iPhone 6S батерия
iPhone 6S батерия
Здравейте, купих си въпросния телефон втора употеба. Но батерията не държи със около 30 мин разговори едвам изкарвам 5/6 часа... Телефона е на 9 месеца закупен от виваком. Някой знаели дали гаранцията покрива батерията ? И ако не колко струва една батерия. Имали възможност да се сложи по-голяма батерия ? Телефона е със последна версия на iOS 10.3.3 и когато се опитам да си настроя Touch ID ми дава тази грешка : "failed unable to complete touch id setup please go back and try again" Четах някъде че било от OS дали е от това или си е за сервиз ?
-
Re: iPhone 6S батерия
Здравейте,teodorbe написа:Здравейте, купих си въпросния телефон втора употеба. Но батерията не държи със около 30 мин разговори едвам изкарвам 5/6 часа... Телефона е на 9 месеца закупен от виваком. Някой знаели дали гаранцията покрива батерията ? И ако не колко струва една батерия. Имали възможност да се сложи по-голяма батерия ? Телефона е със последна версия на iOS 10.3.3 и когато се опитам да си настроя Touch ID ми дава тази грешка : "failed unable to complete touch id setup please go back and try again" Четах някъде че било от OS дали е от това или си е за сервиз ?
Ето Ви малко информация за конкретния проблем, в официалния сайт на Apple.
https://discussions.apple.com/thread/6871450?tstart=0
Направете му: Settings and tap General > Reset > Erase All Content and Settings и му задайте Set Up as a New iPhone и започнете да го настройвате като нов, но първо си направете back up на информацията.
Относно батерията, не телефона е вече в 9-тия си месец и батерията не се покрива гаранционно.
Дано да съм Ви от помощ.
Поздрави!
Сега ще пробвам. А колко пари струва една нова батерия ? Ако я сменя във друг сервиз. Ще ми отпадне ли гаранцията ?Apple iPhone написа:Здравейте,teodorbe написа:Здравейте, купих си въпросния телефон втора употеба. Но батерията не държи със около 30 мин разговори едвам изкарвам 5/6 часа... Телефона е на 9 месеца закупен от виваком. Някой знаели дали гаранцията покрива батерията ? И ако не колко струва една батерия. Имали възможност да се сложи по-голяма батерия ? Телефона е със последна версия на iOS 10.3.3 и когато се опитам да си настроя Touch ID ми дава тази грешка : "failed unable to complete touch id setup please go back and try again" Четах някъде че било от OS дали е от това или си е за сервиз ?
Направете му: Settings and tap General > Reset > Erase All Content and Settings и му задайте Set Up as a New iPhone и започнете да го настройвате като нов, но първо си направете back up на информацията.
Относно батерията, не телефона е вече в 9-тия си месец и батерията не се покрива гаранционно.
Дано да съм Ви от помощ.
Поздрави!
-
Ето Ви цените за официалния и лицензиран сервиз на Apple за България.teodorbe написа:Сега ще пробвам. А колко пари струва една нова батерия ? Ако я сменя във друг сервиз. Ще ми отпадне ли гаранцията ?Apple iPhone написа:Здравейте,teodorbe написа:Здравейте, купих си въпросния телефон втора употеба. Но батерията не държи със около 30 мин разговори едвам изкарвам 5/6 часа... Телефона е на 9 месеца закупен от виваком. Някой знаели дали гаранцията покрива батерията ? И ако не колко струва една батерия. Имали възможност да се сложи по-голяма батерия ? Телефона е със последна версия на iOS 10.3.3 и когато се опитам да си настроя Touch ID ми дава тази грешка : "failed unable to complete touch id setup please go back and try again" Четах някъде че било от OS дали е от това или си е за сервиз ?
Дано да съм Ви от помощ.
Поздрави!
http://creativecenter.bg/wp-content/upl ... ces-BG.pdf
Първата година телефона има международна гаранция, само този сервиз в България е лицензиран да приема за диагностика и ремонт Apple техника.
198лв за да ми сменят батерията ... Та тоя телефон ще ми излезе златен. Пробвах това да ресетна няма ефект пак не се оправи.
-
Ако искате оригинална батерия и сменена по начин, който се слага и във фабриката на Apple, това е цената. Ако желаете, може да си сложите китайско менте в някой гаражен сервиз, и да поемете риска изобщо да не проработи телефона.teodorbe написа:198лв за да ми сменят батерията ... Та тоя телефон ще ми излезе златен. Пробвах това да ресетна няма ефект пак не се оправи.
Ако я смените в сервиз различен от официалния, гаранцията Ви от 2 години отпада.
Ако телефона е на 9 месеца го занесете във Виваком или
http://creativecenter.bg/%D1%81%D0%B5%D ... %BA%D0%B0/
Ако има дефект ще бъде отстранен или ще Ви бъде заменен с чисто нов!
Напишете ми IMEI на телефона ...
Поздрави!
Ще отида до виваком да видим какво ще стане. Хем и за пристовия отпечатък.
-
Най-доброто решение. Лека вечер.teodorbe написа:Ще отида до виваком да видим какво ще стане. Хем и за пристовия отпечатък.
Благодаря за бързите отговори и пълноценната инфромация. Лека вечер 

Никаква помощ не е да заблуждаваш някого с незнание. Телефонът е с 24 месеца пълна търговска гаранция от виваком(ако е на частно лице). Батерията е несменяема от потребителя и поради това СЕ покрива от гаранцията. Има и прецедентно решение на КЗП срещу друг оператор за отказване на гаранционна батерия.Apple iPhone написа:
Дано да съм Ви от помощ.
Хайде преди да дрънкате глупости да се образовате по темата - от едното умуване, човекът щеше да изгори с 200лв.
П.С. 12 месеца се покриват от производителя и то точно в Криейтив център. Не знам тоя форум има ли екип все още?
"Мисля-значи съществувам"
Не излезе че е само от батерията. Смисал зарядното било китайско (адаптера и кабела). Това е причината да пада бързо и батерията заминала е. Също и самото зареждане каквото и да е това. Поне така ми обясниха във един сервиз. Телефона се оказа че няма гаранция поредния изпечен измамник. Фалшива гаранционна карта със печат със всичко... Както и да е, они ден докато се снимаха със моя телефон той изгасна и край. Неще да се включи. Като го включа да го зареждам не реагира. Адаптера не загрява предполагам не зарежда. Някой имали идея от какво може да е. Не съм го ремонтирал телефона все още. Дали е възможно батерията и зареждането на телефона да се скапали нещо тотално и сега да не реагира въобще ?
Всичко е възможно, но съветът ми би бил да отидеш в сервиз, поне за диагностика!
Така и така се е стигнало до момент в който няма какво повече да се направи
Така и така се е стигнало до момент в който няма какво повече да се направи

Apple iPhone 6S Plus