Лесен метод за акт. откл. и джейл с 2.1 /iPhone 2G/ PC&MAC
Re: Лесен метод за акт. откл. и джейл с 2.1 /iPhone 2G/ PC&MAC
Защо не мога да изтегля проложенията на Mody или JonyBravo. Става изключително бавно. Дава ми че ще продължи 12 часа. Причината в мен ли е. Дайте друго място от което да ги сваля по-бързо.
-
аз имам следния проблем - Iphone 1.0.2. > 2.0.2. и ми изчезнаха wi-fi и bluetooth-та
ако го ъпна до 2.1. дали има шанс да се оправи или трябва да минавам през 1.1.4.?

ако го ъпна до 2.1. дали има шанс да се оправи или трябва да минавам през 1.1.4.?
- iPhone1.1.1
Когато сваля Cistom_Restor от JonyBravo или Mody типа,файл-а е WinRar ZIP arhive, в такъв формат немога да го кача в прозореца след Shift+Restor и евентуално да си променя firmware... Как трябва да се действа?Sisq0 написа:А къде в ръководството е писано, че трябва да разархивираш съдържанието на ipsw файла?
Променяш разширението от zip на ipsw и после ще ти го намира при Restore. Във всички теми за рестор има поне по едно мнение, в което пише това за смяната на разширението, явно не си ги разглеждал.
Въобще не знам с какво теглите, че да ви променя разширенията. Никога... НИКОГА не ми е променяло разширение при сваляне на файл.
Въобще не знам с какво теглите, че да ви променя разширенията. Никога... НИКОГА не ми е променяло разширение при сваляне на файл.
Български субтитри за всеки!
Моето творчество!
Моето творчество!
и на мен ми ги сваля zip но като се вгледа човек вижда, че са с две разширения (поне на макбука) махаш .zip и файлът остава само с оригиналното разширение .ipsw
Keep going ...
- iPhone1.1.1
Съжалявам, че някои мнениея просто ми отбягват от погледа и незнам какво точно да направя, макар че близките дни ми се наложи да прочета доста от този форум, Та Как Точно Да Постъпя? Извинявам се, че питам отново и отново...Sisq0 написа:Променяш разширението от zip на ipsw и после ще ти го намира при Restore. Във всички теми за рестор има поне по едно мнение, в което пише това за смяната на разширението, явно не си ги разглеждал.
Май не мненията ти убягват (не "отбягват"), а ти просто четеш през ред. В предното мнение ти обясних как да постъпиш - променяш разширението на файла от .zip на .ipsw и след това при Shift+Restore посочваш този .ipsw файл.iPhone1.1.1 написа:Та Как Точно Да Постъпя?
Моето творчество!
Моето творчество!
- iPhone1.1.1
Благодаря ти за поправкатаSisq0 написа:Май не мненията ти убягват (не "отбягват"), а ти просто четеш през ред. В предното мнение ти обясних как да постъпиш - променяш разширението на файла от .zip на .ipsw и след това при Shift+Restore посочваш този .ipsw файл.iPhone1.1.1 написа:Та Как Точно Да Постъпя?

Зададох въпроса отново, поради незнанието от моя страна, как да променя разширението на файла от .zip към .ipsw ....
Е, предполага се, че не ползваш PC (и Уиндоус) от вчера. Цъкаш с десен бутон на файла и после Rename... и променяш от .zip на .ipsw накрая.
п.п.
Нямаше да ти отговоря, ако не си беше написал/а мнението на правилен български. Благодаря, за което - вече е все по-голяма рядкост и скоро грамотните мнения ще ги характеризираме като явление... пък нека ми се сърдят некадърниците - дреме ми.
п.п.
Нямаше да ти отговоря, ако не си беше написал/а мнението на правилен български. Благодаря, за което - вече е все по-голяма рядкост и скоро грамотните мнения ще ги характеризираме като явление... пък нека ми се сърдят некадърниците - дреме ми.
Моето творчество!
Моето творчество!
- iPhone1.1.1
Същност няма какво да променям, понеже наименованието на разширението е iPhone1,1_2.1_5F136_Custom_Restore
Имаш какво да променяш. Влез в (Windows Explorer tab менюто) Tools -> Folder options -> View и махни отметката на Hide extensions of known file types. След това промени както ти писах по-горе.iPhone1.1.1 написа:Същност няма какво да променям, понеже наименованието на разширението е iPhone1,1_2.1_5F136_Custom_Restore
Моето творчество!
Моето творчество!
- iPhone1.1.1
Sisq0, благодаря ти
Получи се!
Sisq0's edit:
Това е целта на занятието

Sisq0's edit:
Това е целта на занятието

Моля за малко помощ!След като update-нах и рестартирах телефона не ми се появяват Instoller и Cydia.Качих първия даден firmware.Интересното е че на Spring Board -а има Terminal приложение.Моля дайте ми съвет.
iPhone 5 - 64 GB(white) - iOS 6.0.1
iPhone 4s - 64 GB(black), iOS 5.1.1
iPhone 3G - 8 GB(black), last iOS
iPad 3G - 32 GB, iOS 5.1.1
MacBook Unibody - RAM DDR 3-4GB, 1067 MHz, 2.26 GHz
Magic Mouse
iPod touch 4 generation - 32 GB and 8 GB, iOS 5.1.1
iPod Nano 3rd generation - 4GB
iPod Nano - 8GB
iPhone 4s - 64 GB(black), iOS 5.1.1
iPhone 3G - 8 GB(black), last iOS
iPad 3G - 32 GB, iOS 5.1.1
MacBook Unibody - RAM DDR 3-4GB, 1067 MHz, 2.26 GHz
Magic Mouse
iPod touch 4 generation - 32 GB and 8 GB, iOS 5.1.1
iPod Nano 3rd generation - 4GB
iPod Nano - 8GB
taxman написа:Така, който и fw да свалиш и да restore с него проблема е винаги един и същ. Никога не можеш да си възстановиш същия с който си започнал. Пример: На 2.0.2 съм и съм си го направил на max както на мен ми е гот. Отне ми седмица за да стане такъв. Един шибан update and back to scratch. Независимо че направих както пише в книгите резултата е плачевен - всички пачове, хакове, cidia appl наново.... На всеки е ясно как да upgrade-ва, по-добре да помислим как да си запазим това което сме създали и с всеки нов update то да си остава. AptBackup не бачка. Всичко от Cidia наново. КОШМАР!
Понеже никой не отговори поставям въпроса така: Може ли някой да каже с коя програма се билдва custom IPSW. Пробвах с winpwn 2.4, тъй като само в нея има такива опции, но не ще да захапе 2.1 FW.
- johnnybravo
- Обратна връзка:
johnnybravo извинявай ама какво се прави с PwnageTool 2.1 - За Мак. Само отклчване ли или и кацване на свалената папка
johnnybravo написа:PwnageTool 2.1 - За Мак
За mac - ясно. Сигурно знаеш и за Windows? Благодаря все пак за отговора!
Мерси !nikiobicata написа:savage309 написа:Вкарах в Restore mode, след това качих firmware-a на Моби, всичко мина гладко.
Благодарности
Качих MobileIntalation пача през Cydia, рестартнах качих си на ново всички apps, но не тръгват .. This application cannot be started.
Преинсталирах, рестартирах, качвах пак и така няколко пъти но без резултат.
What went wrong![]()
Качи си безплатно приложение от appstpre
Ъпдейтнах си телефона от 1.13 до 2.1 сега е заключен и нищо не мога да използвам!Изтеглих тук посочения 900 мб файл и като стартирам файла ми се включва I'Tunes и след това ми казва нещо от сорта че не ми е валиден СИМ-а че еди кво си да вкарам друг и не ми дава да пусна рестор на телефона!Моля помогнете ми как да го оправя!?!
Аз в момента съм с Iphone 3g 16gb, който като го купих преди 3 дена веднага му сложих 2.1 от Itunes. Искам да попитам ,сега мога ли директно да сложа някой от тези custom firmwares или трябва да направя някоя друга операция?
- johnnybravo
- Обратна връзка:
Май не четеш внимателно, тези файлове не се стартират. Пускаш си iTunes, натискаш бутона shift на клавиатурата и избираш restore в iTunes, след което посочваш пътя към въпросния файл.cecoboy написа:Ъпдейтнах си телефона от 1.13 до 2.1 сега е заключен и нищо не мога да използвам!Изтеглих тук посочения 900 мб файл и като стартирам файла ми се включва I'Tunes и след това ми казва нещо от сорта че не ми е валиден СИМ-а че еди кво си да вкарам друг и не ми дава да пусна рестор на телефона!Моля помогнете ми как да го оправя!?!
- johnnybravo
- Обратна връзка:
bustybg написа:Аз в момента съм с Iphone 3g 16gb, който като го купих преди 3 дена веднага му сложих 2.1 от Itunes. Искам да попитам ,сега мога ли директно да сложа някой от тези custom firmwares или трябва да направя някоя друга операция?
ammcfc написа: Сложи му оригинален 2.0.2. Направи му QuickPwn. После ъпдейт към 2.1 и пак quickpwn по описания начин начин.
Не мога да разбера, защо оспамихте цялата тема. Ако не желаете да ползвате метода, не пишете тук.. Ако някой има желание да го ползва, ще види няколко страници с постове не по същество....
Моля, най-любезно админите за почистване на темата от спама.
Предварително благодаря.
П.С.
По този начин много колеги (с моя помощ или не) си отключиха телефоните и никой не се е оплакал.
- iFlashFreak
Aз само да потвърдя че при мен няма нужда да го слагам в никакъв режим. Директно го свързвам с itunes и шифт + рестор и всичко протече по масло 

Абе Мака си е Мак! Само рестор през Тунето с оригиналния софт /за 2G/ и после отключване с QuickPwn. Единствено гадно беше че много време го чаках да източи софта за рестор. Иначи другото става за секунди.
Минах без проблеми на 2.1 , Върнах си бекъпа, работи много добре.
Искам само да попитам в Сидиа на фонетичната БГ клавиатура пише да не се слага на 2.1 и сега ми седи руската такава. Вярно ли е че не работи за 2.1
Благодаря
Искам само да попитам в Сидиа на фонетичната БГ клавиатура пише да не се слага на 2.1 и сега ми седи руската такава. Вярно ли е че не работи за 2.1
Благодаря
iPhone 8G 2.0.2