Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
След ъпдейта на 9,0 съм непрестанно сред изобилие от софтуерни идиотизми ... Въпреки че го направих може би 2 месеца след като го пуснаха официално явно все пак не са оправили множеството проблеми които съществуват в него . При мен проблема се състои в следното :Скоро след ъпдейта може би седмица спрях да получавам известия когато някой ми пише във фейсбук . Не съм ъпдейтвал нищо друго освен ИОС . Месенджър и фейсбук бяха със стари версии които обнових но уви нямаше подобрение . Преинсталирах ги и това не помогна . Ръчках във пуш настройките на фейсбук (проверих всичко в настройките което е възможно, не съм в ДНД мод и не съм си спрял нотификациите на приложението, казвам го защото в Apple форума явно не можаха да проумеят че не съм идиот и не спряха да ми предлагат да си проверявам настройките )направих си ресет на интернет настройките и на целия телефон - без резултат . Ресторнах го и понеже Itunes явно слага парола на бакъп файлове дори и ти да не си задал никаква и в последствие ти я иска за да си възстановиш бакъпа си загубих последните 4 месеца от семейни снимки и файлове свързани с работа и университет. Поне проблема се разреши - за 2 седмици . В същото време докато го ресторвах ИОС се ъпдейтна на 9,1 . След като се мъчих известно време и видях че няма да настъпи промяна реших да го ресторна втори път . Вече съм на 9,2 и все още няма промяна в проблема със месенджър . Писах по Apple форумите , писах си със съпорти - никой нищо не ми помогна . Последната ми надежда е че някой тук се е справял с този проблем и знае как да го преодолея .
Благодаря предварително на всеки прочел романа отгоре
Не е проблема във фейсбук . Тествам с идентичен на моя телефон - Iphone 6 и пича нямаше абсолютно никакъв проблем . Самия фейсбук работи нормално но месенджъра не.
Във форумите на Apple много хора се оплакват от същия проблем и със Whatsapp и Viber , Kik и така нататък което ме навежда на мисълта че проблема е от ИОС а не от апликациите .
Ами и трите изброени приложения редовно имат проблеми при някои от ъпдейтите си, както за iOS, така и за Android. Ако е от iOS, респ. Android, проблемът би трябвало да засяга всички инсталирани приложения, не само определени.
Уви и това съм пробвал вече и няма резултат . Това което четох е че макар да я има тази функция никой девелопър не я ползва . Не знам каква е причината но и това не помогна .