Трябва или не трябва нова 3rd party OS за iPod?

Мултимедийният аудио и видео плейър iPod touch се явява нещо като малкият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, може да изпълнява софтуер, да се ползва за музика и филми и за браузване в интернет.
Аватар
wysiwyg
Обратна връзка:

Трябва или не трябва нова 3rd party OS за iPod?

Мнение от wysiwyg »

Здравейте.

От два дни ползвам новия iPod touch 3G 64GB и съм силно възмутен от тъпият начин, по който е направено всичо свързано с подредбата на музиката, качена на устройството. На PSP-то ми, начина на подредба на музиката е съвсем различен от всичките видове подредба на iPod-а. Освен това съм потребител, който е свикнал да знае кое къде му е по Windows-ките хард дискове и се чувствам силно дискомфортно да ползвам устройство, на което нямам пряк достъп до файловата система. Това е изключително фрустриращо, дали няма още хора, които мислят като мен? Има ли софтуер за управление на MP3-тата, който да позволява по-адекватна подредба, включваща структура на директориите в които е подредена музиката на нормален потребител на Windows :)? Все пак от 16 години имам PC и минаването към файловото подреждане на iPod-а ще ми вземе здравето... Най-вече защото мразя да си Tag-вам MP3-ките... Особено сложно е от гледна точка на това, че мога да каче 10000 песни, които да са подредени по начин, различен от този на който съм свикнал през годините... Дайте някакви идеи какво може да се направи по моят проблем :).

Благодаря за отделеното време.
Аватар
naB4o

Re: Трябва или не трябва нова 3rd party OS за iPod?

Мнение от naB4o »

Начинът е че ще свикнеш с фрустрацията :D хаха
iPhone 2G 8Gb
iPhone 3G 16GB
iPhone 4g 32GB
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

wysiwyg написа:Здравейте.
...включваща структура на директориите в които е подредена музиката на нормален потребител на Windows :)? Все пак от 16 години имам PC и минаването към файловото подреждане на iPod-а ще ми вземе здравето... Най-вече защото мразя да си Tag-вам MP3-ките...
Операционата система на iPod-a ти е базирана на Mac OSX, и понеже не е Windows съответно и самата организация е съвсем различна. Неслучайно музиката се качва със специален софтуер - iTunes. В него много лесно се оправят тагове и т.н. а и устройството попринцип е предназначено за легална музика закупена от магазина им, която си идва с цялата необходима информация.

Има други алтернативи на вградения музикален плейър - пробвай с тях, някои имат подобна огранизация като на PSP. dTunes primerno...

http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =22&t=4430
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
wysiwyg
Обратна връзка:

Мнение от wysiwyg »

Благодаря. Ще тествам с dTunes...
Аватар
wysiwyg
Обратна връзка:

Мнение от wysiwyg »

Измислих си решение на проблема с ориентацията. Ще го опиша колкото мога, ако на някой друг му е дразнеща подредбата на iTunes.

1. Преименувам си музиката във формат: Genre - Artist - Album - ##. Track Name
* за музики към филми: Genre - Soundtrack - Movie Name - ##. Artist - Track Name
2. С програмата MP3Tag се преправят Tag-овете на MP3-тата: Convert - File Name -> Tag с тази настройка %genre% - %artist% - %album% - %track%. %title%

След тези две не-чак толкова сложни стъпки, музиката ще бъде подредена на iPod-а като се цъкне в аудио плейъра на More - Genres. Избирате си жанра, който ви се слуша и от там можете да избирате изпълнител или албум. За мен това е много удобно, но ще е трудоемко да си преименувам всичката музика. Явно друг начин няма :).
Публикувай отговор