iPhone 6S батерия

Това е мястото за обсъждане на всичко свързано с iPhone, което не може да бъде причислено към по-тясно специализираните подфоруми - информация, новини, аксесоари, въпроси, спорове и всичко друго, за което се сетите, свързано с мобилния апарат на Apple.
teodorbe

iPhone 6S батерия

Мнение от teodorbe »

Здравейте, купих си въпросния телефон втора употеба. Но батерията не държи със около 30 мин разговори едвам изкарвам 5/6 часа... Телефона е на 9 месеца закупен от виваком. Някой знаели дали гаранцията покрива батерията ? И ако не колко струва една батерия. Имали възможност да се сложи по-голяма батерия ? Телефона е със последна версия на iOS 10.3.3 и когато се опитам да си настроя Touch ID ми дава тази грешка : "failed unable to complete touch id setup please go back and try again" Четах някъде че било от OS дали е от това или си е за сервиз ?
Apple iPhone

Re: iPhone 6S батерия

Мнение от Apple iPhone »

teodorbe написа:Здравейте, купих си въпросния телефон втора употеба. Но батерията не държи със около 30 мин разговори едвам изкарвам 5/6 часа... Телефона е на 9 месеца закупен от виваком. Някой знаели дали гаранцията покрива батерията ? И ако не колко струва една батерия. Имали възможност да се сложи по-голяма батерия ? Телефона е със последна версия на iOS 10.3.3 и когато се опитам да си настроя Touch ID ми дава тази грешка : "failed unable to complete touch id setup please go back and try again" Четах някъде че било от OS дали е от това или си е за сервиз ?
Здравейте,
Ето Ви малко информация за конкретния проблем, в официалния сайт на Apple.

https://discussions.apple.com/thread/6871450?tstart=0

Направете му: Settings and tap General > Reset > Erase All Content and Settings и му задайте Set Up as a New iPhone и започнете да го настройвате като нов, но първо си направете back up на информацията.

Относно батерията, не телефона е вече в 9-тия си месец и батерията не се покрива гаранционно.

Дано да съм Ви от помощ.

Поздрави!
teodorbe

Мнение от teodorbe »

Apple iPhone написа:
teodorbe написа:Здравейте, купих си въпросния телефон втора употеба. Но батерията не държи със около 30 мин разговори едвам изкарвам 5/6 часа... Телефона е на 9 месеца закупен от виваком. Някой знаели дали гаранцията покрива батерията ? И ако не колко струва една батерия. Имали възможност да се сложи по-голяма батерия ? Телефона е със последна версия на iOS 10.3.3 и когато се опитам да си настроя Touch ID ми дава тази грешка : "failed unable to complete touch id setup please go back and try again" Четах някъде че било от OS дали е от това или си е за сервиз ?
Здравейте,

Направете му: Settings and tap General > Reset > Erase All Content and Settings и му задайте Set Up as a New iPhone и започнете да го настройвате като нов, но първо си направете back up на информацията.

Относно батерията, не телефона е вече в 9-тия си месец и батерията не се покрива гаранционно.

Дано да съм Ви от помощ.

Поздрави!
Сега ще пробвам. А колко пари струва една нова батерия ? Ако я сменя във друг сервиз. Ще ми отпадне ли гаранцията ?
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

teodorbe написа:
Apple iPhone написа:
Здравейте,

Дано да съм Ви от помощ.

Поздрави!
Сега ще пробвам. А колко пари струва една нова батерия ? Ако я сменя във друг сервиз. Ще ми отпадне ли гаранцията ?
Ето Ви цените за официалния и лицензиран сервиз на Apple за България.
http://creativecenter.bg/wp-content/upl ... ces-BG.pdf
Първата година телефона има международна гаранция, само този сервиз в България е лицензиран да приема за диагностика и ремонт Apple техника.
teodorbe

Мнение от teodorbe »

198лв за да ми сменят батерията ... Та тоя телефон ще ми излезе златен. Пробвах това да ресетна няма ефект пак не се оправи.
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

teodorbe написа:198лв за да ми сменят батерията ... Та тоя телефон ще ми излезе златен. Пробвах това да ресетна няма ефект пак не се оправи.
Ако искате оригинална батерия и сменена по начин, който се слага и във фабриката на Apple, това е цената. Ако желаете, може да си сложите китайско менте в някой гаражен сервиз, и да поемете риска изобщо да не проработи телефона.
Ако я смените в сервиз различен от официалния, гаранцията Ви от 2 години отпада.

Ако телефона е на 9 месеца го занесете във Виваком или
http://creativecenter.bg/%D1%81%D0%B5%D ... %BA%D0%B0/

Ако има дефект ще бъде отстранен или ще Ви бъде заменен с чисто нов!
Напишете ми IMEI на телефона ...

Поздрави!
teodorbe

Мнение от teodorbe »

Ще отида до виваком да видим какво ще стане. Хем и за пристовия отпечатък.
Apple iPhone

Мнение от Apple iPhone »

teodorbe написа:Ще отида до виваком да видим какво ще стане. Хем и за пристовия отпечатък.
Най-доброто решение. Лека вечер.
teodorbe

Мнение от teodorbe »

Благодаря за бързите отговори и пълноценната инфромация. Лека вечер :)
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Apple iPhone написа:

Дано да съм Ви от помощ.
Никаква помощ не е да заблуждаваш някого с незнание. Телефонът е с 24 месеца пълна търговска гаранция от виваком(ако е на частно лице). Батерията е несменяема от потребителя и поради това СЕ покрива от гаранцията. Има и прецедентно решение на КЗП срещу друг оператор за отказване на гаранционна батерия.
Хайде преди да дрънкате глупости да се образовате по темата - от едното умуване, човекът щеше да изгори с 200лв.

П.С. 12 месеца се покриват от производителя и то точно в Криейтив център. Не знам тоя форум има ли екип все още?
"Мисля-значи съществувам"
teodorbe

Мнение от teodorbe »

Не излезе че е само от батерията. Смисал зарядното било китайско (адаптера и кабела). Това е причината да пада бързо и батерията заминала е. Също и самото зареждане каквото и да е това. Поне така ми обясниха във един сервиз. Телефона се оказа че няма гаранция поредния изпечен измамник. Фалшива гаранционна карта със печат със всичко... Както и да е, они ден докато се снимаха със моя телефон той изгасна и край. Неще да се включи. Като го включа да го зареждам не реагира. Адаптера не загрява предполагам не зарежда. Някой имали идея от какво може да е. Не съм го ремонтирал телефона все още. Дали е възможно батерията и зареждането на телефона да се скапали нещо тотално и сега да не реагира въобще ?
Spoof
Обратна връзка:

Мнение от Spoof »

Всичко е възможно, но съветът ми би бил да отидеш в сервиз, поне за диагностика!
Така и така се е стигнало до момент в който няма какво повече да се направи :(
Apple iPhone 6S Plus
Публикувай отговор