5 довода срещу iPhone 3G
- pavel_9999
- Обратна връзка:
5 довода срещу iPhone 3G
Вижте какво намерих като се ровех из нета ....
5 довода срещу iPhone 3G
Търговската премиера на iPhone 3G вече е факт и след първоначалната еуфория в мрежата започнаха да се появяват по-отрезвяващи мнения. Като например това на Free Software Foundation - създадената през 1985 година от Ричард Столмън (гостувал преди няколко години и в България) неправителствена организация, чиято основна цел е подкрепата на свободния софтуер и движението копилефт, промотиращо свободата за разпространение и модифициране на софтуер без ограничения. В сайта на фондацията могат да се намерят 5 причини, заради които да избягвате iPhone 3G. Ето ги и тях:
- iPhone напълно блокира свободния софтуер. Авторите на приложения трябва да плащат такса на Apple, който решава какво може и какво не може да се инсталира в телефоните на потребителите.
- iPhone подкрепя Digital Restrictions Management (DRM) - технологиите за контрол на достъпа до различно цифрово съдържание за ограничаване на неразрешеното използване на защитени произведения.
- iPhone прави достъпна информацията за местоположението на потребителите и осигурява възможности на трети страни за проследяване без тяхно знание.
- iPhone не възпроизвежда файлове, базирани на отворени и свободни формати като Ogg Vorbis и Theora.
- iPhone не е единствената възможност. Има по-добри алтернативи, които уважават личната свобода на потребителите, не ги шпионират, позволяват използването на свободен софтуер и възпроизвеждат свободни формати - например Neo FreeRunner
5 довода срещу iPhone 3G
Търговската премиера на iPhone 3G вече е факт и след първоначалната еуфория в мрежата започнаха да се появяват по-отрезвяващи мнения. Като например това на Free Software Foundation - създадената през 1985 година от Ричард Столмън (гостувал преди няколко години и в България) неправителствена организация, чиято основна цел е подкрепата на свободния софтуер и движението копилефт, промотиращо свободата за разпространение и модифициране на софтуер без ограничения. В сайта на фондацията могат да се намерят 5 причини, заради които да избягвате iPhone 3G. Ето ги и тях:
- iPhone напълно блокира свободния софтуер. Авторите на приложения трябва да плащат такса на Apple, който решава какво може и какво не може да се инсталира в телефоните на потребителите.
- iPhone подкрепя Digital Restrictions Management (DRM) - технологиите за контрол на достъпа до различно цифрово съдържание за ограничаване на неразрешеното използване на защитени произведения.
- iPhone прави достъпна информацията за местоположението на потребителите и осигурява възможности на трети страни за проследяване без тяхно знание.
- iPhone не възпроизвежда файлове, базирани на отворени и свободни формати като Ogg Vorbis и Theora.
- iPhone не е единствената възможност. Има по-добри алтернативи, които уважават личната свобода на потребителите, не ги шпионират, позволяват използването на свободен софтуер и възпроизвеждат свободни формати - например Neo FreeRunner
Re: 5 довода срещу iPhone 3G
3 от доводите въобще не ги разбрах, за другите два не ми пука.
Хаквам сигнатури...
...съобщението е оставено от Администратора!!!
...съобщението е оставено от Администратора!!!
Така като гледам има 4 причини и едно обобщаващо заключение с елемент на разсъждение.
За първите две причини, приятелите ни от devteam вече са се погрижили, третото е някаква глупост, а съм сигурен че всички ние само седим и се чудим как ли да пуснем Vorbis и Theora файлове
.

- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
Абе кво е Vorbis и Theora ?!?!?!
Тоя дето е писал статията е ебати загубеняка
Тоя дето е писал статията е ебати загубеняка

thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
Аз пък искам FLAC поддръжка, а пък за къде сме без плейър, който да може да чете MKV, ASF, WMV видео контейнери... 

iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Допълвам освен FLAC и wavpack (любимото ми компресантче). Е са си метнах телефона в коша 

Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
- Bloody
- Администратор
- Обратна връзка:
Вие пък ако не знаете, в Китай няма iPhone официално само защото липсва поддръжка на "техния" AVS формат 

iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Моя iPhone не поддържа VHS касетки
Какво да го права сега? 

http://bgiphone.com/forum" onclick="window.open(this.href);return false;
Статията ми беше позната от някъде, и реших да потърся къде съм е чел...Поне като крадеш статии, пиши от къде....!pavel_9999 написа:Вижте какво намерих като се ровех из нета ....
5 довода срещу iPhone 3G

- pavel_9999
- Обратна връзка:
Не виждаш ли, че съм написал, че съм я открил докато се ровех из нета (това не означава, че съм я писал
)

Това е плюс.- iPhone подкрепя Digital Restrictions Management (DRM) - технологиите за контрол на достъпа до различно цифрово съдържание за ограничаване на неразрешеното използване на защитени произведения.