Здравейте,
Преди няколко дена ми дадоха айфон 6 плюс , но имам следният проблем. В къщи wifi рутера ми работи на две честоти на 2.4g и 5g . Всички устройства, които имаме в къщи намират двете честоти, намират и съседите около мен, всички устройства се свързват и с двете честоти без проблем, ако едната нещо не работи се свързват автоматично към другата. Устройствата, които имаме в къщи са два айпада, два телефона самсунг и един айфон Х, само айфон 6 плюс , открива честотата 5g свързва се към нея, но няма и 5 мин и се разкача сам и се включва към мобилен интернет. Другата честота 2.4g я намира само ако съм до рутера на две крачки, дори и не намира мрежите на съседите ми. Интернета ми е наред, скоростта е около 100 мбс, няма проблем със скоростта. Смених ТП линк рутера, сложих линксис рутер и с него беше още по зле, даже и 5 мин неможе да остане свързан, и пак откриваше само едната 5г честота, а всички други устройства си се свързваха и оставаха свързани без проблем. Правих ресет на мрежовите настройки няколко пъти, правих ресет на всички настройки няколко пъти и пак нестава, открива само една честота и ту е свързан ту е на мобилни данни. Вчера в едната ръка държах айфон Х а в другата айфон 6 плюс, Х-а мери скоростта с спийд теста, а 6 плюс в същото време ми изписва няма интернет! Дали айфона е нещо дефектен? Само да кажа , че мой приятел ми го донесе от Щатите, той си го ползваше там без проблеми с домашен wifi , но беше заключен към атт оператора, но те му го отключиха за да ми го даде на мен. Дали този проблем се е получил след отключването или просто телефона има проблем със свързването с wifi?