влюбила съм се в Iphone 4s и в всичките му екстри, Сири и т.н....Но телефона тук, в БГ струва от 1300 до 2000 лева, което за мен е неприемливо, не знам за вас

Ако някой знае, поръчвал си е или нещо такова, моля да ми ПОМОГНЕ?
мерси мн за бързия отговорanonim4o написа:Няма значение дали роднина ще ти го праща от щатите на митници ще го спрат за ДДС и мито -ДДС винаги се плаща а мито се плаща за получаване на стоки които са над 150 евро. Мой роднина ми прати преди айпод и не беше упоменал цената точно за да избегнем митото и ДДС (но като не се упомене цената нямаш застраховка на пратката между другото) но на митница всички пратки се отварят и митничарката (50 годишна леля) като го видя и веднага включи какво е и дори цената му знаеше(да се ненадяваш на лелята) и имах големи разправии - наложи се да плащам ДДС и мито на цената за доставка тя няма как да не се упомене на колета фирмата доставчик я печата като това беше абсурдно просто но ме разтакаваха по кабинети разпити на няколко места кой е този от къде го познавате и т.нат. Най лесно става ако направо роднината ти идва насам и да ти го донесе тогава минава за негова вещ и готово. Иначе за себе си си казах че ако си поръчвам пак нещо ще е от Англия - никакви такси и глупости и ти идва направо в къщи или най-близкия пощенски клон.
последно миналата година си поръчвах от епъл нов кейс за лаптопа - като ми искаха мито защото дойде директно от там, но иначе преди месец си поръчах едни джаджи от едни американски сайтове и ми пристигнаха на адрес като си платих само цената + 7лв и нещо за застраховка... попринцип до колкото знам тези сайтове с worldwidefreeshipping продуктите им минават през англия преди да дойдат до българияanonim4o написа:Кога последно си поръчвал аз също тази година имам 3 поръчки от USA и винаги бях на митница да си ги получа и да си платя ДДС. Също така от USA ли са пратени да не е някой американски сайт но като поръчаш доставката да пристига от страна в EU. имах такъв случай приятно ме изненада поръчах от сайт в USA а пратката пристигна от Швеция
Най-добре е ако някои идва към тука да ти го донесе за да те отърве от мита такси занимавки и т.н.simona_nedeva написа:Здравейте,
влюбила съм се в Iphone 4s и в всичките му екстри, Сири и т.н....Но телефона тук, в БГ струва от 1300 до 2000 лева, което за мен е неприемливо, не знам за васЗа това влезнах в официалният сайт на Apple и намерих там телефона, отключен и 100 процента оригинален за 600 долара... Цената е приемлива! Едно нещо само ме притеснява. Дали ако си поръчам телефона от Америка ще може да върви тук, в БГ и ще хваща интернет..Ще се погоди ли на нашите мрежи?
Ако някой знае, поръчвал си е или нещо такова, моля да ми ПОМОГНЕ?
- режеш картата и няма проблем.! спокоLaa написа:Ок, аз си зададох въпроса в друга тема, но да попитам и тук:
На мен има възможност да ми донесат 4с от щатите декември месец, ФО.
Някой може само да ме светне какви са тези мини сим карти, които използват той и четворката и мога ли да си взема такава от виваком? Твърдят ми тук обкръжението (работното), че само мтел имали такива карти. Сестра ми обаче има 4ката на мтел и знам, че и тя си режеше картата, разбирайте самичка, вкъщи с кухненската ножица![]()
И аз съм със същите притеснения, дали ще ми работят всички услуги. Също ми е интересно Сири дали изобщо ще може да се ползва. Аз имам приличен американски акцент и така и така само на английски говоря по цял ден, не ми пречи и на телефона да му говоря на английски![]()
Съжалявам за глупавите въпроси, извинението ми е, че съм женско :Р
Вярно ли е, че в сайта на Apple (apple.com) го пише?minko_k2 написа:Вярно ли е, че iPhone 4s има Bluetooth 4.0