Проблем с батерията на iPod touch 4G

Мултимедийният аудио и видео плейър iPod touch се явява нещо като малкият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, може да изпълнява софтуер, да се ползва за музика и филми и за браузване в интернет.
BeOnEdge

Проблем с батерията на iPod touch 4G

Мнение от BeOnEdge »

Здравейте :)
Наскоро купих въпросното у-во от колега от форума . FW 4.3.3 , jailbreak . Та , оставям го да се зарежда през ноща , на сутринта батерията ми показва 100% . Като разкача кабела от у-вото моментално пада до 95% (примерно) . Рестартирам - отива на 99%.
Има ли някой идея каква може да е причината за тези показания и ако е от батерията , ориентировъчна цена за подмяната и ?
Благодаря предварително :)
Iphone 4 /FW4.3.3/ФЗ + Ipad 2 /FW4.3.3
Аватар
b00k

Re: Проблем с батерията на iPod touch 4G

Мнение от b00k »

Тези проценти ги виждаш защото си ги пуснал след джейлбрейка. Батерията си е наред, просто процентите които я отчитат подскачат малко. Това е само визуално, идва от изчисляването. И при мен винаги като дръпнех кабела падаха до 98% и после пак се вдигаха до 100%.
BeOnEdge

Мнение от BeOnEdge »

Благодаря за уточнението - не знаех че iPod -а е без процентен индикатор на батерията .
Iphone 4 /FW4.3.3/ФЗ + Ipad 2 /FW4.3.3
Аватар
b00k

Мнение от b00k »

Мда, така си идва. Не използвай тия програми от app store-a, които уж измерват %-тите на батерията ти. Да, те работят но при зададени проценти. Когато ползвах battery doctor, която се води една от най-добрите, батерията падаше до 19%, после 14%, после 9% и айподът изгасваше.

Докато тия проценти които се активириха от SbSettings ли не помня вече, винаги са си точни през 1% и ясно мога да видя когато примерно айподът ми беше на една плюнка от 3%.

А и още нещо, това с подскачащите проценти съм го виждал на безброй мп3та. Имах едно китайско за 14$, което беше адски добро и често като му останеше малко батерия, си вдигаше процентите и имах чувството че слушам по-дълго време :P.
Публикувай отговор