Въпрос относно пазаруването в Ebay UK

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Въпрос относно пазаруването в Ebay UK

Мнение от nistel »

Искам да си поръчам една джаджа,но парите ми в картата вмомента са малко а не ми се иска да изпускам офертата та въпроса ми е следния.Колко пари се взимат от картата - цената заедно с доставката или само цената на която е спазарен а доставката се плаща на място като се взима от пощата ?

И също колко беше ограничението за САЩ за да няма ДДС и МИТО .. и коя цена се гледа - заедно с доставката или без ?

Благодаря предварително на отзовалите се ..
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Re: Въпрос относно пазаруването в Ebay UK

Мнение от Bloody »

Плаща се пълната цена на продукта с доставката, като при някои продавачи не е проблем да извършиш плащането между 3 до 7 дни след като си спечелил търга, тоест не се изисква да се плати веднага... COD (Cash on Delivery) или така наречения наложен платеж при доставка все още не се поддържа при изпращане на пратка от страна, различна от България.

Ограничението за извън Европейския Съюз е 45 евро стойност на продукта (без цената за доставка), ако се показва обаче нормална пощенска доставка, при използване на куриерски услуги минималната сройност варира в различни граници (проверяваш при конкретния куриер). За по-висока цена се плаща ДДС върху цената на продукта и стойноста на доставката, а наличието на мито зависи от конкретния продукт... има такива със и такива без начисляване на мито. Мито също се начислява само ако стоката е над минималната цена считана по закон за продукт с незначителна стойност...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

Ново 20 :shock:
This payment cannot be completed because your credit card has been denied by your credit card issuer. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. You may want to try using a different credit card or choose eCheck instead. To do this, please click the More Payment Options link.
VISA ELECTRON на SG Expressbank
# Account Type: Personal
# Status: Bulgarian - Verified

Имам достатъчно пари в картата за да платя това,което съм си харесал + доставката.Продавача в Ebay шипва Worldwide.
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Мнение от VladTheImpaler »

VISA ELECTRON не е кредитна карта а дебитна :) Там където пише, че приемат VISA, не значи че приемат и VISA ELECTRON. Това са два различни вида карти. Виж дали приемат този вид карти.
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Да нямаш вече синия екран на Windows - безценно :)
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Като потърсих малко в Ebay.co.uk намерих това
You can place your credit card (Visa or MasterCard) on your eBay account
Тоест твоята не става да платиш по този начин. Можеш да пробваш през PayPal - те приемат VISA Electron. Успех :)
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

Това съобщение ми го дава от Paypal.Имам сметка там и адреса ми е Verified след като въведох кода,който излезе в месечното ми извлечение.
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Ами тогава просто се свържи с банката си и ги питай какво става. Друго не мога да предложа
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

След като ти е минала верификацията за Expanded Use, значи от PayPal могат да ти дърпат пари от картата, стига да ги има налични по сметката... евентуално може да има някакви лимити за транзакции, ако се опитваш да платиш нещо по-скъпо като стойност. Най-добре е да звъннеш в банката и да попиташ какъв е проблема, от там би трябвало да може да ти кажат защо е била отказана транзакцията. Друг съвет е да си активираш SMS известяване, защото обикновено веднага ти пристига съобщение след успешно/неуспешно плащане, с подробности за самото плащане или защо е било отказано.
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

Благодаря за помощта в крайна сметка днес ми разрешиха проблема от картовия център.Оказа се,че съм имал блокирани плащания - изчистиха ми ги и сега стана.Казаха,че това била честа грешка на системата им и да се обаждам всеки път като има подобен проблем.

Относно СМС известяване май СГ не предлагат или поне пъзела на сайта им още не съм го разгадал за да разбера какво трябва да направя за да го активирам ;)

А така и така съм отворил темата да питам как точно ще стане получаването на стоката ми .. продавача ще го прати през:

Standard Int'l Flat Rate Shipping

Domestic handling time
Will usually ship within 5 business days of receiving cleared payment

tems will be shipped within 3 working days after payment is received. It will be via airmail by Hong Kong Post Office. It normally takes 7-10 working days. Items will be marked as a gift.

Че ще чакам около месец ми е ясно,но как да разбера когато е дошло - ще ми пратят ли известие по пощата или трябва аз да ходя да си проверявам?

Съжалявам за елементарните за някои въпроси,но досега не съм правил такъв вид покупки и имам много въпросителни ..
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

Ако стоката не е голяма и се събира в пощенски плик ще го получиш в пощенската си кутия. В противен случай от пощата ще ти пратят известие да отидеш да си го вземеш.
Аватар
Handel
Обратна връзка:

Мнение от Handel »

И да кажеш после как и защо и имал ли си проблеми. :)
iPhone 8GB 3.1.2
Калъф - Дънков джоб
Преди да питаш, виж отговора тук!
Аватар
randemona
Обратна връзка:

Мнение от randemona »

PayPal не работи с Visa Electron.Ако някой е подкарал такава карта,нека да каже как става,защото аз съм с Visa Electron на Bulbank :?
iPhone Version 3.1.2 (7D11)
Аватар
nistel
Обратна връзка:

Мнение от nistel »

Моята е Виза Електрон на Експресбанк.С нея съм правил Donations а преди няколко дни купих няколко неща от Ebay през Paypal.Доколкото следях блога на Bloody беше споменал,че Виза Електрон на някои български банки не се приемат в Paypal.Може би твоята е точно такава .. дай малко по-подробно инфо какво те е навело на мисълта,че не може да ползваш Виза Електрон с Paypal.Както многократно става дума в този форум няма врачки все още ..
Аватар
ML16

Мнение от ML16 »

randemona написа:PayPal не работи с Visa Electron.Ако някой е подкарал такава карта,нека да каже как става,защото аз съм с Visa Electron на Bulbank :?
Аз редовно си пазарувам чрез PayPal с Visa Electron на FIB, нямам никакви проблеми.
Няма нищо особено при регистрацията: Номера на картата, билинг адреса( това е адреса на който е регистрирана картата, би трябвало да същия от личната карта на притежателя) сивиси код(номер) – това са цифри които се намират отзад там където по принцип се подписваш, последните три цифри са нужни. Ако ги нямаш значи картата не става за PayPal и попитай в банката, по-старите карти ги нямат.
После е хубаво да направиш верификация за да можеш да пазаруваш в по големи суми (по принцип от начало имаш 500 евро лимит,не съм сигурен за сумата, и като ти свърши така и така ще трябва да направиш верификация). Как се прави? Цъкаш върху верификация и те ти теглят 1,5 евро (които ще ти ги върнат при следващата покупка) и в твоята банка има основание за теглене (някакви цифри и букви) взимаш този код и го въвеждаш в акаунта ти…
Надявам се да съм бил полезен. ;)
May The Force be with You!
todor

Мнение от todor »

Относно ибей и пейпал, ето няколко много полезни теми:

http://softvisia.com/forums/index.php?showtopic=1502
http://softvisia.com/forums/index.php?showtopic=3668

http://www.kaldata.com/forums/index.php ... 63&hl=ebay
http://www.kaldata.com/forums/index.php ... &hl=paypal
Публикувай отговор