Колко часа ви кара батерията на iPhone?

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Колко часа ви кара батерията на iPhone?

Мнение от GVB »

На мене лично щото доста вися по ICQ, интернет, разговори и доста го разцъквам по един ден.
А на вас?
iPhone 2G 3.1.3 <7E18>|<04.05.04_G> - 8GB
iPhone 5 8.1 Gold (Special Edition) - 16GB
iPhone 5s 8.1 Space Grey NeverLocked - 16GB
Аватар
iphoneG1

Re: Колко часа ви кара батерията на iPhone?

Мнение от iphoneG1 »

На мен ми държи към 4-5 дни. Въпреки очакванията ми батерията да пада за часове (имаше такива оплаквания). Иначе го експлоатирам доста добре-доста разговори, интернет, ipod с музика и клипове, е-мейли. Може да се каже, че го използвам ежеминутно, всеки ден.
iPhone 8GB 3.0
Аватар
foolmastah

Мнение от foolmastah »

iphoneG1 написа:На мен ми държи към 4-5 дни.Въпреки очакванията ми батерията да пада за часове(имаше такива оплаквания).Иначе го експлоатирам доста добре-доста разговори,интернет,ipod с музика и клипове,е-мейли.Може да се каже,че го използвам ежеминутно,всеки ден.
Това докато не го видя с очите си, няма да го повярвам! Надявам се си наясно, че когато е вързан към компютър батерията се зарежда?

Ако го бъзикам постоянно - за ден батерията пада. Ако го бъзикам умерно (просто когато нямам възможността да го правя постоянно) за около 2 дена. Ако само малко слушам музика - 3 дена. Но имайте предвид, че все още не водя разговори по телефона.
Изображение
Аватар
taf
Обратна връзка:

Мнение от taf »

ето при мен как е :
usage-2h.10min.
stanbay- 2 days, 11h
call time -1h 50min
батерията е на~55% в момента
(почти без използване на интернет-колкото да пробвам нещо от инсталера и без слушане на музика)
iPhone 8GB - 1.0.2>>>1.1.1>>>1.1.2>>>1.1.4>>>2.0.2>>>2.1>>>2.2>>>2.2.1>>>iPhone 3G (8GB) - 2.2.1>>>3.1.2>>>iPhone 4G - 4.1>>>4.2.1>>>iPhone 4S -5.0.1
Аватар
iFoz
Обратна връзка:

Мнение от iFoz »

Ако зареждате телефона чрез ел. мрежата батерията кара повече.
iPhone 4
Аватар
master

Мнение от master »

Аз преди време е сайта четох една тема как да икономисаме от батерията и там се дърпаше от инсталера едно приложение Services и чрез него се спираха там Bluetooth и още едно две неща дето били постоянно в режим на готовност и дърпат доста от батерията и се икономисва доста
Iphone 8GB, FW 2.2, iCover case, PeRfEkTeN!!!
Аватар
Chavi
Обратна връзка:

Мнение от Chavi »

iFoz написа:Ако зареждате телефона чрез ел. мрежата батерията кара повече.
Интересно твърдение. Някакав линк/източник/учебник по физика/сайт на БАН с който да го подкрепиш? Говоря сериозно. Интересува ме защото аз никога не зареждам през чарджъра за контакт.
shaman
Обратна връзка:

Мнение от shaman »

Хехе... Аз моя даже не съм го разопаковал.... (говоря за зареждачката от тока)
Иначе 2 дена (3 по празниците, като не говоря много) максимум изкарвам...
С включени постоянно Bluetooth+WIFI.
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Chavi написа:
Интересно твърдение. Някакав линк/източник/учебник по физика/сайт на БАН с който да го подкрепиш? Говоря сериозно. Интересува ме защото аз никога не зареждам през чарджъра за контакт.

Ето ти сайт да си четеш има тестове и на iPod зарядното, което е същото като за iPhone: http://www.girr.org/mac_stuff/usb_stuff.html

п.с. Apple дават гаранция на батерията 400 зареждания без промяна на капицета и.
Аватар
Chavi
Обратна връзка:

Мнение от Chavi »

Прочетох статията не много внимателно защото е доста дълга, но все пак около 10-тина минути и отделих (прото сега съм натоварен, може би по-късно). Човека изследва USB зарядните и най-вече дали всички подават еднакво захранване при различни натоварвания и различни включени към тях устройства в различни режими на консумация. Това което не успях да видя (може би е просто защото съм бързал) е каквото и да е сравнение на вече захраненото през USB устройсто и захранено директно през електрическата мрежа такова по отношение времената на последващо изчерпване на заряда в батерията?
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

A аз може би от вързане да отида на работа не съм видял дали това е темата. Ще потърся нещо повече, но в общи линии USB не вкарва толкова Ампера, колкото зарядното на телефона. Това прави батерията по бедна и така я прави по лесна за изтощаване. Но научно не мога да ти го кажа сега, че тичам за work.
Zenith

Мнение от Zenith »

GVB написа: п.с. Apple дават гаранция на батерията 400 зареждания без промяна на капицета и.

400 зареждания не са ли прекалено малко?Ако наистина се изтощава толкова бързо, колкото казвате - 1 или 2 дена - означава, че след две години максимум започва да се скапва?
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Че две години малко ли е?!?
Или искате да ви кара 10 години... ;)
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
GVB
iGVB
Обратна връзка:

Мнение от GVB »

Zenith написа: 400 зареждания не са ли прекалено малко?Ако наистина се изтощава толкова бързо, колкото казвате - 1 или 2 дена - означава, че след две години максимум започва да се скапва?
Това са близо 2 години и половина без да се променя капацитета и...мисля, е е повече от супер.
Аватар
naynick

Мнение от naynick »

А аз май съм единствния с проблем с батерията и той е доста странен! Когато зареждам телефона през компютъра се зарейда до кум 90% и спира(на иконата на батерията се появява щепсел) ако не го махна от зарядното скоро след като е спряла да се зарежда пада до към 80%, ако го зареждам от мрежата се зарейда до към 80%, но реално издържа повече отколкото от компютъра, никога не ми се показва usage и издържа 2 дни като го гася нощем и го ползвам умерено! Ето затова чакам сервиз за да си сменя батерията
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
Аватар
iFoz
Обратна връзка:

Мнение от iFoz »

Chavi написа:

Лични наблюдения приятелю. Ако искаш мога да врътна спецялно една страница в дата.бг за да има и линк :)
iPhone 4
Аватар
beji

Мнение от beji »

iFoz написа:
Chavi написа:

Лични наблюдения приятелю.Ако искаш мога да врътна спецялно една страница в дата.бг да да има и линк :)
Мдаа и аз го забелязах това че като се зарежда от USB по-бързо се разрежда,не че съм очуден де щото предишният ми телефон Motorola V3i като я зареждах със зарядното караше около 3 дена а от USB кабела като зареждах не издържаше повече от ден и половина.Тогава си мислех че това важи само за Моторола и си мислех че нещо телефона се скапва но явно просто USB вкарва по-малко ампери. :geek:
Аватар
foolmastah

Мнение от foolmastah »

Зарядното не е ли 12v? Ако не ме лъже паметта през usb-то можеше да се цоцат само 5v...
Изображение
Аватар
beji

Мнение от beji »

foolmastah написа:Зарядното не е ли 12v? Ако не ме лъже паметта през usb-то можеше да се цоцат само 5v...
Еми сега като погледнах на зарядното пише Output:5V но няма как иначе да е нали от зарядното до телефона пак служи тоя USB кабел. :geek:
Аватар
foolmastah

Мнение от foolmastah »

Под "usb" имах предвид порта на самия компютър. Но да, благодаря, че ме поправи. Очевидно отговора не е толкова прост. Изображение
Изображение
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

При мен има следният проблем:
Time since last full charge
Usage: -
Standby: -
Така е винаги. Никога не съм забелязал това да се промени. Това ме навежда на мисълта, че батерията никога не ми се зарежда напълно. Иначе ми кара средно 2,5 дни с доста говорене и включени Wi-Fi и BT непрестанно. Моля коментирайте.
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

При мен Usage: - Standby: - ми ги показва като статистика само когато съм заредил телефона напълно, демек когато на иконката на батерията се появи онзи мега як ЩЕПСЕЛ :D . данните спира да ги показва след като батерията ми е паднала горе доло на половината.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ами аз никога не съм го виждал този щепсел, освен в restore mode. Оставям го цял нощ на зарядното и сутринта го свалям. Много рядко се сещам да погледна това меню, но като го направя никога няма инфо.
Аватар
Zaro

Мнение от Zaro »

И при мен показва usage само докато батерията стане на половина някаде. А и друго забелязвам, че когато инсталирам нещо от инсталера почти винаги инфото за usage изчезва, независимо колко е заредена батерията.
iPhone 4GB,FW 2.2
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

При мен при инсталиране няма такова нещо.
Публикувай отговор