Здравейте,
От няколко дни имам Ipod Touch 1g 16GB. Преди имах Ipod Classic, но сега забелязвам няколко проблема (или може би не) с този.
1. Когато включа моят Айпод в домашния ми компютър, той не се показва като дивайс в My Computer, но бива разпознаван в Itunes, на старият ми Айпод такова нещо нямаше разпознаваше се и от My Computer и от Айтюнс. Най- вероятно тук някъде е описан проблема и решението му, но не мога да го открия с търсачката, явно не знам по какво да търся. Жизнено важна е функцията драг енд дроп или копи пейст от папка на компютъра директно в Айпода, старият го можеше без никакви допълнителни инсталаций и преправяния.
2. Спрял съм се на Invisible Shield от сайта digitalen.org този, който струва 39.00 лева. Въпросът ми е има ли някой с такъв и ако да, какви са отзивите за него? Гледах така нареченият видео краш тест и ми направи добро впечатление.
3. Може ли този Айпод свързан през УСБ порт-а да споделя интернет директно от компютъра без да има налична УайФай връзка?
4. Има ли някъква алтернатива на Айтюнс, защото с тази програма явно не можем да се разберем човешки?
Благодаря предварително на отзовалите се! Лек и приятен ден!
Няколко въпроса за Ipod touch 1G
Re: Няколко въпроса за Ipod touch 1G
1. в iPod Touch 1g не може да се влиза през windows explorer. за целта трябва jailbreak и програми като iFunBox. функцията drag&drop работи в iTunes за музикални и видео файлове;
2. ползвам кожен калъф на Belkin и най-обикновен screen shield. тук не мога да те посъветвам;
3. не е по моята част;
4. алтернативи - бол, но за почти 2 години, никоя не се е справяла така безпроблемно, както оригиналния софт на Apple.
2. ползвам кожен калъф на Belkin и най-обикновен screen shield. тук не мога да те посъветвам;
3. не е по моята част;
4. алтернативи - бол, но за почти 2 години, никоя не се е справяла така безпроблемно, както оригиналния софт на Apple.
Последно промяна от TerryBle на 19 Яну 2010, 12:56, променено общо 1 път.
Ето и моите отговори:
1. iPod Touch и iPod Classic се различават по много неща, имат различна операционна система и от там различни възможности за функциониране с други устройства и компютри. Има програмки за iPod Touch / iPhone от AppStore които добавят тази функция за достъп до паметта на иПод-а като флашка. В Windows 7 свободното място което има на устройството се вижда като отделен хард диск и може да се използва като флаш памет без друг софтуер.
2. И обикновенните скрий протектори вършат работа. Аз ползвам от същия сайт протектор за 5лв и съм доволен.
3. Да, може да се пусне интернет на иПод-а от компютъра като следваш това ръководство:
HOWTO: Интернет на iPhone през USB кабела (Windows only)
4. Има алтернатива: SharePod но става сам оза качване и сваляне на музика, филми и плейлисти.
1. iPod Touch и iPod Classic се различават по много неща, имат различна операционна система и от там различни възможности за функциониране с други устройства и компютри. Има програмки за iPod Touch / iPhone от AppStore които добавят тази функция за достъп до паметта на иПод-а като флашка. В Windows 7 свободното място което има на устройството се вижда като отделен хард диск и може да се използва като флаш памет без друг софтуер.
2. И обикновенните скрий протектори вършат работа. Аз ползвам от същия сайт протектор за 5лв и съм доволен.
3. Да, може да се пусне интернет на иПод-а от компютъра като следваш това ръководство:
HOWTO: Интернет на iPhone през USB кабела (Windows only)
4. Има алтернатива: SharePod но става сам оза качване и сваляне на музика, филми и плейлисти.
Полезни ръководства за iPhone
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аз съм с Windows 7, но не го разпознава. Намерих програма за ползване на iPod-a като флашка, но е платена. Търсих в Cydia, нищо. Програмата се казва Flash Drive ... ако някой може да даде линк за нея или да даде алтернативно решение, ще е СУПЕР
!