Apple е продала повече смартфони от своя конкурент RIM през третото тримесечие и е увеличила пазарния си дял. По данни на Strategy Analytics, продажбите на iPhone възлизат на 14,1 милиона за периода, задминавайки BlackBerry.
Компанията от Купертино достига рекордните 18% пазарен дял през тримесечието, докато делът на лидера Nokia е намалял от 37,8% през Q3‘09 до 34,4% през Q3'10. Спадът при финландската компания е факт, въпреки рекордния брой от над 26 милиона продадени смартфони.
Пазарният дял на RIM също бележи спад от 19,6% на 16,1%. Според Strategy Analytics, канадският производител страда от ограничено присъствие в сегмента на тъчскрийн моделите. Световният пазар на смартфони се е увеличил със 78%, достигайки рекордни продажби от 77 милиона броя през третото тримесечие на годината. Този забележителен ръст крие и някои рискове, предупреждават анализаторите. През четвъртото тримесечие е възможен недостиг на някои компоненти за производството на смартфони, отбелязва Strategy Analytics. Миналата седмица и Gartner излезе с данни за пазара на смартфони.
Според компанията, делът на Symbian устройствата ще намалява в следващите години за сметка на Android и Apple iOS. Към 2014 г. мобилният пазар ще достигне стойност $1 трилион долара, прогнозира Gartner.
iPhone изпревари по продажби BlackBerry
- legaliziran
iPhone изпревари по продажби BlackBerry
Отклююване чрез имей на iPhone заключени към Австрийските оператори: A1, Orange, 3, и T-mobile.
Re: iPhone изпревари по продажби BlackBerry
Че то кой ги купува тез дървета от RIM? 
Пак трябва да се радват, че още не са гушнали букета.

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
При 16% пазарен дял сигурно някой ги купува, така че не ги чакай скоро да гушнат букета. 

iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Цяла Америка и не само...В САЩ много от хората с iPhone-и имат и BlackBerry отделноmitku написа:Че то кой ги купува тез дървета от RIM?

Ами да ви кажа аз съм горд притежател на iPhone 4 32 GB i BlackBerry 8520 Curve .... но честно казано и аз се чуда защо хората в САЩ ги притежават и двата апарата..... за мене единственото предимство на BB-то е BBM ( BlackBeryy Messenger) която програма е много удобна лесна и уникална.. Но пък като се замислиш на iphone-а можеш да си качих един куп такива безплатни чат програми .... наистина немога да си обесня защо много хора притежават и двата ... като не изклучвам и себе си естествено аз просто си купих ipone 4 след бб-то защото го ползвам и като game конзола...votolom написа:Цяла Америка и не само...В САЩ много от хората с iPhone-и имат и BlackBerry отделноmitku написа:Че то кой ги купува тез дървета от RIM?

iPhone 4 32GB BLACK VR. : 4.2.1
Game Centre id : BGAPPLE
Game Centre id : BGAPPLE
В Англия,всеки първи е с Айфон,а всеки втори-С ББ.По здрав и стабилен телефон от тая марка не съм виждал.И въобще не сравнявайте ББ с Айфон.И двата телефон в своя сегмент са № 1
Trans penem mihi est
аз като бях в америка, почти всеки движеше и с двата, рядко беше да видиш друг модел телефон. Въпреки че тогава излезе Омния-та и хората беха избушили, но да не ви казавам , че за първата седмица-две имаше сигурно 30% върнати омнии в радиошака, щото са пълни дървета.
баровците и бизнесмените обикновено се моткаха с по 2 ББ и 1 айфон за ташак е така.
Аз съм върл хейтър на Джама и телефон с джам ми идва в повече, бях с СексПЕрия Секс1 и нямах търпение да я родам, щото не кръвно и бели коси да отимах с нея, ми и почнах да заеквам.
баровците и бизнесмените обикновено се моткаха с по 2 ББ и 1 айфон за ташак е така.
Аз съм върл хейтър на Джама и телефон с джам ми идва в повече, бях с СексПЕрия Секс1 и нямах търпение да я родам, щото не кръвно и бели коси да отимах с нея, ми и почнах да заеквам.
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!