Въпрос относно големина на паметта

Мултимедийният аудио и видео плейър iPod touch се явява нещо като малкият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, може да изпълнява софтуер, да се ползва за музика и филми и за браузване в интернет.
marcinko

Въпрос относно големина на паметта

Мнение от marcinko »

Здравейте, имам въпрос относно Айпод 2-ра генерация 8гб, изписва ми че цялото налично пространство ми е 6,7гб, как е възможно това. Айпода е джейлбрейкнат с Quckfreedom и би трябвало да е 7,6-7,7гб. Аз ли греша или има проблем все пак 1гб си е 1гб.
buktop

Re: Въпрос относно големина на паметта

Мнение от buktop »

Моя е с 7.08GB. Всички памети си запазват част от ресурса за "собствени нужди". Както примерно хардиск с 40GB реално е 36.4GB така и тук.
iPod Touch 1st Generation 8GB
idlav

Мнение от idlav »

Разликата идва в това, че aко на кутията пише 1GB той е нереален и = на 1000МB нереални. А един реален GB е = на 1024 реални MB. 8GB(нереални)=7.45GB(реални) (За справка http://en.wikipedia.org/wiki/Byte и гледате таблицата на Unit symbol or abbreviation. Decimal са нереалните, които ги пишат по устройствата, а Binary са реалните които ги пише на discspace). Останалото "липсващо" място е заето от дяла който е оставен за операционната система.
iPod Touch 2ndGen(MB) 8GB with 4.0 firmware Jailbroken
marcinko

Мнение от marcinko »

Мерси за отговорите
Публикувай отговор