как да ползвам iphone за модем
-
как да ползвам iphone за модем
Здравейте уважаеми съфоромци.Имам едно питане дано някой да може да помогне.Накой може ли да ми даде подробни настройки как да ползвам Айфона си за модем за да мога да се свързвам с интернет тогава когато съм извън зона с покритие на wifi сигнал.Ще ви бъда много благодарен .
-
- Обратна връзка:
Re: как да ползвам iphone за модем
Мога да ти кажа как става на MacOSX : просто разрешаваш tethering. И след това или закачаш кабела или се свързваш с iPhone-а през Bluetooth. Ето ти малко текстчета за четене : http://support.apple.com/kb/TS2756 и http://blog.tuinslak.org/2009/11/window ... tethering/
@ mnedjalkov Въпроса ти не е ясен, какво искаш да свързваш към интернет?
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
-
Това което искам да направя е в случайте когато не съм в зона на wifi покритие и къответно няма ка да се свържа с лап топа към интренет да свържа телефона към лап топа с кабел и да използвам неговите 3g възмоности да свържа компютъра към интернет.Т.е да използвам телефона като модем.
-
Благодаря ти стана и то много лесно.
здравейте и аз искам да направя същото нещо но нямам тетхеринг на телефона какво да направя има ли друг вариант
Това може ли да стане и на Win ?
Няма значение ОС на компа!!!
Ако нямате опция за тетъринг , поне направете jailbreak и си дръпнете MyWi.
Ако нямате опция за тетъринг , поне направете jailbreak и си дръпнете MyWi.
Settings->General->Network>Internet Tethering .Internet tethering е наличен от 4.0 нагоре за iPhone 3G/3GS/4.Може и на 3.1.3 

Оператора може да спре тази функция...
Интересно ми е на кой оператор сте, тъй като нямате опцията?
Интересно ми е на кой оператор сте, тъй като нямате опцията?
Ама обяснете им на хората че менюто Settings->General->Network>Internet Tethering се появява само когато телефона е свързан с usb кабела към машината на която искат да дават нет..иначе не се вижда...
iPhone 5S FW 7.1.2
Как да не се вижда бре? Нали и с Bluetooth може да се прави тетъринг... 
Трябва да е включено 3G & Cellular Data - пак зависи от телефона!

- angelovarna
- Обратна връзка:
При мен пък се вижда и при блутуута обаче веднага след като макбука ми се закачи и се разкача. През usb-то проблеми няма никакви.
Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
Аз минах вече на Personal Hotspot - кърти... 

tribaleo написа:Ама обяснете им на хората че менюто Settings->General->Network>Internet Tethering се появява само когато телефона е свързан с usb кабела към машината на която искат да дават нет..иначе не се вижда...
да така е грешката е мояuomoto написа:Как да не се вижда бре? Нали и с Bluetooth може да се прави тетъринг...
iPhone 5S FW 7.1.2
Аз имам 3GS, но менюто Personal Hotspot хич ми го няма. Имам си прокаран мобилен интернет през телефона, но трябва ли и някакви допълнителни активации да правя при мобилният ми оператор? Не виждам абсолютно никакво Tethering Или Personal hotspot - било то със свързан към компютъра телефон или не. Мерси предварително.
iPhone 3GS 32GB, ФЗ, iOS 5.1, BB 05.12.01
- nasoblg95
- Обратна връзка:
Persoanl Hot Spot мисля, че го имат само тези, които ползват телефона към оператора към, който е заключен. И аз го нямам. 

Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
за да ви се появи пърсънъл хотспот трябва да сложите настройките с юзърнейм и пасуърд на тетеринг обцията
тогава се появява хотспот
а за кой оператор говорим?

iPhone 3GS, iOS4.3.4 "VIVACOM"
Mywi от сидия и забравяте за проблеми.
iPhone 6 Gold 128gb Factory Unlocked | 2x iPhone 6 Gold 16gb
iPad Air 32GB Space Grey
iPad Air 32GB Space Grey
При мен е от Settings>Personal hotspot на ON и вече тел-а е и LAN карта и не съм въвеждъл никакви име и парола в тетъринг. Също така става и през bluetooth, ако имате такъв на лаптопа/компютъра, т.е. телефона става безжичен модем...
Не знам точно, но personal hotspot-a сигурно го има в по-новите версии на iOS от 4 и нагоре и за това го нямате.
Не знам точно, но personal hotspot-a сигурно го има в по-новите версии на iOS от 4 и нагоре и за това го нямате.
Както @nasoblg95 е казал, Personal Hot Spot го имат (без въвеждане на настройки) само тези, които ползват карта към оператора, който е заключен тела.
iPhone 6 Gold 128gb Factory Unlocked | 2x iPhone 6 Gold 16gb
iPad Air 32GB Space Grey
iPad Air 32GB Space Grey
Мдаммм, аз не съм с карта към оператора, към който е заключен тела.
Така че отпада опцията да си използвам оставащият мобилен Интернет на компютъра си
))) Ще го преживея, няма как 
Не живея в България, в Белгия съм, а телефона е купен от Германияbojko84 написа:за да ви се появи пърсънъл хотспот трябва да сложите настройките с юзърнейм и пасуърд на тетеринг обциятатогава се появява хотспот
а за кой оператор говорим?

защо да отпада? моят е купен от uk, но го ползвам в България...принципа е един и същ - трябва ти само да въведеш юьър нейм и пасуърд на тетъринга - попитай за това операторът ти ако не ги знаеш. 

iPhone 3GS, iOS4.3.4 "VIVACOM"
Добре де
Да разбирам ли че само Интернет от оператора мога да кача на компа през телефона ?
Имам един тъп стационарен РС - мога ли през iPhone да му кача нет прихванат през WiFi ?
Да разбирам ли че само Интернет от оператора мога да кача на компа през телефона ?
Имам един тъп стационарен РС - мога ли през iPhone да му кача нет прихванат през WiFi ?
iPhone 3GS Black / 16GB /IOS 4.2.1 /BB 05.13.04 ФЗ
Аз лично го нямам в менюто Tethering...За питането при оператора ми е най-леснотоbojko84 написа:защо да отпада? моят е купен от uk, но го ползвам в България...принципа е един и същ - трябва ти само да въведеш юьър нейм и пасуърд на тетъринга - попитай за това операторът ти ако не ги знаеш.