Проблем с гаранцията на iphone 6s

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
Niko1ai

Проблем с гаранцията на iphone 6s

Мнение от Niko1ai »

Здравейте, имам iphone 6s изпратен за гаранционно обслужване. Телефона е закупен онлайн. Телефона е приет в магазина на 16.07 според моите изчисления днес се пада 30тия ден, но служителя настоява, че срока за гаранционно обслужване започва да тече на следващия ден и трябва да чакам до 16 август и отказват да ми възстановят сумата, която съм заплатил, понеже не съм наясно, кога започват да текат тези 30 дни, дали е от дата до дата. Някой, ако е наясно , да сподели.
Аватар
Ivan_vylka

Re: Проблем с гаранцията на iphone 6s

Мнение от Ivan_vylka »

Играл съм го тоя номер да искам връщане на сумата след 30-ия ден в сервиза. Подадох жалба до КЗП, чаках една седмица за становище и накрая ми се обадиха от КЗП и ми казаха “Господине, толкова ли ви е голям проблема, че са ви забавили телефона 3-4 дни? Отидете и си го вземете, вече е в сервиза, няма нужда от разправии”. Така че не се надявай, ако не са минали поне 10-15 дни в повече от законовия срок, никой няма да ти обърне внимание.
iPhone 11
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Закон се тълкува само от конституционен съд. Юли месец е с 31 дни, т.е. на 16.08 срокът със сигурност ще е изтекъл. Ако кзп си питат дедовия, то в СГС не скучаят. Че и адвокат не ти трябва за такова дело.
"Мисля-значи съществувам"
Niko1ai

Мнение от Niko1ai »

Ами, аз не съм от София, така че това не е вариант за мен, ще изчакам до 16, ще се свържа отново с фирмата и ако откажат да ми възстановят сумата или поне да заменят устройството, ще се обърна към кзп
spok0

Мнение от spok0 »

Срока за ремонт, по закон не е ли 30 работни дни ? Или аз съм в грешка нещо.
iPhone 3GS 16GB White - Neverlock, iPhone 4S 32GB White - Neverlock и iPhone 5S 32GB Space Gray - Neverlock.

https://www.facebook.com/moskovhunt
Niko1ai

Мнение от Niko1ai »

Не 30 календарни дни е по закон
Аватар
donpeev

Мнение от donpeev »

И какво стана в крайна сметка?
iPhone 6+
Niko1ai

Мнение от Niko1ai »

Замениха ми го, да се надяваме, че този ще излезне читав.
Публикувай отговор