Полезни и подробно описани съвети за изпълнение на редица важни задачи с iPhone, ръководства как да се справите с даден проблем или да работите с определена функция. Всичко, което ви е необходимо за ефективна работа и ползване на възможностите на мобилния телефон на Apple.
Поради многото запитвания, реших да направя едно подробно ръководство как се добавят сорсове(репота) в cydia.
Първата работа след JailBreak е да пуснем cydia и да изкчакаме да се реорганизира:
След като завърши, устройството ще се Respring-не и ще се върне на home screen-a.
Не се плашете, пуснете пак Cydia и изберете Developer.След това Done:
Сега да видим какво има в Cydia...
Това е главната страница: най-горе виждате сигнатури-те,които са запазени.
Да преминем към добавянето на source. Избирате Manage, както е показано на горната снимка.
След това Sources
Тук може да видите някои репота, които са добавени автоматично.
Натиснете бутона Edit
Тук се избира Add
И ето,че ни се появи прозорче където трябва да напишем url адрес. Тук се пише адреса на даден source Аз ще напиша адреса на hackulo, от където можем да намерим AppSync. Това е tweak, който позволява да качвамe кракнати приложения от iTunes.
След като Cydia си свали нужните файлове на сорса, ще видите този екран:
И вече е готово - сорса е добавен.Натискаме Return to Cydia: Дo тук с добавянето на source! Ето и няколко sources: -sinfuliphonerepo.com
-cydia.pushfix.info/
-cydia.xsellize.com
Да видим какво има по-надолу....
Сега да отворим cydia.hackulo.us/, първото,което виждаме е AppSync4.0+. Аз съм го инсталирал!
Нека да видим как се свалят пакети от Cydia и се инсталват.
Аз си избрах Installous 5 (това е нещо като AppStore - разликата е ,че всичко е кракнато) Натискате Install:
Тук потвърждаваме с бутона Confrim за да започне свалянето:
Да видим как протича процедурата....
След като се свали и инсталира пакета ще видите отново бутона Return to Cydia , избираме го..
Надявам се,че е ясно всичко до тук....
Още нещо, което искам да ви покажа е раздела Sections Тук всички пакети от Cydiа са категоризирани.
Тук интересното е ,че ако има неща които не ви интересуват от cydia, било теми,било рингтонове и т.н. , може спокойно да си ги махнете за да не ви се показват.
Как ли? Ами ето така - трябва да сте забелязали бутона Edit на горната снимка....
Този бутон служи точно за това, да редактирате категотиите,кито не ви интересуват и след това да изберете Done.
Да натиснем Edit:
Тук изключвате всичко,което не ви е нужно едно по едно....и избирате Done:
За последно ще ви представя раздела Changes.
В този раздел излизат последно добавените пакети в cydia от сорсовете , включително и ъпдейтите.
Ами, това е от мен.
Дано съм бил полезен.
Последно промяна от uomoto на 02 Сеп 2013, 17:32, променено общо 1 път.
Здравеите,значи имам следния проблем,сорса thebigboss.org/ когато се джейлне го има по-принцип в cydia обаче когато се опитвам да инсталирам нещо от него даваше постоянно грешка и го махнах,опитах се да го добавя отново но не се получава,влезнах през iFile и изтрих сорса рестарт и се опитах пак да го сложа но излиза постоянно този проблем.Някои да има идея как мога да го добавя.Благодаря !!
Искам да попитам как да променя това в началото дето е да си изберем едно от тези три неща: User, Hacker и Developer понеже аз избрах User и сега видях, че трябвало да бъде Developer и по точно за какво са те и пречили, че съм избрал грешното.