за това пиша,защото къде ли не четох и нещо не зацепвам!

......Въведеният от вас сериен номер не отговаря на изискванията за тази програма поради някоя от следните причини:
– Не е сериен номер от засегнатия обхват
ИЛИ
– Архивите ни показват, че батерията ви вече е подменена. Ако сте заплатили за сервизно обслужване за подмяна на батерията, се свържете с Apple, за да проверите дали отговаряте на изискванията за възстановяване на средства.......

от сайта на Apple

........Валидна дата на закупуване
Потвърдената дата на закупуване позволява на Apple бързо да открие вашия продукт и да ви предостави необходимата помощ.
Техническа поддръжка по телефона: изтекла
Отговаряте на условията за закупуване на техническа поддръжка по телефона от консултант на Apple.
Връзка с отдела за поддръжка на Apple
Покритие на ремонт и сервиз: Законът за защита на потребителите не е приложим (международна покупка)
Този продукт не отговаря на условията за права по силата на закона за защита на потребителите, тъй като продуктът е закупен в различна страна от тази, в която сте потърсили услуги за сервиз. Можете да разговаряте с консултант, за да обсъдите опциите. Ограничената гаранция на Apple и предимствата от плана за защита AppleCare или AppleCare+ се предоставят отделно от правата по силата на закона за защита на потребителите (вижте подробноститеОтваря се в нов прозорец).
Аватар
centur

Мнение от centur »

peshko86 написа:телефона ми е закупен от Технополис и гаранцията ми е една година.
Няма как да е 1 година след като е точно 2 години по закон. Друг въпрос е, че Apple предлагат международната гаранция само за 1 година, а втората вече се покрива от търговеца (в случая Технополис).
Сега, ако отидеш и им кажеш искам да ми смените батерията първо ще ти вземат пари, защото гаранцията на батерията по принцип е 6 месеца от датата на покупката, но ако кажеш, че ти се изключва като падне на 20% (или колкото ще да е) тогава ще ти го ремонтират безплатно, а дали ще ти сменят батерията няма как да знам предварително.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
peshko86

Мнение от peshko86 »

@centur , благодаря ти ! Помогна ми много,днес още ще разпитам по въпроса,че работата е малко завързана. Телефонът е купуван от Кърджали,а аз съм в София,та ще им видя днес политиката по приемане на стоката. И да батерията показва 20-25-30% и телефона се изключва,след стартиране показва,че няма заряд в батерията.
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

centur написа:
peshko86 написа:...защото гаранцията на батерията по принцип е 6 месеца от датата на покупката...
Пак пишеш наизуст, а спри малко.
Няма как гаранцията на батерията да е 6 месеца, след като телефонът не подлежи на отваряне от потребител в период на гаранцията. В такива случаи гаранцията е пълна за целия период, предвиден в закона.
"Мисля-значи съществувам"
Публикувай отговор