Жанрове в музиката

За всякакви теми, спорове и коментари, които не са свързани с iPhone. Това е мястото да си говорите глупости (не в буквалния смисъл), независимо на каква тема или по какъв повод...
Аватар
PunkoHead

Жанрове в музиката

Мнение от PunkoHead »

Нека всеки да напише тук какъв жанр в музиката харесва, но по-важното е да напишете защо?
Аз лично харесвам ретро диското, рок, хард рок и метъл (говоря за групите през 1970, 1980, 1990...), защото може би една от причините е, че съм израснал с тази музика :) Другото, което е... Харесва ми, че хората там пеят предимно за времето, в което са живели. И в повечето балади се пее за любов, но не както сегашните поп-фолк изпълнителки "Искам твоето тяло" или каквито са там =)) Ретро диското особено ми харесва, защото ако някъде има ретро дискотека бих отишъл ама с удоволствие. Песничките на Sher, Shania Twain, Bonnie Tyler и тем подобни са толкова приятни за танци и доставят такова добро настроение, че просто се кефиш на максимум :) Ретро диското и рока стават и за маса... Винаги съм обичал някаква слаба музика, докато всички си говорят леко и спокойно, а не някакви мазни гюбеци да ми се увеличават и да не си чуваш приказката... Общо взето старата рок музика си е много по-добра според мен ;)
Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
ChEf

Re: Жанрове в музиката

Мнение от ChEf »

На мен ми харесват парчета със смисъл. Независимо от това към кой стил спадат! Имат ли смисъл, хубаво звучене и ако ме успокояват... значи са моят тип.
А-а-а също така и римите ми допадат.. Бързото рапиране като цяло, защото ме откъсват някакси от обкражението. Особено в днешно време Рап парчетата ги правят едни.. от римите свят да ти се завие, пък и доста смях пада покрай тях [:) [:) [:)
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
ChEf

Мнение от ChEf »

PunkoHead, това , което казваш, че за масата трябват спокойни парчета... съгласен съм с теб! Предпочитам музиката да е фон, а не натрапващ тон, от който се опитваш да избягаш надвиквайки всички!
Ай Ем БуЛгАрЧе!!!
mariankata

Мнение от mariankata »

Аз мога слушам почти всякакъв жанр музика (в компания на други хора - не всеки издържа моите препочитания), но обичам и когато съм сам, слушам основно Drum & Bass или Drum & Jazz. Нямам предпочитания дали ще присъстват вокали или само инструменти, дали ще е мелодичен или hard (моторни резачки =)) =)) =)) ). На мен тази музика ми действа успокояващо (дори си пускам да ме приспи). Любими DJ-и не назовавам, тъй като има много, които предлагат прекрасни сетове.
Аватар
deezel - download.bg
Обратна връзка:

Мнение от deezel - download.bg »

Сшушам основно един тип музика - нео метъл. SOAD, KoЯn, Rammstein, Slipknot, Static X...
Също така обожавам смесица от ориенталски фолклор (не кючек!) и метъл, саундтракът от втория принц на Персия е невероятен. Харесвам и грегорианска музика, погребални маршове, пънк и други.
Darin Dimitrov - Download.BG Magazine
iPhone 16GB Firmware 2.2 PWNED + MacBook Air + Super Drive + Apple Remote x2 + iMac 24'+ AirPort Express + Nokia N95 + Nokia N800 Internet Tablet OS 2008
Аватар
bonafide

Мнение от bonafide »

PunkoHead написа:Нека всеки да напише тук какъв жанр в музиката харесва, но по-важното е да напишете защо?
Аз лично харесвам ретро диското, рок, хард рок и метъл (говоря за групите през 1970, 1980, 1990...), защото може би една от причините е, че съм израснал с тази музика :) Другото, което е... Харесва ми, че хората там пеят предимно за времето, в което са живели. И в повечето балади се пее за любов, но не както сегашните поп-фолк изпълнителки "Искам твоето тяло" или каквито са там =)) Ретро диското особено ми харесва, защото ако някъде има ретро дискотека бих отишъл ама с удоволствие. Песничките на Sher, Shania Twain, Bonnie Tyler и тем подобни са толкова приятни за танци и доставят такова добро настроение, че просто се кефиш на максимум :) Ретро диското и рока стават и за маса... Винаги съм обичал някаква слаба музика, докато всички си говорят леко и спокойно, а не някакви мазни гюбеци да ми се увеличават и да не си чуваш приказката... Общо взето старата рок музика си е много по-добра според мен ;)
Аз те подкрепям и бих казал че имаш много добър вкус за музика :)
само бих добавил и малко Хип-Хоп [:)
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Tool, Deftones & Nine Inch Nails

А за лежерните моменти: Chambao, Coldplay, Остава

И още много други значими неща :)
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
Аватар
svil4ok
Обратна връзка:

Мнение от svil4ok »

Аз слушам предимно Поп-фолк, Хип-хоп, R&B. Преди много слушах и House, но вече по-малко.
Аватар
PunkoHead

Мнение от PunkoHead »

Adamov написа:Tool, Deftones & Nine Inch Nails

А за лежерните моменти: Chambao, Coldplay, Остава

И още много други значими неща :)
svil4ok написа:Аз слушам предимно Поп-фолк, Хип-хоп, R&B. Преди много слушах и House, но вече по-малко.
Целта на темата беше да напишем защо аджеба харесваме тая музика ;)
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Аааа не съм разбрал особено. Лежерната музика ясно що ми харесва. Успокоява ме и кара съзнанието ми да тече в друга посока. Tool най-вече ме изкарва от всякакъв вид стрес. Гласа на Мейнард е направо невероятен.

А поп-фолк харесвам след петия джак.
Аватар
ogynche
Обратна връзка:

Мнение от ogynche »

Adamov, Tool са уникални (не знам дали си гледал това).

Иначе аз слушам различна музика, от рок и метъл до електронна, "лeжерна" (ембиент, чилаут, трипхоп, даунтемпо) понякога. Лeжерната ме успокоява, помага ми да се концентрирам когато ръчкам нещо (PS-a примерно). Като цяло харесвам psychedelic стила на различните жанрове, psychedelic rock-а примерно. Просто много ми помага в обмислянето на разни неща. Слушам също така хипхоп (предимно UK), рага, реге когато ми е весело, отпуснато и безгрижно.
Та така, в зависимост от настроението може би е най-доброто обяснение.

Бе то тва ако тръгна да описвам цял ден ще ми отнеме :)
Бтв имате ли ласт.фм?
Последно промяна от ogynche на 17 Окт 2008, 11:59, променено общо 1 път.
Apple iPhone 2G 16GB FW 2.2.1
Аватар
Adamov
iSupport
Обратна връзка:

Мнение от Adamov »

Не го бях гледал. Супер интересно. Мерси много =D>
uncivilized

Мнение от uncivilized »

Аз слушам предимно хип-хоп и рап, заради инструменталите, защото обожавам да ми каркорат вътрешностите от бас.Също ретро, house (много успокоява и забавя времето) и dance(заради мелодиите).

P.S:При чалгата нз що ми пише "Disc error" o_O
aiwara
Обратна връзка:

Мнение от aiwara »

Аз съм си по жицата!
http://www.last.fm/user/aiwara" onclick="window.open(this.href);return false;
е това съм аз ;)
Защо ли?
Еми защото съм израстнал с тази музика, още като малък баща ми ми пускаше старите рок класики начело с Цепелин и Сабат. Той даде началото, а аз открих още мн и мн групи. Рокът е истинската музика за мен-щом има групи, които се слушат вече в продължение на 40 години, мисля че няма какво да се спори по въпроса.
Последно промяна от aiwara на 18 Окт 2008, 10:07, променено общо 1 път.
iPod Touch 32GB 2nd Generation FW 3.0 Jailbroken
http://www.last.fm/user/aiwara
Аватар
PunkoHead

Мнение от PunkoHead »

aiwara написа:Аз съм си по жицата!
http://www.last.fm/user/aiwara" onclick="window.open(this.href);return false;
е това съм аз ;)
На всеки втори ли трябва да напомням, че трябва да напишете защо !?
Аватар
Yavor

Мнение от Yavor »

Аз съм типичен представител на Old School рока - Deep Purple, Whitesnake, Kiss, Led Zeppelin и много други.
Да не пропусна и фаворитите ми за всички времена - Pink Floyд и Dire Straits...
Е и много по-нови неща слушам, ама с течение на времето все повече се втвърдявам и не знам къде ще му излезе краят :)

И малкия съм зарибил - тези дни в колата звучи само 'I can't stop loving you'...

А за мое най-голямо съжаление - жена ми е любителка на модерните ритми излъчвани от телевизия 'Планета' и доста често се изнасям с погнуса в другата стая или спирам телевизора...

А защо я харесвам - ми просто ми е в кръвта - като забие китарата и душицата ми припява C:-)
Nexus 4, 16gb, Android 4.2.2
iPhone 8gb, 3.1.3
iPad 2 64gb, 6.1.3
Asus F5L

http://www.fiat-bg.org/forum
Публикувай отговор