Могат ли да ме измамят с PayPal?
-
Могат ли да ме измамят с PayPal?
Здравейте колеги! Тези дни усилено търся Iphone4 и попаднах на един сайт, в който твърдят, че продават Iphone-а за 499$ отключен. Стана ми доста интересно, защото това е доста добра цена. Има скайп на пича, който ги продава и се свързах с него. Той даже се засегна малко, че се съмнявам в качеството на телефона, но ми обясни, че живеел в САЩ и ги намирал по-евтино - познавал някой си от Apple (точно това ме накара много да се замисля, дали не ме лъже, но както и да е). Каза ми, че плащането ставало чрез PayPal за да може и двамата да не сме измамени. Някой запознат, може ли да ми обясни точно как стават нещата с PayPal и възможно ли е, ако аз платя и той ми изпрати нещо по-различно от Iphone4 16GB отключен, да му върна пратката и да си получа парите?
ПП. Съжалявам, че пиша в този раздел, но просто нямах идея къде мога да попитам. Благодаря!
ПП2. Сайта за който говоря е: http://iphones.miiduu.com/Mobile-Phones
ПП. Съжалявам, че пиша в този раздел, но просто нямах идея къде мога да попитам. Благодаря!
ПП2. Сайта за който говоря е: http://iphones.miiduu.com/Mobile-Phones
Re: Могат ли да ме измамят с PayPal?
Ти луд ли си !!! Ще те измамят поне на 90%. Paypal има застраховка до 200 долара и то при условие че купуваш от eBay. Изобщо не се подлъгваи. Съвсем друго е да попаднеш на търговец в ebay които има над 1000 сделки и е със 100% реитинг съвсем друго е да купуваш от тоя измислен сайт.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
-
Днес си писах с човека и мисля че няма да има проблеми.Аз ще си поръчам Iphone 4 16GB
Сигорен съм ,че ще изгориш с 500$ (което не е никак малко) не прави такива зделки.Лично мое мнение (но мисля ,че и други ще го подкрепят).
Iphone 3G[s] 16GB Black ФО 4.2.1
Лично познавам изгорели хора от такива евтини боклуци, но докато има такива като теб и те няма да се спрат
Успех, постни снимки после 

Ефтиното винаги излиза по-скъпо,както ще стане и в случая 

Левски или Смърт !!!
Най-вероятно ще ти изпратят наистина четворка, но ще е заключена и с последен baseband, дето да чакаш после 6 месеца за unlock !!!
Все пак кажи как е минало !!!
Все пак кажи как е минало !!!
Е са кви са тея циганий - от eBay спокойно можеш да си намериш за тея пари, дори и да са малко повече няма смисал да рескуваш и все пак мисля, че няма да имаш проблеми но на пича нищо не м пречи да не ти го прати защото няма какво да направиш.
iPhone 4 16GB Nigga Edition iOS 5 Jailbreak
iPhone 2G 8GB iOS 4 Jailbreak
Алкохолът е враг на човека но господ е казал - обичай врагът си
iPhone 2G 8GB iOS 4 Jailbreak
Алкохолът е враг на човека но господ е казал - обичай врагът си
Аз също попаднах на този сайт и доста е примамлива цената. И от 2-3 дни разучавам дали всичко е легално. Принципно знам, че доста от европейските и американски онлайн магазини работат изцяло чрез пайпал. Принципно там не работят като тук с "наложен платеж" Всяка една стока се заплаща примерно чрез пайпал и до няколко дни я получаваш по пощата без такси за доставка и т.н. Поне така съм чувал. Принципно ако се замислим, че човека иска да излъже, по логично е да поиска заплащане през moneygram, wester union и т.н. Найстина най-сигурния начин е пейпал... аз поне друг начин да му се заплати стоката не се сещам. Никой няма да ти прати стока и после да чака да му я платиш! А и чрез "наложен платеж", както работят тука фирмите от америка няма как да стане... така, че според мен и да е измама и да не е, няма друг начин да си получим стоката.
Аkо някой се сеща нека сподели!?
Аkо някой се сеща нека сподели!?
Вообще не се лъжета с тоя сайт и конкретно с тоя продавач... нема такъв измамник. А така се оплита в лъжите, че...
аз си купих Iphone 4 32gb от ebaySoze написа:Ти луд ли си !!! Ще те измамят поне на 90%. Paypal има застраховка до 200 долара и то при условие че купуваш от eBay. Изобщо не се подлъгваи. Съвсем друго е да попаднеш на търговец в ebay които има над 1000 сделки и е със 100% реитинг съвсем друго е да купуваш от тоя измислен сайт.
ииии получих 3 камъка за 950 лв

и с 400 зора и 4 месеца си върнах парите

а относно горепосочения сайт - вижте ..
sales Manager via Mail milenveskovvelchev@gmail.com или milen veskov velchev
бягай от тоя сайт
Последно промяна от hovi на 19 Мар 2011, 02:02, променено общо 1 път.
Еми съжалявам ако не може да различиш мошеник от коректен търговец !
Случаино просто от любопитство с колко рейтинг беше тоя от които го купи в eBay ?
Случаино просто от любопитство с колко рейтинг беше тоя от които го купи в eBay ?
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
до сега съм купил И продал общо над 100 артикула (както скъпи така и евтини)
беше регнат като магазин , 7 feed имаше
просто не съм предполагал че може да стане такова нещо в ebay
и накрая продавача спечели
макар че ми е пратил камъни , дигнах един панайр и на другия ден ми преведаха парите от ebay internacional
беше регнат като магазин , 7 feed имаше
просто не съм предполагал че може да стане такова нещо в ebay
и накрая продавача спечели

7 сделки !!! Не ти ли се стори доста рисковано ? Поне разгледа ли ги на какви стоиности са ? Защото може и да са били фиктивни. На всичко отгоре може и да ги е направил и като куповач и ти да си му първи клиент като продавач.
iPhone SЕ 9.3.1
iPad3 mini 10.2
iPad3 mini 10.2
Никаква гаранция няма в Ebay! Много е важно да гледаш и следиш рейтинга на продавача, дали са доволни клиентите и още бая работи! И там има много мошеници!
абе мошенници има на всякъде и то с тези неща определено хитреят повече. Т'ва манията с тея айфони води до там... рекалма, реклам реклаааа и ти повече и повече искаш да имаш. И накрая като нямаш пари избираш нещо, което мислиш, че е на далавера, защото българите сме далавераджиии искаме най-добрата стока на най-ниска цена и... накрая хоп... айдеееееееееееееее
ето така става

Абе специално като се оплачеш на Paypal, че някой те е измамил, те го препращат на FBI, те си провеждат разследването и ако установят, че е така както казваш, натискат го оня да ти върне парите. Едни мои познати бяха пробвали да правят бързи пари в ебаи и пуснаха някъв апарат за 6000 лева, а изпратиха някъв за 200 лева, след 2 седмици агент Колев от ГДБОП им звънна по телефона (намерили са им номера през Paypal) и той им е казал, че от FBI ги натискат да връщат докрая на седмицата парите иначе дела и евентуално затвор и тем подобни... Те бяха измамили некво американско студентче, иначе за някой си българин може и да не са толкова ефективни, но си вършат работата.
Бях се хванал на тази обява, изпратих пари и нищо не дойде. ТАКА ЧЕ е измама и то голяма!
сериозно ли казваш?!? И какво "поръча" от този "бизнесмен" ... аз доста се опитах да предупредя ама...subline написа:Бях се хванал на тази обява, изпратих пари и нищо не дойде. ТАКА ЧЕ е измама и то голяма!
разкажи какво се случи?!