Iphone 5s убива батерията !

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
enes_rs

Iphone 5s убива батерията !

Мнение от enes_rs »

Здравейте ! Не съм ползвал до сега абсолютно айфон,но по принцип не съм фена и на други марки.
Подариха ми няколко 5s'чета-не работещи (тук таме се занимавам със смяна на тъч дъно т.н. но никога не съм поправял айфон !) и реших, че мога от 3 един да направя.. имам опит 5,6 години с PC GSM хардуер и си казах колко ли ще е трудно, но не е било така както си мисля !
Първо пробвах със зарядно няколко минути да ли ще светнат изобщо... после включване със задържане на хоум бутона,само с хоум бутона НО нямаше ефект.След като разглобих всичките измерих да видя коя батерия има поне малко някакъв заряд и от трите намерих кой имаше признак на живот и със тази батерия изпробвах другите и най сетне светна единия айфон ОБАЧЕ ДО ТАМ ! Изгасих го да сложа конектора на зарядното и малкото "буферче" о след това НЕ тръгна !
Извиках приятеля ми който ползва айфон и разглобих неговия 5s за да видя с неговата батерия да ли ще тръгне ииии с неговата не тръгна до тук всичко е ОК ! След като му върнах батерията ииии неговия айфон не светнааа :) Въпросът ми е от какво може да е този проблем,като се сложи работеща батерията на този телефон и след това батерията умира? При демонтаж на батерията внимавам така както е показано! Внимавам и със конектора на батерията да не се огъне и т.н. Днес купих 2 нови батерии една за айфона на прителя ми която я изгорих, а с другата си направих вкрайна сметка един телефон от другите 2 и сега се радвам понеже ми ги подариха! А този айфон който като му се сложи батерията ги изгаря си седи и макар че си направих телефон бих искал да разбера от какво може да е причината.Някой ми казаха че дъното на този проблемен айфон ако неработи коректно прави така че батерията да не рати изобщо, ако ще да е нова ... малко съмнителна работа не знам вие може би ще кажете? И другото е че един път се включи и всичко си работеше....Благодаря за вниманието малко го разстегнах,но на ли съм вече развълнуван собственик на 5s :)
Аватар
gorgior

Re: Iphone 5s убива батерията !

Мнение от gorgior »

Виж, преди да започнеш да оправяш айфони не лошо да се научиш да пишеш. След като се научиш, втората стъпка ти е да преправиш заглавието от " Iphone 5s убива батерията !" на "Убивам батерии и iPhone-и !!!"
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
enes_rs

Мнение от enes_rs »

Ааа не е така колега и аз започвам да поправям вече :) мисля че като за пръв път не е чак толкова зле.Все пак не само за теб ги произвеждат тези телефони :)) Пък и ти колко ли си ги убил Бог знае !!!
Аватар
Ivan_vylka

Мнение от Ivan_vylka »

На мен от цялата история само ми е чудно как твоя приятел се е съгласил да му отвориш телефона и сега ще му сложиш някоя китайска батерия, която я изкара няколко месеца, я не. Аз не бих дал на някой да се учи на мой телефон, та ако ще да ми е сиамски близнак :)) :)) :))
iPhone 11
enes_rs

Мнение от enes_rs »

Е момчето има много повече практика споко! Батерията му беше чисто нова още не беше залепена.Купил съм му същата оригинална батерия за 40евро мисля че бая китайски батерии щях да взема.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

И за 40 евро каква батерия му купи? Немска, руска, американска...?
enes_rs

Мнение от enes_rs »

няма да ти кажа :)

Аз не разбрах защо толкова се паникьосвате какво толкова е станало :) кое е неправилното неразбрах.Казах ви че за пръв път изобщо имам работа с айфон...пък и ми ги дадоха и не им знам какво им има.А хубавото е че единия вече си го ползвам след смяна на дисплей и батерия :) ! Мисля днес да се захвана
Последно промяна от enes_rs на 09 Ное 2016, 14:01, променено общо 1 път.
Аватар
Ivan_vylka

Мнение от Ivan_vylka »

Цената на батерия в сайта на Apple е 79$, която важи за оторизирани сервизи. А само те имат оригинални батерии, понеже Apple не продава резервни части на трети лица. За 40 евро си взел High-Copy на оригинална, нищо повече.
Изображение
iPhone 11
enes_rs

Мнение от enes_rs »

Колега батерията е оригинална, казах че момчето даже още не беше си я залепил като я отворихме.Но след като я прецаках отидохме в магазина от където беше купен и предишния..момчето е работил преди това там за какво ви са тези информации аз не разбрах какво ви интересува,как така ще му сменя оригиналната с китайска ? Няма ли да каже някой какво може да съм направил че така стана?
Аватар
Ivan_vylka

Мнение от Ivan_vylka »

Там е работата, че оригинална батерия не се продава отделно, а се носи телефона в оторизиран сервиз и там приемат телефона и ти я сменят. Не ти я дават в найлонче и да си я сменяш ти. В цената на батерията влиза и замяната. Както и да е. А иначе все пак това не е китайски телефон да го разглабяш, сглабяш и експериментираш, тук всичко е много фино и крехко. Хората ходят на курсове с месеци за тая работа, не се учат от клипове в YouTube :)
iPhone 11
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

@ enes_rs, не се паникьосваме . Просто виждаме как се опитваш да изпъкваш и ни говориш врели-некипели.
1. Как се включва(пали) айфон със задържане на Хоум бутон?
2. Само от едно поставяне едва ли ще се развали здрава батерия каквото и да му е на телефона.
3. Къде ги лепи батериите "момчето" преди да ги отворите?
Още бисери да изреждам ли?
enes_rs

Мнение от enes_rs »

gorgior написа:@ enes_rs, не се паникьосваме . Просто виждаме как се опитваш да изпъкваш и ни говориш врели-некипели.
1. Как се включва(пали) айфон със задържане на Хоум бутон?
2. Само от едно поставяне едва ли ще се развали здрава батерия каквото и да му е на телефона.
3. Къде ги лепи батериите "момчето" преди да ги отворите?
Още бисери да изреждам ли?
колега "gorgior" няма ли как да те блокирам :)) стига си се заяждал ! Пак за 3ти път казвам за пръв път се занимавам с айфончета... стига си цапал темата иди на друг да си полезен с нещо де да знам изкопай неква градиан нещо :) това с хоум бутона прочетох из форумите с новия ъбдейт и нещо си... и просто го написах и имах предвид че не се включва
enes_rs

Мнение от enes_rs »

Ivan колега прав си че доста са фини,но забелязах че при разглобяването дисплея и тъча са много здрави ! Сменял съм на доста модели самсунг дисплей,дъно или само тъч, но честно казано не очаквах толкова да е здрав хареса ми :) Днес за радост на "gorgior" подкарах и един 4s обаче е заключен.Мисля да попитам "Gorgior" да ли ще ми услужи с една батерия ? :)
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Единствено мога да ти дам един буквар за да почнеш да се ограмотяваш. Батериите съм си ги залепил вече, питай някой, който още не е.
enes_rs

Мнение от enes_rs »

gorgior написа:Единствено мога да ти дам един буквар за да почнеш да се ограмотяваш. Батериите съм си ги залепил вече, питай някой, който още не е.
ма ще я отлепим няма проблеми.. :) ако може и хоум бутона :) Ще ти купя нов ако им стане нещо какво толкова
CubanLinx

Мнение от CubanLinx »

enes_rs, пич, няма да е зле първо да научиш български а после да се занимаваш с такива неща! Няма такова жиовтно като българина. Не знам откъде е това самочувствие в хората да се мислят за много велики. Тука сме 7 милиона политици, футболни треньори, инжинери, майстори ама не сме научили собствения си език. Ей за това сме на това дередже и няма и да се оправим а ще продължим да се топим докато не изчезнем, щото всеки сульо дето я има средно, я не се мисли за най-големия баровец и него никой не може да го излъже и никой не може да му обяснява
Аватар
Hack666

Мнение от Hack666 »

enes_rs написа:Ivan колега прав си че доста са фини,но забелязах че при разглобяването дисплея и тъча са много здрави ! Сменял съм на доста модели самсунг дисплей,дъно или само тъч, но честно казано не очаквах толкова да е здрав хареса ми :) Днес за радост на "gorgior" подкарах и един 4s обаче е заключен.Мисля да попитам "Gorgior" да ли ще ми услужи с една батерия ? :)
Начи..да спасиш батерията на твоя приятел..ако е оргинална..има едно дупче под лентовия кабел,там инжектираш 0.01 процента от кубика електролит..и си ти :)
InsanelyMac Legend
GA-EP45-UD3LR-Mоdded XEON LGA 771 to 755
Radeon R9 280X Tri-X Toxic
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
iPhone 5 IOS 10.1.1(14B100)
http://www.insanelymac.com
enes_rs

Мнение от enes_rs »

покоажи го това де как става номера с електролита на твоя гсм..
enes_rs

Мнение от enes_rs »

развитие по темата :) проблема е бил в батерийте и конектора за зареждане,сега и двата 5s работят си перфектно ! А проблема при конектора е че едната пластинка за зареждане е била огъната и е допряла явно някои от другите и за това предполагам заминаха новите батерии който бях ги купил.Така че хората които казаха нещо за батерийте излязаха прави... нито са били оригинални нито ефтени..та другия проблем е че не бях погледнал този конектор за зареждане преди да направя всичко..Но накрая си работят.А за софтуерите им и екстри честно казано незнам нищо..видях че единия е 9.3.1.
Публикувай отговор