iPad - новия таблет на Епъл

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
gorgior

Re: iPad - новия таблет на Епъл

Мнение от gorgior »

Това с камъка взе да става банално. Има къде-къде по-големи "дървета от Камъка". =))
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
vaspa6

Мнение от vaspa6 »

Има малка грешка
-има usb
- има slot card
Аватар
cvalio

Мнение от cvalio »

интересно ми е къде видя "usb" ?
http://www.apple.com/ipad/specs/
Input and output
Dock connector
3.5-mm stereo headphone jack
Built-in speaker
Microphone
SIM card tray (Wi-Fi + 3G model only)

iPad Pro 9.7 - 3G 32G 10.3.1 ; 5S 10.3.1
Аватар
lian

Мнение от lian »

На самия таблет няма,но на док станцията има Usb и Slot card.
Mammoth

Мнение от Mammoth »

Е то и камера има, ама като си купиш отделно :))
iPhone 3G OS 3.1.2
Аватар
Kenji

Мнение от Kenji »

Съвсем не е сигурно, че като вържеш камера към USB преходника на Apple, ще може някой някъде да те види... Драйвери ? Q:)
Като се замислите, вградена камера малко идва в разрез с философията на това устройство:
1. Идеята е да можеш да го държиш както ти е удобно, затова е този акселерометър и screen rotation навсякъде. Акцентират много на това в рекламата, UI на всичките приложения е направен около това как държиш устройството... Ако имаше камера, къде да я сложат ? Landscape, Portrait, горе, долу ? В ъгъла ? :D Тогава щеше да има правилна и погрешна страна на държане на iPad.
2. iPad го държиш главно в скута си, което значи, че евентуална камера би имала много изродски view под ъгъл отдолу :D
3. iPad има виртуална клавиатура. Като почнеш развълнувано да пишеш в скайп докато някой отсреща ти гледа муцуната, този отсреща сигурно ще има чувството, че при теб има земетресение.
Сигурно от Apple разработват камера за това устройство, но още не са се преборили качествено с тези "ефекти". Patience.
iPhone 3G 8GB, 3.1.2 OS
vaspa6

Мнение от vaspa6 »

Mammoth написа:Е то и камера има, ама като си купиш отделно :))
Доколкото разбрах dock станцията върви с Ipad
Mammoth

Мнение от Mammoth »

Tя нека върви, става въпрос, че го няма директно на таблета. И аз мога да си зема телефон от 9 лева и да си закупя MP3 плейър и да викам, че телефона ми е с MP3 плейър. Имало, ама трябва отделно да се сложи, еми значи го няма! Най-глупавото е да се сравнява iPad със буук рийдърите, просто сравнението е глупаво. Да го сравнят с Archos 9 PC Tablet например(1.1GHz процесор, 1GB рам, 60GB пространство). Почти еквивалент по характеристики(като изключим рама, пинеже не се знае колко е). Не съм привърженик на Винбозите, но от към функционалност 7-цата е с много нива над iPhone OS. В момента iPad e някъде между буук рийдърите и нормалните таблети. Ако бяха сложили MAC OS работата щеше да е друга вече.

http://www.mobilebulgaria.com/tests/view.php?id=110
iPhone 3G OS 3.1.2
Аватар
MoridinBG

Мнение от MoridinBG »

Mac OS X, както и Windows 7 имат страхотен интерфейс за работа с пръсти, нали.
Разгледай малко от приложенията, с които работиш и си представи как ги управляваш само с пипане, на 10" екран. Такова кликане и прицелване ще падне, че...

API-тата също не предлагат никаква специфична функционалност за създаване на приложения с тъч интерфейс.

Iphone OS от друга страна е разработен по начало за изцяло тъч управление. Неговите API-та са съобразени изцяло с това.

Таблет с Mac OS X щеше да предизвика единствено негативни възгласи, колко трудно се работи и как не предлага нищо повече от Axiotron Modbook.

За това и беше напълно естествено устройството да не е с пълен ОС Х.
Devices History: 4xTabletPC, 1xUMPC, 6xPocketPC, 2xInternetTablet, 2xSmartphone, 1xiPod Touch, 1xSony PSP, 1xAndroid
Current: Macbook White 2009 HTC G1
----------
The stereotypical iPod users: an army of iPod wielding zombies who don't notice the world outside their earbuds.
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

PlayMate написа:Киндъл е буквално като книга, без изобщо да изморява очите (което не може да се каже за екрана на iPad-а, доста е ярък), свен това имаш безплатен доживотен 3G Интернет в ЦЯЛ СВЯТ, което, повярвай ми, е неповторимо удобство.
Това за доживотния интернет от цял свят пък от къде го чу? Аз не, че съм проверявал, но звучи невероятно.
Аватар
imc
Обратна връзка:

Мнение от imc »

Началото на доставките на iPad все още е далеч, но ако сте собственик на iPhone или iPod touch, може да сте любопитни да изпробвате интерфейса на таблета на Apple с ресурсите, с които разполагате в момента. За да се възползвате обаче, ще трябва устройството ви да е отключено (jailbroken) и да имате достъп до Cydia, а за пълни подробности как да инсталирате новия интерфейс вижте приложеното видео. http://www.youtube.com/watch?v=VheR65gY ... r_embedded
An Apple a day keeps the doctor away
niyon

Мнение от niyon »

totopz написа:
PlayMate написа:Киндъл е буквално като книга, без изобщо да изморява очите (което не може да се каже за екрана на iPad-а, доста е ярък), свен това имаш безплатен доживотен 3G Интернет в ЦЯЛ СВЯТ, което, повярвай ми, е неповторимо удобство.
Това за доживотния интернет от цял свят пък от къде го чу? Аз не, че съм проверявал, но звучи невероятно.
Абе има нещо такова. Интернет е силно казано. Май можеш безплатно, във всички държави по света да изтеглиш нужната ти книга без да плащаш роуминг и други каквито и да е такси на ГСМ оператора. Но само това. Никакъв интернет няма. Дължиш само таксата за купуване на книгата. Функциите на iPad-а са многократно повече.
Миркони

Мнение от Миркони »

А дали версиите на iWork ще работят и на iPhone? Изглеждаха много добре на презентацията!
agisofttm

Мнение от agisofttm »

Ебаси колко сте готини "Има ли USB" "Няма ли USB", като че всичко само на таблета ще се разтоварва. Както каза MadM@X - това устройство не е всеки, не е правено да се надбягва по хардуер с другите, то е създадено да се ползва лесно, да е леко и удобно. Като цяло искам да ви кажа че това е перфектния вариянт за хора които не разбират нищо от компютри а само ги ползват защото ТРЯБВА !!! а трябват само основните неща:

1. Интернет
2. Офис приложения
3. Е-Mail
4. Евентуално снимки

е повече от тва здраве му кажи. Само да се надяваме, че наистина ще е съвместимо с iPhone приложенията, щото покрай тях и бонус с навигация ще има, ще си гледам охранителните камери и т.н. =)) =)) =)) =)) =))
alexanderbachevj

Мнение от alexanderbachevj »

Абе добре , като исклучим , че няма мак операционна система , в това сафари не можеш да глед клипчета нали ? и не мойе да му качиш флаш плейър...Може ли да се хаква като ифона?

Пиши грамотно!
Аватар
r3ac7

Мнение от r3ac7 »

Бе то още не е излязло ти за "хак" мислиш... =:)
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
alexanderbachevj

а нчква операционна друга дали ще мойе да ссе качва ?
Аватар
toreo
Обратна връзка:

Мнение от toreo »

Ъпсурт !!!
alexanderbachevj

E`ti pree`noto>ne ti trea ni mojesh da gledash klipcheta v Lockerz ni niskvi drugi osven v youtube

Пиши на кирилица!
Аватар
Lucas

Мнение от Lucas »

Освен че пишеш неграмотно, пишеш и на латиница..
iPhone 3G S 16GB Black FW 4.1 with blackra1n
Mar4o

Мнение от Mar4o »

нека не забравяме, че това чудо на техниката ще бъде използвано от Бизнес потребители. Един вид вече няма да се носят тефтерчета а направо Таблет .. хората които учат висше и те ще бъдат така ... мн по-леко много по-удобно :)

за това е IPAD
Аватар
Anares

Мнение от Anares »

niyon написа:
totopz написа:
Абе има нещо такова. Интернет е силно казано. Май можеш безплатно, във всички държави по света да изтеглиш нужната ти книга без да плащаш роуминг и други каквито и да е такси на ГСМ оператора. Но само това. Никакъв интернет няма. Дължиш само таксата за купуване на книгата. Функциите на iPad-а са многократно повече.
В България няма, но не във всички държави е така. Във всеки случай има броузър с базови функции.
Аватар
Anares

Мнение от Anares »

agisofttm написа:Ебаси колко сте готини "Има ли USB" "Няма ли USB", като че всичко само на таблета ще се разтоварва. Както каза MadM@X - това устройство не е всеки, не е правено да се надбягва по хардуер с другите, то е създадено да се ползва лесно, да е леко и удобно. Като цяло искам да ви кажа че това е перфектния вариянт за хора които не разбират нищо от компютри а само ги ползват защото ТРЯБВА !!! а трябват само основните неща:

1. Интернет
2. Офис приложения
3. Е-Mail
4. Евентуално снимки

е повече от тва здраве му кажи. Само да се надяваме, че наистина ще е съвместимо с iPhone приложенията, щото покрай тях и бонус с навигация ще има, ще си гледам охранителните камери и т.н. =)) =)) =)) =)) =))
Поне за сега не съм намерил приложение, което да не работи. Това не значи, че всички работят - все пак имам само около 180, а от тях съм усеял да проверя около 39. Хубавото е, че не се плащат тези, които вече си закупил.
Аватар
didotooo

Мнение от didotooo »

Ето и един интересен начин да си направиш стилус за iPad ,,,полезно :))

http://www.youtube.com/watch?v=4YE8rGuL ... =topvideos
Публикувай отговор