Ъпгрейд към iOS 4 със Spirit Jailbreak iPhone 3GS
Ъпгрейд към iOS 4 със Spirit Jailbreak iPhone 3GS
Вече може да се ъпдейтва от 3.1.3 Spirit jailbreak към iOS 4.
Начин 1, който е по-лесен.
В Сидия добавяте сорса: "http://repo.woowiz.net" , от него инсталирате "Spirit2Pwn", рестартирате и можете да инсталирате "Custom Restore" направени с "PwnageTool" или "sn0wbreeze".
Това важи за всички които са с iPhone 3GS 3.1.3 Spirit jailbreak, стария iBoot и имат запазени файлове в Cydia.
Начин 2
ВНИМАНИЕ: Това важи за всички които са с iPhone 3GS 3.1.3 Spirit jailbreak, стария iBoot и имат запазени файлове в Cydia.
1. Изтеглете Sn0wbreeze 1.6.2 от тук
2. Изтеглете официалния iOS 4 (IPSW 4).
3. Пуснете Sn0wbreeze 1.6.2 и следвайте упътванията. За тези които са с фабрично заключени телефони маркирайте ACTIVATE когато ве пита Sn0wbreeze и ще се създаде фирмуер който трябва да изглежда така: sn0wbreeze_iPhone 3GS-4.0
4. Изтеглете тези файлове и ги сложете файловете(не папката) във вашия iPhone 3GS root/tmp. Може да използвате iFunBox.
5. Изтеглете MobileTerminal от Cydia отворете го и пишете командата:
su
и след това ще ви иска парола, пишете:
alpine
след това пишете следващите команди:
cd /tmp
chmod 755 pwn_old_boot_r1.sh
./pwn_old_boot_r1.sh и изчакайте да се извършат всички процеси.
6. Рестарате телефона.
7. Отваряте iTunes (трябва да е 9.2 версия) и с shift+restore слагате фирмуера който е моднат от sn0wbreeze, а не официалния.
8. Вече имате iOS 4, джейлбрейкнат с Spirit. След това влизате в Cydia и пишете ultrasnow инсталирате го и вече имате iPhone iOS 4 джейлбрейкнат и отключен.
Тествал съм го лично. Работи отлично.
Начин 1, който е по-лесен.
В Сидия добавяте сорса: "http://repo.woowiz.net" , от него инсталирате "Spirit2Pwn", рестартирате и можете да инсталирате "Custom Restore" направени с "PwnageTool" или "sn0wbreeze".
Това важи за всички които са с iPhone 3GS 3.1.3 Spirit jailbreak, стария iBoot и имат запазени файлове в Cydia.
Начин 2
ВНИМАНИЕ: Това важи за всички които са с iPhone 3GS 3.1.3 Spirit jailbreak, стария iBoot и имат запазени файлове в Cydia.
1. Изтеглете Sn0wbreeze 1.6.2 от тук
2. Изтеглете официалния iOS 4 (IPSW 4).
3. Пуснете Sn0wbreeze 1.6.2 и следвайте упътванията. За тези които са с фабрично заключени телефони маркирайте ACTIVATE когато ве пита Sn0wbreeze и ще се създаде фирмуер който трябва да изглежда така: sn0wbreeze_iPhone 3GS-4.0
4. Изтеглете тези файлове и ги сложете файловете(не папката) във вашия iPhone 3GS root/tmp. Може да използвате iFunBox.
5. Изтеглете MobileTerminal от Cydia отворете го и пишете командата:
su
и след това ще ви иска парола, пишете:
alpine
след това пишете следващите команди:
cd /tmp
chmod 755 pwn_old_boot_r1.sh
./pwn_old_boot_r1.sh и изчакайте да се извършат всички процеси.
6. Рестарате телефона.
7. Отваряте iTunes (трябва да е 9.2 версия) и с shift+restore слагате фирмуера който е моднат от sn0wbreeze, а не официалния.
8. Вече имате iOS 4, джейлбрейкнат с Spirit. След това влизате в Cydia и пишете ultrasnow инсталирате го и вече имате iPhone iOS 4 джейлбрейкнат и отключен.
Тествал съм го лично. Работи отлично.
Последно промяна от o3Mo на 07 Юли 2010, 00:18, променено общо 3 пъти.
Re: Ъпгрейд към iOS 4 със Spirit Jailbreak iPhone 3GS
Значи вече съм спокоен !
А само да попитам въпросния фирмуер ъпдеитва ли версията на модема ?
А само да попитам въпросния фирмуер ъпдеитва ли версията на модема ?
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Честно казано не знам. Но това има ли значение след като има Ънлок за всички версии.
- panteleimonov
Това действа ли със Айпод тъч МС моделите (дето се водят 3Г),които досега не са били джейлвани?
само за стария boot ли става този jail?
Ами не съм го тествал на нов BOOT, но все пак мисля, че хората си знаят работата и за да са написали стария значи само за стария...
Беше споменал че е лично пробвано от теб за това попитах ! Трябва да си бил с 4.0 оригинален и след това да си започнал да даунгреитваш 3.1.3 и слагаш къстъм 4.0 за да не си дадеш сметка дали ъпдеитва модема !o3Mo написа:Честно казано не знам. Но това има ли значение след като има Ънлок за всички версии.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
е ако съм на 3.1.2 с blackra1n значи ли, че трябва да качвам до 3.1.3 - Spirit - и чак след това 4.0??
Щирлиц помисли. Хареса му и помисли още веднъж...
iPhone7 ФО Black 32GB (.)(.)
JaiLbreAk RuleZzzz
като му дадох рестор със софтуера от sn0wbreeze и ми дава грашка 1600,някакви идеи?
http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 19&t=19153iSurf написа:е ако съм на 3.1.2 с blackra1n значи ли, че трябва да качвам до 3.1.3 - Spirit - и чак след това 4.0??
Вече трябва и сам да си отговориш !
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Нов начин за джейл в първия пост!!!
Колега ти проверяваш ли ги тия ръководства ??? От сорса които добавих само за да си запазя deb файла сега не мога изобщо да си стартирам iPod-a . Инсталирва се с грешка и след рестарт изобщо не се включва !!!
Виждам че е за 3GS ама чак така да ми прецака iPod не съм очаквал !
Сега нито рековери нито DFU !
Виждам че е за 3GS ама чак така да ми прецака iPod не съм очаквал !
Сега нито рековери нито DFU !
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Освен че е за 3GS, е и само за стария буутром. Бъдете внимателни! Ако сте с новия, телефонът ще зависне в DFU и няма да можете да го изкарате от този режим.
Това тряваше да е в шапката . Остава да се надявам да е в dfu.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Колега трябва ли да пробвам всичко, което е за Iphone на Ipod, който нямам... А и все пак пише за IPHONE не IPOD!!! Не съм запознат с Ipod-ите, но мисля че за все разлика между двете треа да има ....
А може ли някой да постне деб файла на въпросния Spirit2Pwnz, защото Сидия-та ми се прецака и немога да добавя сорса.Благодаря!
По лесно да преинсталираш сидия .
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Това е първото нещо , което направих ,само че не помогна.Стига до Downloading package и там застива.Пробвах хиляда пъти-нестава.Така че ако някой има идея от къде мога да си дръпна въпросния файл ще му бъда признателен ако сподели. 

Нямаш ли Rock ? Ако искаш deb файла на rock и от там ще си я преинсталираш .
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
с 3гс 32гб 30 и някоя седмица съм :
За първия начин има ли нужда от запазени файлове в сидиа ?
Трябва ли да имам карта към оператора , към който е заклюен , за да го активирам при слагането на 4.0 ?
Как да разбера дали е джейлнат точно със спирит,защото не съм го джейвал аз ?
Още един въпрос , на телефон 3гс с новия боот , заключен на 3.1.3 , ми е нужна карта на оператора за активация , за да го отключа нали ?
благодаря предварително
За първия начин има ли нужда от запазени файлове в сидиа ?
Трябва ли да имам карта към оператора , към който е заклюен , за да го активирам при слагането на 4.0 ?
Как да разбера дали е джейлнат точно със спирит,защото не съм го джейвал аз ?
Още един въпрос , на телефон 3гс с новия боот , заключен на 3.1.3 , ми е нужна карта на оператора за активация , за да го отключа нали ?
благодаря предварително
Не са ти нужни SHSH .
Не ти трябва и карта ако къстама е активиращ .
Не знам как да разбереш но щом ти е стар вай вероятно не е със spirit.
Да нужна ти е .
Не ти трябва и карта ако къстама е активиращ .
Не знам как да разбереш но щом ти е стар вай вероятно не е със spirit.
Да нужна ти е .
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2