Лесен метод за акт. откл. и джейл с 2.1 /iPhone 2G/ PC&MAC

Всички ваши проблеми и въпроси, свързани с процедурата по отключване на достъпа до файловата система на телефона и активирането на пълната GSM функционалност за произволен мобилен оператор.
Публикувай отговор
Аватар
anthony
Не барай

Re: Лесен метод за акт. откл. и джейл с 2.1 /iPhone 2G/ PC&MAC

Мнение от anthony »

Точно това ти е проблемът. Сега обратно на 1.1.4. с Itunes 7.5, после KiPhone, после пак Itunes 8.01 и 2.0.2. Накрая 2.1 и QuickPwn 2.1.
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Сложих едно предупреждение и в шапката....
Аватар
Sleepy

Мнение от Sleepy »

Имам едно въпросче! Понеже бях с 1.1.4 имах тридневни проблеми с ъпдейтването и в крайна сметка съм с 2.0.2 :) Въпроса ми е дали има вероятност за още проблеми при ъп до 2.1 или бейзбенда вече е наред и няма да ми прави проблеми? ?:-/
Благодаря предварително! O:-)
iPhone 4 16GB, firmware 4.2.1 Never Locked
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Малко вероятно. Ъпдейтни с оригинален 2.1 и после с quickpwn 2.1.
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Sleepy написа:Имам едно въпросче! Понеже бях с 1.1.4 имах тридневни проблеми с ъпдейтването и в крайна сметка съм с 2.0.2 :) Въпроса ми е дали има вероятност за още проблеми при ъп до 2.1 или бейзбенда вече е наред и няма да ми прави проблеми? ?:-/
Благодаря предварително! O:-)
Няма такава вероятност :) Удари 200гр. за кураж и гааааззззззз :)
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
Sleepy

Мнение от Sleepy »

Няма да повярвате какво ми се случи...! =D> Пускам си iTunes, свързвам си телефона и натискам "Update"; изчаквам 20-тина мин. и след reboot-а ми се изписва BG Globul с firmware 2.1 и без никакви интервенции! =)) B-)
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

защо да не ти вярваме ;) с update не се префлашва модема на 2G....
Аватар
Sleepy

Мнение от Sleepy »

А как да си докарам Cydia и Installer без да правя рестор и да слагам къстъм софтуер (постоянно ми дава грешки 1604 и 1603), защото ми става само оригиналния!? ?:-/ Някакви идеи? :(
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Sleepy написа:А как да си докарам Cydia и Installer без да правя рестор и да слагам къстъм софтуер (постоянно ми дава грешки 1604 и 1603), защото ми става само оригиналния!? ?:-/ Някакви идеи? :(
http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... =19&t=4666 Сваляш си всички файлове и почваш от т.2!
be3gomhuk

Мнение от be3gomhuk »

Направих грешката да кача направо от 1.1.4 на 2.1 и сега не ми тръгва интернета . Възможно ли е направо на 2.0.1 да върна и след това пак на 2.1 ,или чак до 1.1.4 трябва ..
или някои ако знае как да подкара интернета .. това ми е единственият проблем
iPhone 8GB (2.1)
kambala

Мнение от kambala »

Постоянно ми дава грешка (5) и (6) който и рестор да пробвам, даже и оригиналния ..
Дайте идея каде е проблема - iPhone 3G (от USA с турбосим 3G-World), iTunes 7.7.1, WinXp, изнервен собственик :&
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Да си чувал, че има по-нов Itunes?
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Неправилен режим или омазана процедура. Изнервен гадател.
kambala

Мнение от kambala »

Е уж всичко правя както е написано, обаче всеки път ми дава ерър, вече ми показа и някои нови като (1) и (13) мисля, че беше. С този туньо съм щото чета, че той по-добре се справял (така ли е ?)
P.S. Пробвах всички възможни iTunes и всички възможни фърмуеъри и резултата е един и същ: Грешка 13 ми дава като се опитвам да го рикавърна от DFU mode с оригиналния firmware, а грешка 5 като се пробвам с кастъм ..
Моля помогнете, защото в момента по никакъв начин не мога да си пусна телефона и накрая ще се реша проблема по ей този начин : http://www.youtube.com/watch?v=qg1ckCkm8YI" onclick="window.open(this.href);return false;
kambala

Мнение от kambala »

Все пак успях да го пусна като махнах турбошита, сложиш американската карта и смених USB порта.
Обаче .. никакъв кастъм фърмуеър не мога да си сложа, освен този от темата за QuickPwn откл. на 3G, обаче пък сега QuickPwn ми казва, че application has failed to initialize properly... Почвам да се чудя вече дали мобифона не е причината за всички тия грешки ..

грррррр.. пробвах от лаптопа да го пусна quickpwn и накрая стана .. ебати iPhone-а ебати ташака .. кои ме би по главата да купувам тоя таралясник, ами не изчаках още малко да излезе нокията .... L-)
Последно промяна от kambala на 14 Ное 2008, 15:24, променено общо 1 път.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

.NET имаш ли качен? Поне 2.0 да е.
kambala

Мнение от kambala »

Само да кажа (може би вече е споменато де) за хората които имат проблем да си прехвърлят контактите от стария телефон. Аз слжих оригиналната карта от iPhone-a (в моя случай на AT&T оператора) в стария си телефон, копирах всички контакти на нея и таки ги прехвърлих на iPhone-a.

Иначе след 12тина часа борба и хиляди рестори, инстол/деинстол на малоумни програми успях горе-долу да го ънлокна (не по начина който исках ест. ) .. сега ми остава само да вкарвам сорсове да свалям още простотии и т.н.
Айде .. мерси за асиста и със здраве
amelie

Мнение от amelie »

офффф оплесках май съвсем нещата... кво правих не знам хиляда преинсталации и накрая се озовах със заключен 2G тел с последния оригинален firmware. и сега в itunes ми пише :the iphone canntot be used whith itunes because the information required for activation could not be obtained from the iphone. chec that the sim card is insterted in your iphone and that it is not pin-locked. и сега нямам бутон restore и не мога да го отключа :( моля ви помогнете ми
Аватар
Icco

Мнение от Icco »

amelie написа:офффф оплесках май съвсем нещата... кво правих не знам хиляда преинсталации и накрая се озовах със заключен 2G тел с последния оригинален firmware. и сега в itunes ми пише :the iphone canntot be used whith itunes because the information required for activation could not be obtained from the iphone. chec that the sim card is insterted in your iphone and that it is not pin-locked. и сега нямам бутон restore и не мога да го отключа :( моля ви помогнете ми
Помощта ти се крие в Първото мнение на тази тема !!!
Избери си FW дърпаш и инсталираш със Шифт и рестор и си ти ;)
iPhone 3G 8GB FW2.2
iPod Clasic 60GB
iPod Shuffle 1GB
amelie

Мнение от amelie »

пробвах много пъти ама не става. само грешки дава. имам чувството че се е крашнал baseband-a и ако е така как да разбера?

пуууууууууу оправих го :) голям зор, цял ден, колко айтунса смених и фирмуери не помня...ама вече съм мега добра по влизане в DFU mode :)
hurubamburu

Мнение от hurubamburu »

Току що минах от 2.0.2 до 2.1 с къстума на DedoPedo и всичко е точно,с изключение на това,че не ми работи clocka,когато го цъкна се отваря прозореца,но след 2-3 сек се затваря автоматично,а също и не мога да вляза в Generals в Date & time,отново същият проблем.Някой да има идея защо е така?
Аватар
aveliky
Обратна връзка:

Мнение от aveliky »

hurubamburu написа:Току що минах от 2.0.2 до 2.1 с къстума на DedoPedo и всичко е точно,с изключение на това,че не ми работи clocka,когато го цъкна се отваря прозореца,но след 2-3 сек се затваря автоматично,а също и не мога да вляза в Generals в Date & time,отново същият проблем.Някой да има идея защо е така?
Защото си върнал бекупа от 2.0.2, ако му беше задал нов тел, нямаше да е така.
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

От Cydia слагаш BossPrefs от менюто му избираш Fix user dir permission и си готов.
hurubamburu

Мнение от hurubamburu »

aveliky написа:
hurubamburu написа:Току що минах от 2.0.2 до 2.1 с къстума на DedoPedo и всичко е точно,с изключение на това,че не ми работи clocka,когато го цъкна се отваря прозореца,но след 2-3 сек се затваря автоматично,а също и не мога да вляза в Generals в Date & time,отново същият проблем.Някой да има идея защо е така?
Така беше :),а да имаш идея как да го оправя,защото с Fix user dir permissions не се получава?
Аватар
aveliky
Обратна връзка:

Мнение от aveliky »

hurubamburu написа:
aveliky написа:
Така беше :),а да имаш идея как да го оправя,защото с Fix user dir permissions не се получава?
За съжаление освен рестор :(
Публикувай отговор