въпрос относно закупуването на iphone 5s

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Rozoveca

въпрос относно закупуването на iphone 5s

Мнение от Rozoveca »

Здравейте, интересуваме следното: Ще купувам един айфон 5S, всичко му е изрядно освен това че при разговор екрана не загасва докато е до ушото (сещате се как трябва да си гасне), това нещо лошо ли е? Имам предвид голям проблем ли е ?
Аватар
Ivan_vylka

Re: въпрос относно закупуването на iphone 5s

Мнение от Ivan_vylka »

За да не работи този сензор, значи най-вероятно дисплея е сменен и то некадърно сменен с НЕоригинален. Защото ако беше сменен с оригинален в официален сервиз нямаше да го оставят неработещ сензора. А само сензора да се развали без да е сменян дисплея не ми се вярва. По-добре виж за някой друг, гледай всичко да работи и не прави компромиси. А иначе докато говориш с активен дисплей може да натиснеш неволно някоя опция при допира с лицето ти, да затвориш, да набереш нещо друго и т.н.
iPhone 11
Аватар
centur

Мнение от centur »

По-голям проблем е да не натиснеш нещо с ухото, че дори можеш без да искаш да затвориш/набреш друг по време на разговор, да спреш микрофона, да пуснеш високоговорителя и т.н.
Предполагам, че ще го купуваш втора ръка, но може би са му сменяли дисплея и е сложено някакво менте, което няма отвор за сензора или другия вариант да е събрал прах в сензора и затова да не работи.
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Rozoveca

Мнение от Rozoveca »

Няма да е тоя, щом може да е с менте екран, благодаря много колеги за съдействието, ще пиша като взема нещо и ще ви го покажа :)
Rozoveca

Мнение от Rozoveca »

Здравейте, пак съм аз, направих си icloud акаунт, но брат ми като имаше такъв имаше към 5-6 ГБ пространство, пък аз имам само 1 - вижте снимка - http://store.picbg.net/pubpic/EE/33/fb4 ... 2aee33.png
И също така ме интересува дали ще има някакъв проблем като въведа акаунта в iphon-a ми, защото съм си го направил акаунта през компютър (не е MAC) и не съм въвеждал никакви данни за кредитни карти по простата причина, че нямам такива а и не искам да си въвеждам такива данни по принцип?
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Няма да имаш проблем.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Rozoveca

Мнение от Rozoveca »

добър вечер отново колеги, взех 5s изряден , на тънка цена, но имам един въпрос - трябва ли да се притеснявам че хоум бутона не се натиска, имам в предивд не е като при обикновенна петица да се натиска, в смисъл такъв той си работи, пръстовия работи всичко е окей но не се натиска ?
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Как работи, па се не натиска?
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Rozoveca

Мнение от Rozoveca »

Ми работи си, пръстовия отпчетък ми чете пръста, отключва се, като го натисна два пъти отваря там мултитаскинга кои прилжения са активни, махам си ги - абе всичко си работи как тряа', копчето не се натиска като копче..само на лек допир и си върши работата, което за мене си е по-яко де, ама дали няма нещо да му стане? даже одеве му сложих 10.2.1 и няма ник'ви проблеми
Аватар
centur

Мнение от centur »

Settings > General > Accessibility > Home Button > изключи Rest finger to Open
Apple iPhone 12 Pro Max (128GB) Silver
Apple AirPods v2
Apple Apple Watch Nike S6 GPS 44мм
Rozoveca

Мнение от Rozoveca »

Хаби ли много батерия тази опция която казваш, като е включена ?
PS: изключена беше, а трябва ли да бъда притеснен за това че копчето не се натиска? смисъл върши ми работата която трябва само, че ми е чудно..
Аватар
Ivan_vylka

Мнение от Ivan_vylka »

Опцията служи да не трябва да се натиска два пъти бутона за отключване или при светнал екран само с отпечатъка да се отключва, а да не се натиска.
А иначе не е нормално да не "щрака" бутона, но щом върши работа, на тоя етап не се притеснявай. Не е сменян, защото ако беше, нямаше да работи пръстовия отпечатък.
iPhone 11
Rozoveca

Мнение от Rozoveca »

Знам, че нямаше да работи, преди малко си въведох пръстовия отпечатък и съм я включил тази опция, за да не натискам два пъти, като докосна лекичко копчето с пръста се отключва - аз това исках, но въпроса ми е относно тази опция Rest finger to Open - хаби ли много батерия когато е включена?
Аватар
Ivan_vylka

Мнение от Ivan_vylka »

Няма причина да хаби батерия. Просто е за удобство, на който както му харесва да си отключва телефона :) Това си е един вид начина на отключване от iOS 9.
iPhone 11
Rozoveca

Мнение от Rozoveca »

Ами аз си го направих като докосна леко бутона с пръста да ми се отключва, че вчера нещо не можах да си направя отпечатъка и с кода постоянно ми писна на ..
Благодаря ви за съдействието, а какво важно трябва да знам относно 5s колеги защото съм имал айфон последно преди 2-3 години и той беше 4, има доста промени..
Публикувай отговор