РеАктивация на iPhone с произволна СИМ карта

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
teodor192

Re: Как да активирате iPhone 3G/3Gs без оригинална СИМ карта

Мнение от teodor192 »

Качих си iPhone1,2_4.2.1_8C148_HActivate_Custom_Restore.ipsw, след това пакета Ultrasn0w i mobilesubstrate както колега беше обяснил и телефона се отключи! Благодаря, ти много! :)
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

teodor192 написа:Качих на iphone 3g 4.1 OS (http://www.felixbruns.de) и след jailbreak-a тръгнах да качвам чрез Cydia "repo.bingner.com" и спря на Updating Sources: Done: Packages заредило е докрай, но не мърда.. Другото забелязах, че някак си имаше "хранилището" http://repo666.ultrasn0w.com/ без да съм го добавял, но като кликна на него нямаше Ultrasn0w..
  • Няма да го има :) ultrasn0w 1.2.5 можете да го намерите в apt.saruik.com/
  • Явно репо repo666.ultrasn0w.com/ ще е празно или няма да го има
Аватар
icaka-p12

Мнение от icaka-p12 »

не знам , но като тръгна да добавям сорса - apt.saruik.com и ми дава грешка , не знам къде греша :(
before
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL]
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
Macbook Pro 15" early 2008 - 2.4Ghz dual core,4GB Ram,8600GT 256mb,10.7.5 Lion :))
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

:) той ти е в пакета за какво го добавяш?Я виж го със сините букви!!!! Или за по лесно напиши в търсачката на Сидия ultrash0w 1.2.5 :)
Аватар
icaka-p12

Мнение от icaka-p12 »

аз го намерих , това добре , инсталирах го , но след ребуут иконката на сафари е бяла и пише searching.. , пак го рестартирах и пак не става , няква идея ??
before
iPhone 2G 8GB, iPhone 2G 16GB,iPhone 2g 8gb,iPod Touch 2g 16gb,Nokia E52,Nokia E72,HTC wildfire,HTC Touch pro 2,iPhone 3gs 16gb x2,iPhone 4 16GB,iPhone 4 32GB [GLOBUL]
now
iPhone 2G 8GB,3.1.3
Samsung Galaхy S3 4.1.2
Macbook Pro 15" early 2008 - 2.4Ghz dual core,4GB Ram,8600GT 256mb,10.7.5 Lion :))
vtodorov

Мнение от vtodorov »

[quote=
P.S. Така.. успях да го накарам да ми махне хактивейшъна, т.е. да го деактивирам. Цъкнах на Дизейбъл Айфон, после пуснах iTunes и нищо не стана.. Няма съобщение, че телефона ми е активиран пак.. Дори не знам дали съм на прав път и какво направих.. :)

[/quote]

и аз имам проблем с активацията. става дума за iphone 3gs от германия ползван на О2. следвах указанията в този форум за джейлбрейк.
4.3.3. ББ 06.15.00 нов буутрум мисля (48-а седмица).
пробвах активация с Ултрасноу но нищо не излиза в АйТююнс. Пробвах със САМ и пак нищо. В АйТююнс излиза ерор 1651 и в САМ се показва Wildcard активация, но не мога да набирам.
В настройките стой Network - Unavailable. Също срещу Carrier е изписано само Not Available.
WiFi хваща. Веднъж го бях докарал до Carrier 10.0 но пак не можех да набирам телефонни номера.

Някакви съвети?
vtodorov

Мнение от vtodorov »

оффф. сега стана. просто не бях обърнал внимание че активацията през САМ трябва да се прави без сложена СИМ карта. мерси за добре приготвените упътвания.

весели празници
ggeorgieev

Мнение от ggeorgieev »

Колеги, а сигурни ли сте, че САМ не работи на iPhone 4? Защото един колега от другия форум каза, че си е активирал 4-ката с САМ без проблеми...нз не съм пробвал и не бързам да пробвам, че да не си омажа пресния рестор с хАктивация. Някой да е успял да си активира 4-ката?
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Ако четворката е на спешни повиквания просто е джейлни със последната версия на redsh0w като махнеш отметката от Instal Cydia!
ggeorgieev

Мнение от ggeorgieev »

Това е свършено вече :) Но въпроса е, че нали уж Push notifications не работят след ХАКТИВАЦИЯ или....се бъркам?
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

• Не винаги е така ако ти работи телефона не го пипай повече?
  • П.П. сложи си Viber и ще разбереш!
Последно промяна от gogi71 на 31 Дек 2011, 01:44, променено общо 2 пъти.
ggeorgieev

Мнение от ggeorgieev »

Тъп въпрос...но как да проверя? В смисъл пробвах с iPusher....ама забива на Please wait.... и не мога да разгадая работят ли или не?.... :)
koki94

Re: РеАктивация на iPhone с произволна СИМ карта

Мнение от koki94 »

Здравейте.Ето го и моя проблем. След джейл на Iphone 3G версия 3.1.2 направих всички стъпки от темата.В Itunes пише че е активиран, а activation state: WildcardActivated, но въпреки това като сложа сим и въведа PIN ми изписва Sim Failure.
mikeportnoy

SAM- Не се активира през iTunes?

Мнение от mikeportnoy »

iPhone 3GS, ios 5.0.1,след инсталация на SAM (за да ми работи imessage)и нещата които трябва,свързвам телефона и не иска да се активира през iTunes.Пробвах всякъкви варианти за активиране,без успех.
Имам друг iPhone 3GS ,който без проблем се активира след SAM и imessage работи.
Някъкви идеи
Rule2kiLL

Мнение от Rule2kiLL »

Колеги притежавам iPhone 3GS MC131B/A , 3.1.3 , 05.12.01-6.4_M3S2 , който е заключен към О2 и не е jail-ван никога както и unlock-ван.Скоро направих голяма глупост като го ресетнах през about и сега съм в задънена улица...провах това което е описано тук ама не се получи стигам до частта в която трябва да се появи тоя ананас :D ама при мен си е черен екран и след доста време се рестартира и е в същото положение в което трябва да го включа към iTunes за да се активира...Ще се радвам ако някои бъде така добър да ми помогне защото не съм много на ясно как стават нещата.Благодаря! @-)
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

И на мен не ми е ясно точно за какво правиш цялата операция?
След като не е джейлван телефона ,значи си го ползваш със карта на Q2?
Направи му един рестор към 3.1.3 и всичко ще си дойде на мястото!
Rule2kiLL

Мнение от Rule2kiLL »

нямам сим,а когаго се опитам да го ресторна през iTunes ( shift + Restore ) и ибирам софта на моя в момента но ми дава грешка [ The iPhone could not be restored. An unknown error occurred (3194).] o_O
Аватар
gogi71

Мнение от gogi71 »

Нормално няма запазени сигнатури за 3.1.3!
Не ce опитвай да качваш от 4.0.1 нагоре че ще го заключиш!
Отвори ЛС!
turboto1914

Мнение от turboto1914 »

Хора помагайте имам проблем. Бях си супер имах си обхват перфектен обаче се опитах да си оправя Пуш-а с САМ и кво правих ниюо не направих после пуснах ултрасноу и от там НО сервис ... Махнах го после Ултрасноу-а ама пак хуи :( моля помогнете
Айфон 4 5.0.1
klogg

Мнение от klogg »

здравейте,

имам нужда от помощ.
след рестор и джеилбрейк като пусна SAM ми дава stockification failure
през редсноу деактивирах, но след като пусна itunes телефона остава на emergency calls и не мога да пусна SAM.
някакви идеи как да го излъжа ?

iphone 3g, 4.2.1, ipad-ски BB

едит :

оправих се :)

оказва се, че не е нужно първо SAM и после ultrasn0w. тъй като нямах wifi се наложи да инсталирам първо ultrasnow за да мога да изтегля SAM с 3G и всичко тръгна от раз.
Аватар
walker007
Обратна връзка:

Мнение от walker007 »

Здравейте! Интересува ме мога ли да активирам iPhone 4S без оригинална сим карта? И ако да, как мога да направя това.
Благодаря предварително.
MacBook Pro 13' / iPhone 5s 32GB Black ФО
vudku

Мнение от vudku »

В момента съм с къстъм рестор и джейл на 5.1.1 3GS. Следвам стъпките за активация през САМ, но неуспешно. Не знам към кой оператор е заключен телефона. Виждам в more information --> WildcardActivated, рестартира ми се springboard-a, но продължава да излиза searching..
yyankov

Мнение от yyankov »

Здравейте,
наясно съм, че все още няма активиране на iPhone 4S с произволна СИМ-карта, но ме интересува дали се работи по въпроса и дали се очаква скоро да има
Публикувай отговор