Ipod Touch - touch screen проблем

Мултимедийният аудио и видео плейър iPod touch се явява нещо като малкият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, може да изпълнява софтуер, да се ползва за музика и филми и за браузване в интернет.
Dess
Обратна връзка:

Ipod Touch - touch screen проблем

Мнение от Dess »

Здравейте!

Съжалявам, че първият ми пост във форума е молба за помощ, но вече незнам какво да правя :)

Още когато излезе първият ipod touch ми донесоха от САЩ, и го ползвах щастливо година, няколко дена след като ми изтече гаранцията, touch-a спря да функционира.. изчетох всичко във интернет, пробвах всичко което намерих, звънях в опълномощеният сервиз в София оттам ми казаха, че трябва да си сменя целият диспей за 300 лв. Мислих, мислих и реших, че е по-разумно да си купя направо новият /за тогава/ Ipod Touch 2G, от България, като ми казаха че гаранцията ще е две години и няма да имам проблем.
И така Декември 2008-а, си взех Ipod Touch 2G, но гаранцията се оказа една година... и така снощи touch-a отново спря да работи, restore-нах го но не помогна, гаранцията е изтекла и аз незнам какво да правя, тъй като вече ми се насъбраха два ipod-a с неработещ screen. Много бих се радвала ако някой може да сподели опит или да предложи вариант за отстраняване на проблема.

инфо за Ipod-a
Second generation, 8gb, version: 3.0.3 , не е jailbreak-нат, всички приложения са теглени през АppStore, включително софтуер-а версия 3, незнам дали има значение но има защитен стикер :)

п.с иначе очевидно ipod-a функционира, чувам го как получавам еmaili :)))

Благодаря предварително!
Аватар
Alxx
supporter

Re: Ipod Touch - touch screen проблем

Мнение от Alxx »

Ако си го купила от европа: Гаранцията за потребителски стоки на територията на ЕС, е 24 месеца от датата на закупуване.
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
Gregg

Мнение от Gregg »

Ако тук от мястото на закупуване дават 1 година другата 1 година гаранция каде да я търси тогава o_O

ПС: БГ е в Европа Явно, но само на Хартия =)) =))
Dess
Обратна връзка:

Мнение от Dess »

Мерси, и на мен предварително ми казаха, че е две години, но когато си го купувх преди година и нещо, сеоказа, че "променили политиката" си и гаранцията е една година..

а ето и какво казва apple support по въпроса...

iPod touch (2nd Generation)
Serial Number:
1C842G93201

Repairs and Service Coverage: Expired
Out of Warranty*
Аватар
Gregg

Мнение от Gregg »

Dess как го провери това да си направя и аз една справка ?:-/
Dess
Обратна връзка:

Мнение от Dess »

http://www.apple.com/support/ipodtouch/

и в дясно второто правоъгълниче, пише check coverage status

предполагам за iphone също има..
intruder

Мнение от intruder »

Alxx е прав - независимо какво казват от Apple по отношение на гаранцията, като член на европейския съюз, гаранцията на всяка потребителска стока, която се продава тук трябва да е поне 24 месеца. Ако от магазина ти казват нещо друго те съветвам да се обърнеш, към Комисията за защита на потребителя - те много добре и бързо ще им обяснят в магазина колко трябва да ти е гаранцията.

Има обаче една уловка, която много хора пропускат. Това важи само за стоките закупени от крайни потребители. Ако стоката се закупи на името на фирма (както много хора правят за да спестят ддс-то например) това правило не важи - за тях гаранцията е колкото в магазина решат.
Аватар
Gregg

Мнение от Gregg »

intruder написа:Alxx е прав - независимо какво казват от Apple по отношение на гаранцията, като член на европейския съюз, гаранцията на всяка потребителска стока, която се продава тук трябва да е поне 24 месеца. Ако от магазина ти казват нещо друго те съветвам да се обърнеш, към Комисията за защита на потребителя - те много добре и бързо ще им обяснят в магазина колко трябва да ти е гаранцията.

Има обаче една уловка, която много хора пропускат. Това важи само за стоките закупени от крайни потребители. Ако стоката се закупи на името на фирма (както много хора правят за да спестят ддс-то например) това правило не важи - за тях гаранцията е колкото в магазина решат.
Значи ако някой ден нещо ми се прецака въпреки че в гаранцията ми пише 1 година, след като имам Фактура не на името на Фирма а обикновенна фактура (Касова бележка) мога да си докарам още 1 година гаранция, така ли да те разбирам intruder :) Ако е така ще е яко,защото 1 година е доста малък гаранционен период като цяло за Електроника

ПС: Ако intruder е прав а това ми се струва че е така, то когато купувате стоки от Големите вериги магазини там питат: Трябва ли ви Фактура на името на Фирма !! Точно там е уловката вероятно
Последно промяна от Gregg на 09 Фев 2010, 11:45, променено общо 1 път.
Аватар
Gregg

Мнение от Gregg »

Честно това не го знаех,но и вероятно много хора не го знаят а това е много важно,защото 1 година повече или по малко не е никак маловажен детайл и освен излишни нерви може да спести и доста пари да един купувач !! мерси intruder !!
intruder

Мнение от intruder »

@Gregg - не си променяй мнението след като има постове след него!

Освен разбира се промяната не е свързана само с оправянето на правописни грешки. ;)
Аватар
Gregg

Мнение от Gregg »

intruder написа:@Gregg - не си променяй мнението след като има постове след него!

Освен разбира се промяната не е свързана само с оправянето на правописни грешки. ;)
ок :) Това беше просто вметка и за да не струпвам в темата по 2 думи ги залепих като оточнение на това което казах. Занапред ще знам :)
marto96

Мнение от marto96 »

Кой е номера и адреса на опълномощения сервиз в София?
iPod touch 1G 3.1.2 Jailbroken whit blackra1n
Аватар
toreo
Обратна връзка:

Мнение от toreo »

От това което прочетох се зачудих доста. ?:-/ Нормално ли е да мине една година и дисплея просто да изгори ? Това ли му е живота ?:-/ или това е просто еденичен случей ? Но пък на колегата му се е случило за втори път. :(
intruder

Мнение от intruder »

Никак не е нормарно - виж колко хора има с подобни проблеми. :)

Или го ползва 'неправилно' или е голям карък. ;)
Аватар
Gregg

Мнение от Gregg »

Въпрос на Късмет. Няма електроника която да не се развали просто е въпрос на време, който я пази ще се развали по късно (вероятно),а който я кара по махленски ще пише купчина молби (това се прецака,онова неработи,...). Тук умишлено пропускам тези които са попаднали 2 пъти поред на стока с Фабричен дефект. Аз поне (някой ако може да ме поправи) незнам за електроника за която не са се изписали тонове статий по милиони форуми с рев на кой какво му се развалило.

ПС: Както беше казал някой: Има Човек има проблем - Няма човек Няма проблем (та колкото и грубо да звучи тези които не са готови да преглъщат проблемите просто апаратчета за по 15 кинта за да не ви боли отвътре после) :-B C:-)
Dess
Обратна връзка:

Мнение от Dess »

toreo написа:От това което прочетох се зачудих доста. ?:-/ Нормално ли е да мине една година и дисплея просто да изгори ? Това ли му е живота ?:-/ или това е просто еденичен случей ? Но пък на колегата му се е случило за втори път. :(
колежка съм, не колега :) но да и на мен ми е странно, как пък не с еслучи преди да изтече гаранцията :) това не ме отказва изобщо от марката, следващия път ще си взема iphone, но не е приятно да става така.. този път по-леко го преживях, вече съм свикнала :)
intruder написа:Никак не е нормарно - виж колко хора има с подобни проблеми. :)

Или го ползва 'неправилно' или е голям карък. ;)
за разлика от много други, които издевателстват над iphone-a или ipod-a си с jailbreak-нати аппове, всичко което имам съм си го закупила от appstore, включително и софтуер 3.0. не е изтърван и си има предпазна лепенка, така че за неправилно ползване не може да става дума... а и така да беше не е от това... моя приятелка има същия ipod и бебето и го лапа и блъска нагоре надолу и му няма нищо.

мерси за отговорите на всички, ще се купува нов. очевидно ще си правя колекция от неработещи ipodi :)
Аватар
toreo
Обратна връзка:

Мнение от toreo »

Съжалявам за " колегата " дано не съм те обидил колежке ;)
Не съм обърнал внимание защото повечето потребители са мъже.
Публикувай отговор