Заслужава ли си да се купи Iphone 3GS
Заслужава ли си да се купи Iphone 3GS
Заслужава ли си да се купи Iphone 3GS? Какво е мнението ви?
Re: Заслужава ли си да се купи Iphone 3GS
Да , аз ще си купя до 3-4 дни .. ЗАСЛУЖАВА СИ!
iPhone 3G S 16GB Black FW 4.1 with blackra1n
-
Ок да приемем, че си прав, но аз не виждам защо да дам 1000+ лева за телефон (който има по-добри аналози - нека не повдигам спор.. мое мнение), но пък ми е интересно защо смятате, че си заслужава.. моля да ме убедите 

Ами като начало, може-би трябва да се замислиш като излезе преди повече от 2 години "iPhone" дали имаше нещо подобно!? Като казваш "има по-добри аналози", не виждаш ли в всички тези аналози, че по-един или друг начин се опитват да приличат на "iPhone", къде на външен вид, къде софтуерно. А със сигурност няма аналог в който всичко сложно което е в другите класни телефони, при "iPhone" е изключително лесно и удобно за работа. Не ти ли се е случвало като се ровиш по телефона си да се питаш "къде беше това" и да ровиш по някакви менюта? Да не говорим за игри, музика, филми, интернет и всякакви други приложения от всякакъв вид и род. На тази тема мога да пиша страшно много, но ако си вземеш "iPhone" и го ползваш достатъчно, а не само да вземеш от някой твой приятел за да го разгледаш, ще разбереш за какво ти говоря.black`d3vil написа:Ок да приемем, че си прав, но аз не виждам защо да дам 1000+ лева за телефон (който има по-добри аналози - нека не повдигам спор.. мое мнение), но пък ми е интересно защо смятате, че си заслужава.. моля да ме убедите
iPhone/5/16gb/iOS6.0.2/iPad2/iOS6.0.1
-
Вярно е, че аpple поставиха началото
просто сега ми е интересно с какво ще ме привлече телефона, че се чудя доста... и като си играя с тях не ме мотивира като за мене е важно - мулти тъч, мулти такскинг (незная да го има, ако греша ме поправете), уиджети, батрия, безплатна навигация (да не ми се налага да свалям карти през 3G (google maps)), безплатни приложения, добър съпорт (приложения - примерно съпорта да се извършва от девелоперите), неограничаващи и задължаващи договори било то от мобилен оператор или епъл.

А би ли плащал за последните неща които изброи? Или искаш да се правиш на поредния хакер и разбирач ?!?! Я се успокой 

iPhone 2G 8Gb
iPhone 3G 16GB
iPhone 4g 32GB
iPhone 3G 16GB
iPhone 4g 32GB
-
спокоен съм бе
просто ми е лювопитно
иначе някой да е казал, че се правя
П.С. май темата не отива на добре, може би лок е добро решение

П.С. май темата не отива на добре, може би лок е добро решение

Лично мое мнение е, че 3GS не си заслужава т.е. по - добре да си купиш 3G понеже е по-евтин. На мен не ми трябват 16GB памет, скороста с която работи iphone 3G ми е съвсем достатъчна. Но като цяло в момента няма по добър продукт от IPHONE. Ползвал съм HTC, iphone 2G, Nokia 5800 и сега съм с Iphone 3G няма по зарибяващ и интересен телефон от iphone а в същото време можеш да правиш с него каквото си искаш.
Glory Glory Man Utd
Моето мнение е, че поне за сега не си заслужава да хвърлиш 1000+ лв. за 3GS. Ако държиш на iPhone - вземи си 3G. Разликата е единствено в компаса и бързината, която не е съществена.
Само да спомена нещо за колегите по-горе - да, когато излезе iPhone преди 3 години наистина постави началото и беше без алтернатива. Нито Симбиан, нито WM телефоните бяха на това ниво. Всъщност и това не е съвсем вярно защото спомнете си какво представляваше iPhone в самото начало - просто една шарена играчка с много, но "заключен" потенциал. В момента обаче нещата стоят по друг начин - имаме Android, който е доста по-функционална ОС от iPhone, а имаме и Симбиан 9.4, която доста еволюира. И двете алтернативи предлагат мултитаскинг (болното място на iPhone), widgets (също липсва или поне в смисъла на Симбиан и Андроид) и куп други глезотийки, които или липсват или са заключени в iPhone.
Като цяло "iPhone" е синоним на "заключено". Можеш да правиш това, което чичко Джобс е решил, че можеш да правиш. Да, факт - правиш го по най-удобния възможен начин, по най-красивия възможен начин, по най-лесния възможен начин... но до там. Нямаш избор, нямаш алтернативи, Apple така са решили и така ще бъде! Android от друга страна е пълната противоположност - имаш избор, имаш алтернативи, приложенията са абсолютно равнопоставени и ако не те "кефи" мейл клиента или СМС приложението примерно го сменяш с алтернативно. Е, нямаш я Ейпълската красота и мултитъча, но и това е на път да се промени и то скоро.
Така че - алтернативи вече има, а и ще става все по-интересно. Ейпъл според мен трябваше да вложат далеч повече усилия в 3GS за да оправдаят високата цена, особено при засилващата се конкуренция... но това е лично мнение!
П.С. 2010 чакаме и Windows 7, който обещава много, но ще видим дали ще излезе читава ОС. Въобще... става интересно
Само да спомена нещо за колегите по-горе - да, когато излезе iPhone преди 3 години наистина постави началото и беше без алтернатива. Нито Симбиан, нито WM телефоните бяха на това ниво. Всъщност и това не е съвсем вярно защото спомнете си какво представляваше iPhone в самото начало - просто една шарена играчка с много, но "заключен" потенциал. В момента обаче нещата стоят по друг начин - имаме Android, който е доста по-функционална ОС от iPhone, а имаме и Симбиан 9.4, която доста еволюира. И двете алтернативи предлагат мултитаскинг (болното място на iPhone), widgets (също липсва или поне в смисъла на Симбиан и Андроид) и куп други глезотийки, които или липсват или са заключени в iPhone.
Като цяло "iPhone" е синоним на "заключено". Можеш да правиш това, което чичко Джобс е решил, че можеш да правиш. Да, факт - правиш го по най-удобния възможен начин, по най-красивия възможен начин, по най-лесния възможен начин... но до там. Нямаш избор, нямаш алтернативи, Apple така са решили и така ще бъде! Android от друга страна е пълната противоположност - имаш избор, имаш алтернативи, приложенията са абсолютно равнопоставени и ако не те "кефи" мейл клиента или СМС приложението примерно го сменяш с алтернативно. Е, нямаш я Ейпълската красота и мултитъча, но и това е на път да се промени и то скоро.
Така че - алтернативи вече има, а и ще става все по-интересно. Ейпъл според мен трябваше да вложат далеч повече усилия в 3GS за да оправдаят високата цена, особено при засилващата се конкуренция... но това е лично мнение!

П.С. 2010 чакаме и Windows 7, който обещава много, но ще видим дали ще излезе читава ОС. Въобще... става интересно

Don't hate the player, hate the game!
- angelovarna
- Обратна връзка:
Да, поставиха началото. Всички модели на iphone имат мултитъч, мултитаскинг няма(но може да се сложи app, който осигурява и това), УЙджетите пък за какво ти са не мога да разбера (все пак можеш да си сложиш часовник old style като на HTC, както и анимирана прогноза на времето като на WM, които са един вид джаджи). Батерията на 3GS държи най-много в сравнение с предните модели, безплатната навигация - телефона е с GPS (пък как точно действа идея си нямам).black`d3vil написа:Вярно е, че аpple поставиха началотопросто сега ми е интересно с какво ще ме привлече телефона, че се чудя доста... и като си играя с тях не ме мотивира като за мене е важно - мулти тъч, мулти такскинг (незная да го има, ако греша ме поправете), уиджети, батрия, безплатна навигация (да не ми се налага да свалям карти през 3G (google maps)), безплатни приложения, добър съпорт (приложения - примерно съпорта да се извършва от девелоперите), неограничаващи и задължаващи договори било то от мобилен оператор или епъл.
![]()
Безплатни приложения има хиляди и то от appstore ... моя iphone е само с такива.
Съпорт пък не ти е нужен, защото всичко става интуитивно и ако ти е нужен съпорт за това как се натиска екрана за да влезеш в приложение и как се натиска хоум бутона за да излезеш...забрави че съществуват устройства като GSM, компютър и прочие.
Всяка програма за айфон се развива и излизат често нейни нови версии и обновления, като биваш уведомяван за обновления за инсталираните вече на телефона ти програми и само с едно натискане се обновяват сами.
Неограничаващ договор и липса на такъв ти дават от ebay.com и всеки обикновен магазин за телефони (без офиси на глобул и техни парнтьори)

Мисля, че отговорих на повечето ти въпроси.
В момента съм с 2G, който си е старо моделче и вече е малко немощен за новите приложения и софтуер, но все пак е ОК. Следващия ми телефон ще е 3GS - заради бързината и подсилената батерия, при който бързината не идва от оптимизиран софтуер, а от удвоена RAM памет и почти двойно по-голяма процесорна мощ. Пък докато се наситя на 2G - на 3GS ще му е паднала цената... той и сега втора ръка не е много скъп.
До mishoboss - разликата в бързината и батерията е смисъла на ъпгрейда, още повече, че телефона може да прави видео клипове и да възпроизвежда hd видео.
Симбиан, Windows mobile, Android - много менюта, много опции изкачащи откъде ли не и всичко това обърква. Не всеки потребител е склонен да се мъчи да запомня как се борави с хилядите опциики и приложения (всяко по различен начин), по-скоро би искал да си ползва телефона без да се замисля кое къде е, всичко да става интуитивно. Това го осигуряват ябълките, от там произтича и голяма част от ограниченията - за удобство, интуитивност и запазване на идеята за iPhone и чувството "да ти е в ръцете".

Windows7 няма касателство в тази тема. Но все пак - RTM изтече преди около месец (което е финалната версия, която няма излезе през 2010, а през 22ри октомври 2009). Дата е потвърдена от Майкрософт България. И съм сигурен, понеже се обаждах да ги питам за опциите за ъпрейд на новозакупени пакети с Windows Vista OEM. Така или иначе - направил съм preorder за 2 копия на Windows7 през Амазон.

Apple MacBook Pro 13" | iPhone XR | iPhone 7 | iPad | Apple TV
angelovarna - да, прав си - iPhone e прост и лесен именно защото нямаш много възможности за къстъмизация и workflow опции. Иначе имаш две неточности - батерията на 3GS-a може и да е по-голяма, но апарата държи по-малко. Поне това са ми наблюденията, а и на хората около мен. Другото, което е - аз говоря за Windows Mobile 7, не за "настолната" версия
Тя ще излиза през 2010 и то ако всичко върви по план 

Mishoboss, съжалявам че аз ти го казвам, ама или не си виждал jailbroken iphone; или те мързи да четеш форума....нямаш много възможности за къстъмизация и workflow опции.
iPhone -а ми е 6-ти поред смартфон, вярвай че досега не ми е попадало по-лесно за индивидуализация у-во от него.
Относно 3GS(функционалноста и батерията му)- не ти е достатъчен опита с този модел.
"Мисля-значи съществувам"
Alxx, по-скоро не съм виждал не-jailbroken iphone
И определено чета и този форум и други форуми и не само за iPhone платформата. Именно това ми дава един широк поглед върху нещата и изказвам едно мисля обективно мнение за iPhone. Разцъкай малко един HTC Hero примерно, да видиш какво може отрочето на Google и пак ще си говорим.
Не ме разбирайте погрешно - това е най-добрия телефон, който съм имал, а аз съм минал и през Windows и през Symbian и то различни поколения. Просто има и други платформи, които бият iPhone по различни параметри. Все пак света е шарен и всеки е свободен да избира според предпочитанията си.
Пак казвам, моето лично мнение е, че е 3GS-а държи по-малко като батерия. Освен това трябваше да сложат един AMOLED дисплей и камера за 3G разговори и щяха да ме накарат да дам 1000+ лв за него... пак казвам - лично мнение.

Пак казвам, моето лично мнение е, че е 3GS-а държи по-малко като батерия. Освен това трябваше да сложат един AMOLED дисплей и камера за 3G разговори и щяха да ме накарат да дам 1000+ лв за него... пак казвам - лично мнение.