iPhone 6

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Аватар
kike09

Re: iPhone 6

Мнение от kike09 »

Аз лично смятам, че 6-ците са уникални. Много добре изглеждащи телефони. Начина, по който дисплея преминава в задната част на телефона и алуминивия гръб страшно много ми допадат. Сега вече айфона ще ми се връзва с макбука перфектно от гледна точка на дизайн.
Мисля, че няма нужда да споменаваме предимствата на 6 и 6+ пред 5S и надолу от гледна точка на фукнции. Също ми прави впечатление, че хората, които не са впечатлени от 6 са хора, които са на 5S/5 (и не, че няма от какво, просто е глупаво да даваш толкова пари всяка година за телефон. С коментарите си по-скоро се опитват да убедят себе си колко не си заслужавала 6-цата). "не ме грабна", "грозни линии", "издадена камера".. Всичко това е "cherry picking", за да не се чувстват зле, че телефона вече им изглежда супер outdated.
Тази година ъпгрейдвам от 4S и съм пред дилемата... 6 или 6+ и явно ще трябва да се "пипат" на живо.
Teamwork makes the dream work!
shifty

Мнение от shifty »

Здравейте,

Някой от вас опитвал ли е да пазарува с българска карта от Apple store-a? Притеснява ме това, че едва ли ще ми валидират транзакцията, тъй като ще се разминават shipping и billing адреса. С други думи, ще пиша адрес за доставка в Щатите, пък адреса по банкова картата ми е в БГ. Ако някой има опит, нека сподели. Другият вариант е направо да се вземе от магазин на Apple след 19-ти, но не знам дали ще има количества.

Имам и още един въпрос - знаете ли с какъв СИМ е телефонът, понеже когато пристгне в началото на октомври и е с някакъв нов СИМ, няма да мога да го ползвам тук?

Благодаря.
Аватар
nino_xman

Мнение от nino_xman »

quote="TheOriginal"]
Процесор Dual-core 1.4 GHz Cyclone (ARM v8-based)
Да не забравяме, че процесора е 64 битов.
Прав си!
камера-8 MP,
Брех тези мегапиксели, голямо комплексарство голямо нещо.
Разбира се че е голямо нещо..............Когато има по 11,12,14,16 MР oчаквам,за това което и другите флагмани имат!
предна камера-1.2 MP,
По цял ден селфита ли си правиш, че ти е толкова важна?

Не я ползвам,а правя сравнение!

Това за iPhone, сега за твоя "флагман"
Quad-core 2.7 GHz Krait 450 (SM-N910S)Quad-core 1.3 GHz Cortex-A53 & 1.9GHz quad-core
МОЯ "флагман"...........моля???Пич,имам много любими "флагмани" а характеристиките му са такива каквито са.
Ама хемороида пак лагва нали?
Когато ползваш освен iPhone и други устройства сам си направи сравнението дали лагва или не :P
камери-16 MP, 3456 x 4608[/quote]
Брех тези мегапиксели, ама пак снима по - гадно от петица ;)[/quote]
Ми да ти кажа понеже имам 5-ка и oneplus one , (13МР 4128 x 3096 pixels бюджетен тел. за 350 $) хемороид,по-точно syanogenmod,като си качиш снимките на pc-то разликата е очевадна.
Защо смяташ че натрапвам мнението си и задаваш въпроси на които сам можеш да си отговориш?Фен съм на ябълката и очаквам от тях най-доброто,но не и да ми замазват очите,като в същото време цените им е........................
iPhone5-16GB-FU-iOS 7.0.4-JB
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Ми да, мтелския ми телефон е Galaxy GT-S6310 няма по - голямо недаразумение.
"Остаряването е въпрос на време, порастването е въпрос на избор."
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
stanick

Мнение от stanick »

TheOriginal написа:Ми да, мтелския ми телефон е Galaxy GT-S6310 няма по - голямо недаразумение.
Е ти какво очакваш от пръчка за 110 лева???
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Ма тя и пръчката S5 е същата боза.
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
tintirimintiri

Мнение от tintirimintiri »

Като не ви харесва шестицата, има още 100 телефона с 100 мегапиксела камера и 100 ядра, щом го сравнявате с разни корейски и тайландски фирми, то въобще не знаете за какво ви е харесвал епълски продукт.
Аз нямам търпение да го видя на живо и да видя дали ще ми е удобен новия размер.
Аватар
izzo
Обратна връзка:

Мнение от izzo »

shifty написа:Имам и още един въпрос - знаете ли с какъв СИМ е телефонът, понеже когато пристгне в началото на октомври и е с някакъв нов СИМ, няма да мога да го ползвам тук?
Nano-SIM. Пише го на милион места сигурно вече.
h.marinsky
Обратна връзка:

Мнение от h.marinsky »

Понеже нещата опряха до броене на мегапиксели, кропване и хващане на момента май има много несериозни фотографи, които 2012 година снимат с EOS 1d-4.15MP:
http://500px.com/photo/12853415/min-a-b ... oung-papa-

и Nikon D1-2.66MP:

http://500px.com/photo/27971051/fly-girl-by-michał-bąk

Това как ще изглежда една снимка и дали ще въздейства на хората зависи най-вече от задапаратното устройство, а не от броя мегапиксели на камерата.

Размера на сензора при iphone 6 е същия като при 5S-1/3'', но е различен заради автофокуса с фазова детекция, което би трябвало да означава по-бърз автофокус. Разликата в камерите между голямата и малката 6-ца обаче е в това, че голямата има оптична стабилизация, така че който му треперят ръцете и иска да снима по-тъмни сцени ще трябва да се насочи към 6 плюс!
i-phone 3G 8 GB, iOS 4.2.1, fw: 05.13.04
deepgeorge

Мнение от deepgeorge »

h.marinsky написа:Някои хора в този форум са чели през ред характеристиките на двата нови модела. Според вас малко ли е, че вече година Apple предлагат ARM64 процесори в iphone и съответно 64bit iOS, а негроид конкуренцията не е отреагирала по никакъв начин през тази година?

Камерата била пак САМО 8Мегапиксела. Ами това с мегапикселите е маркетингов трик да се продават скапани камери в техно- мега- хипермаркетите. За качеството на изображението огромно значение има големината на сензора и съответно големината на пиксела. В презентацията ясно беше подчертано, че сензорът на камерата е нов, което според мен означава и по-голям. За това един пиксел при iphone6 е почти 1,5 пъти по-голям от този при ГНУСМАС 5S! По-големите сензори (и съответно пиксели) означават много по-малко цветен шум при лоши светлинни условия, когато сензора снима на висока чувствителност. Многото мегапиксели имат значение, ако снимката след това се отпечатва в размер 60/40 см и по-голям, но хората, които правят това ползват DSLR фотоапарати с голям сензор и много мегапиксели, не ползват телефон. Нов сензор и нова оптика с максимално отворена бленда 2,2 - ами нормално е при това положение камерата да е леко изпъкнала. Автофокуса е с фазова детекция както при DSLR апарат. Там за рази цел има отделен сензор. Преди почти година в безогледалните фотоапарати Sony a7/a7r и Olympus E-M1 бяха въведени нови сензори в които има отделни автофокусни пиксели за фазовата детекция - такъв е вече и в iphone6! Ами това, че може да се снима видео със скорост 120 и дори 240 кадъра в секунда малко ли е? Основния конкурент S5 е до 120 кадъра.

Дисплея бил лош? Пълни глупости. Супер- дупер амолед дисплея е отврат на открито и на слънце и има предървен контраст. Всички професионални фотографи, дизайнери и хора работещи с цвят ползват монитори с IPS матрица. Такъв е и Ретина дисплея на Apple, най-вероятно матриците са производство на LG.Phillips. Нека гнусмас фенчетата да си броят пиксели, професионалисти като Scott Kelby, Joe MacNally и много други ползват iphone и ipad в полеви условия когато снимат.
Ша ме извиняват гнусмас и андроид феновете, но предпочитам да дам 100-200 лв повече и да имам техника с елегантен и ергономичен дизайн, алуминий в корпуса и добра симбиоза между софтуер и хардуер пред пласмасаряк с формата и размерите на шпакла. Айде мерси, имам си ютия вкъщи :))
Братле хареса ми коментара ти - 100% сме на едно мнение с теб. Феновете на конкуренцията освен да броят и да сравняват числа друго не могат. И после Apple феновете били фанатизирани и зомбирани - айде моля ви се. Такава злоба рядко се вижда, но по форумите всички плюят по ябълката, а фенове на Apple си седят тихо и кротко и си гледат спокойно живота без да драматизират излишно нещата.
MacBook Air 13" Mid 2011 / OS X El Capitan 10.11.6 + Win 10 Pro @ Parallels 10
iPad mini 64GB Wi-Fi White / iOS 9.3.4
iPhone 6S Plus 128GB Space Gray / iOS 9.3.4
iPod Touch 3G 32GB / iOS 5.1.1
Apple TV 3rd Gen @ Software Version 7.0
Apple Airport Time Capsule 2TB A1409
pesh0_

Мнение от pesh0_ »

А някой няма ли да прави поръчки от щатите, че докато го пуснат в България...а и със сигурност няма цената да е еквивалент на 650 долара първоначалната цена тук...
sdimov

Мнение от sdimov »

Толкова глупости на куп, скоро не бях чел. Иначе само на мен ли ми направи впечатление как много елегантно от Епъл са решили проблема с достигането на най горната точка на дисплея само с една ръка? Какво излиза? Всички правят големи дисплеи, само Епъл мисли как на нас да ни е удобно. Ето затова ще си взема Епъл, а не защото има 100 ядра и двеста рам и 500 мегапиксела.
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
Iphone4

Мнение от Iphone4 »

Мога да ви препоръчам една бургаска фирма, която внася от Америка с 50% капаро. Цената за Iphone 6 започва от 1335 лв.
With Iphone 4 16 gb 5.01
imac 2012 10.8.2
ipad 4 6.1.2
ipod touch 1gen
tribaleo

Мнение от tribaleo »

Баси, явно само на мен не ми харесва размера.....май не останаха хора, които искат да имат телефон, а не НЕЩО.....:(((
iPhone 5S FW 7.1.2
Аватар
beckhem
supporter

Мнение от beckhem »

Аз сякаш предпочитам iPhone 6 Plus, но си мисля че размера ще ми дойде малко в повече.

Решено - iPhone 6 / 64 GB (след като няма 32 GB) / Silver - от USA че там най-евтино излиза :)

Сега ако успея да намеря някой приятел да се прибира след 20-ти..... <:-P
Проверки и консултации!
Аватар
keeponrollin

Мнение от keeponrollin »

kike09 написа:Аз лично смятам, че 6-ците са уникални. Много добре изглеждащи телефони. Начина, по който дисплея преминава в задната част на телефона и алуминивия гръб страшно много ми допадат. Сега вече айфона ще ми се връзва с макбука перфектно от гледна точка на дизайн.
Мисля, че няма нужда да споменаваме предимствата на 6 и 6+ пред 5S и надолу от гледна точка на фукнции. Също ми прави впечатление, че хората, които не са впечатлени от 6 са хора, които са на 5S/5 (и не, че няма от какво, просто е глупаво да даваш толкова пари всяка година за телефон. С коментарите си по-скоро се опитват да убедят себе си колко не си заслужавала 6-цата). "не ме грабна", "грозни линии", "издадена камера".. Всичко това е "cherry picking", за да не се чувстват зле, че телефона вече им изглежда супер outdated.
Тази година ъпгрейдвам от 4S и съм пред дилемата... 6 или 6+ и явно ще трябва да се "пипат" на живо.
А именно?
iphone X 64GB silver
iPhone 6S 16GB Silver
iPhone 5S 16GB
iPhone 4 16GB
iPhone 3G 16GB
iPhone 8GB
iPod Touch 32GB
Аватар
keeponrollin

Мнение от keeponrollin »

Аз по-скоро ще изчакам 6S, т.к. знаем че дизайните на "X" и "Xs" са еднакви, но пък има изчистени бъгове, внесени подобрения от хардуерен тип и т.н. между два еднакви на външен вид телефона естествено че ще избера този с по-добрите параметри и функции :D
Иначе като видях сравнението в размерите 5s/6/6plus си мисля че размерът на 6 ми допада повече, то 5s си ми беше достатъчен, камо ли 6plus да ми трябва. Не искам самсунг, не искам да имам усещане за тетрадка в джоба...с ihpone 4 и 5 бяха нацелили според мен точно пропорциите и размерите, че и формата(това с ръбчетата)...ноо няма как да държат вече 5ти телефон един и същ дизайн. За мен перфектен би бил дизайнът на 5s с размера на 6.
iphone X 64GB silver
iPhone 6S 16GB Silver
iPhone 5S 16GB
iPhone 4 16GB
iPhone 3G 16GB
iPhone 8GB
iPod Touch 32GB
Аватар
hpignatov

Мнение от hpignatov »

Не мисля че формата на 5S би била компактна и лесна за употреба при размери 4,7 , а да не говорим за 5,5. Все пак със сигурност в Епъл са разгледали всички възможности и са избрали най-доброто и най-удобния за работа дизайн.
iPhone 5
eboy88

Мнение от eboy88 »

Супер са фаблетчетата, но първо трябва ръка да пипне, око да види! Повече ми харесва 6+ въпреки, че е доста големичък, а и преди няколко години бях против по-големите инчове, но явно им дошло времето, като се има предвид, с такъв айфон изчезва и необходимостта от компютър, лаптоп, таблет, айпад, айпод и прочие. Не успях да видя дали и на 5,5 инчовия камерата е изпъкнала, както на 4,7'', дано да не е. И едно от нещата, което не ми хареса е защо иконите на един ред пак са по 4, а можеха спокойно да са по 5, нали е по-голям дисплея, стигам до извода, че и иконите са по големи!? Като цяло дисплея вече, трябва да се промени, отрупан е само с икони, но ако го направят сигурно ще ги обвинят в копиране. До колкото разбрах и бутона за изключване е преместен от страни, със смесени чувства съм относно това. Е вече като ги пуснат в продажба, ще се убедим с очите си, точно какво представляват.
Аватар
keeponrollin

Мнение от keeponrollin »

hpignatov написа:Не мисля че формата на 5S би била компактна и лесна за употреба при размери 4,7 , а да не говорим за 5,5. Все пак със сигурност в Епъл са разгледали всички възможности и са избрали най-доброто и най-удобния за работа дизайн.
Как така да не е компактна и лесна за употреба? Значи 4,7 и 5,5 може да е, ако е със заоблени ръбове, но ако е с прави ръбове не може?!?!?
iphone X 64GB silver
iPhone 6S 16GB Silver
iPhone 5S 16GB
iPhone 4 16GB
iPhone 3G 16GB
iPhone 8GB
iPod Touch 32GB
nesretnika

Мнение от nesretnika »

Мен шестицата ме кефи. След малко повече от 4 години ползване на 4ката без нито един проблем, мисля да я подменя просто така от любопитство. 4s, 5 и 5s ги пропуснах, щото неможаха да ме спечелят с нещо, кой знае какво. Аз проблема с екрана го реших с един айпад мини и един голям айпад, ама сега ще видим новото телефонче кво ще предложи.
Iphone4

Мнение от Iphone4 »

Абе колеги дайте съвет 6 или 6+ супер голяма дилема ми е сега съм с 5-ца и не знам защо 6+ толкова много ме блазни напечатах си макетчетата 6+ наистина идва малко прекалено голям, но все пак ме влече :@
With Iphone 4 16 gb 5.01
imac 2012 10.8.2
ipad 4 6.1.2
ipod touch 1gen
Аватар
TheOriginal

Мнение от TheOriginal »

Аз харесах много 6 :x
iPhone 13 Pro Max
MacBook Air 2020
iPhone 5[S]
stanick

Мнение от stanick »

Ако не се лъжа ЛТЕ мрежата на щатите е различна от Европа и ЛТЕ няма да бачка тук ако е закупен от там...

Не че тук има ЛТЕ но за в бъдеще.
nikolay80

Мнение от nikolay80 »

stanick написа:Ако не се лъжа ЛТЕ мрежата на щатите е различна от Европа и ЛТЕ няма да бачка тук ако е закупен от там...

Не че тук има ЛТЕ но за в бъдеще.
Точно това мислех да попитам.Понеже и аз обмислям вариант за доставка от Щатите,има ли нещо което евентуално е различно и тук не би работило при нас.
iPhone 5 16GB iOS 10.1.1 Sim Free
iPhone 6 16GB iOS 10.1.1 Telenor
Публикувай отговор