САМО ТАКА МОЖЕ ДА РЕСТОРНЕТЕ С ВЕРСИЯ, КОЯТО Е ПО-СТАРА ОТ ПОСЛЕДНАТА ТЕКУЩА ЗА ВАШИЯ МОДЕЛ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ С КАКВА ВЕРСИЯ СТЕ В МОМЕНТА.
ТОЗИ МЕТОД ПОЗВОЛЯВА ИНСТАЛИРАНЕТО НА ПО-СТАРА ВЕРСИЯ НА ОПЕРАЦИОННАТА СИСТЕМА САМО НА iPhone 3G/3GS/4, iPod 2G/3G/4G !!!!
iPhone 3GS може да бъде свален най-много до версия 3.0! iPhone 4 може да бъде свален най-много до версия 4.0!По-стари версии за този модел не са налични. Файловете може да свалите от тук:
Официални линкове за фирмуерите за iPhone 2G/3G/3GS
Официални линкове за фирмуерите за iPod Touch
ТОЗИ МЕТОД НЕ ПОНИЖАВА ВЕРСИЯТА НА МОДЕМА (modem firmware / baseband), за момента това е невъзможно !!!!
Версии на модема които могат да бъдат отключени за ползване с всички оператори:
Версия на софтуера : Версия на модема - програма която отключва GSM функционалноста
3.0 : Modem FW 04.26.08 - чрез Ultrasn0w
3.0.1 : Modem FW 04.26.08 - чрез Ultrasn0w
3.1 : Modem FW 05.11.07 - чрез blacksn0w или чрез Ultrasn0w
3.1.2 : Modem FW 05.11.07 - чрез blacksn0w или чрез Ultrasn0w
3.1.3 : Modem FW 05.11.07 - чрез blacksn0w RC2 или чрез Ultrasn0w
3.1.3 : Modem FW 05.12.01 - чрез Ultrasn0w
4.0 : Modem FW 05.13.04 - чрез Ultrasn0w
Само за потребители които са били направили джейлбреак на предна версия и са си запазили SHSH сигнатурата в сървъра на Саурик през Сидиа.
За всяка версия на софтуера (версии след 3.0 за старите модели 3GS или 3.1 за новите модели 3GS след 44та седмица) е достатъчно да си запазите кода в Сидиа и след това можете да ресторвате към същата версия по този метод.
Ако сте прочели внимателно до тук и осъзнавате какво правите, отговаряте на гореспоменатите изисквания може да продължите да четете и надолу.
Първа стъпка
С десен бутон на мишката щракнете върху Notepad който се намира в Start:Programs:Accessories.

Втора стъпка
Изберете "Run as administrator" (Стартирай като администратор) от менщто което ви се е появило.

Трета стъпка
Ще се появи прозорец който ви пита дали искате да дадете достъп до системата на Notepad. Изберете бутона "Yes" (Да).
Четвърта стъпка
Когато се стартира Notepad изберете Open... (Отвори) от менюто File (Файл).

Пета стъпка
От падащото меню изберете да виждате всички файлове "view all files" и навигирайте до C:\Windows\System32\drivers\etc и изберете файла host. Натиснете бутона Open (Отвори).

Шеста стъпка
Добавете следния ред в края на файла без да редактирате нищо друго в него:
74.208.10.249 gs.apple.com
Примерно начално състояние на файла като го отворите:

Файла с добавен последен ред както беше указано:

Седма стъпка
Изберете Save (Запази) от менюто File (Файл) за да запазите промените.

Вече сте готови да започнете понижаването / инсталирането на по-стара от сегашната ви версия на софтуера на вашия iPhone 3GS. Вкарайте телефона в DFU режим и задръжте бутона на клавиатурата Shift натиснат докато натиснете Restore бутона в iTunes, изберете файла с вашия firmware който искате да инсталирате. Игнорирайте грешки 1011 или 1013. Ако ви даде грешка 1015 повторете процеса на Restore два пъти и след това направете jailbreak със съответната програма за версията която инсталирате (redsn0w 0.8 за 3.0/3.0.1; blackra1n за 3.1/3.1.2).
Това е ! Успех на всички !
ВАЖНО! След успешен рестор трябва да възстановите първоначалния вид на "host" файла на системата ви, т.е. да премахнете промените които сте въвели или просто пред реда който сте дописали да добавите следния знак "#"
Източник: iClarifiedMtMCooLBG написа:Здравейте, вчера един познат от САЩ реши да ресторва своя 3GS и аз го насочих към тази тема. Човека си имаше запазени SHSH, обаче пак му даваше грешка. След леко умуване, реших да проверя дали е написал правилно host файла и като за по-бързо проверих моя файл, понеже съм си закоментирал IP-то на Cydia там.
Оказа се, че IP-то предоставено в темата и това което имах аз са различни.
След като сложи това което имах аз, всичко мина нормално с рестора.
Нямам идея от каде съм се сдобил с това IP, но определено работи, понеже човека успя да ресторне, пък и аз съм ресторвал винаги с него.
Евентуално ако сегашното IP [74.208.10.249] работи и проблема е бил в неговия интернет, моля някой от админите да добави IP-то което имам аз [74.208.105.171], понеже е възможно и други хора да имат проблеми с това.