iOS 9

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Dimitrov71

Re: iOS 9

Мнение от Dimitrov71 »

Здравейте, имам 6+, с ИОС 9 съм. Въпроса ми е следния когато отворя настройките на телефона те ми излизат леко скролнати надолу, например новата търсачка не се вижда, проблем ли е това или и при други от вас се случва. Благодаря!
Optimism

Мнение от Optimism »

Както и да е .. ок. Кажете КАК да я инсталирам ПРАВИЛНО, хайде.

Сега си свалям iTunes, последна версия, защото се оказа, че предишният ми е изчезнал.
Аватар
DanteIX

Мнение от DanteIX »

gorgior написа:Изключи му полупрозрачността, обновлението на приложенията във фонов режим и предложенията на Сири. Включи подобрение на движенията (дето е за паралакс ефекта) и кажи дали има подобрение. Всичко това се прави от сетингс.
всичко си е така от как ги има тея опции, лага е брутален на моменти направо не се издържа.

знам къде са опцийте, спокс ;)
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
sdimov

Мнение от sdimov »

Откато ползвам официалната версия батерията ми държи доволно. За пръв път ми се случва след 17 часа режим на изчакване, използване 3 часа, батерията да е пълна на 88% след инсталиране на най-новата iOS.
iPhone 11 Pro Max 256 gb Midnight Green - Verizon
Apple Watch Space Gray
MacBook
gogoteam

Мнение от gogoteam »

Само моята търсачка ли не намира всички имена в указателя? Махнах всичко да търси само контакти и тя пак си търси каквото иска. Искарва и контактите но не всички
Аватар
iTouch

Мнение от iTouch »

Може би не са ти били всички в облака. влез в iCloud.com регни се с епълския си акаунт и виж там дали ги има. Ако ги няма значи просто не са били качени
...за един по-съвършен свят...
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Някой с отзиви за 9.0.1... или 9.1 бета 2
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
kawabiker

Мнение от kawabiker »

Обичайните- лагва яко, пада батерията осезаемо по-бързо , голяма излагация - най-добре да се върнеме на 7.0 ;)
sdimov

Мнение от sdimov »

kawabiker написа:Обичайните- лагва яко, пада батерията осезаемо по-бързо , голяма излагация - най-добре да се върнеме на 7.0 ;)
Това на какъв апарат е?
Apple Watch Space Gray
MacBook
kawabiker

Мнение от kawabiker »

На 4ка =)) =)) =))
Туй е зарказъм :))
Аз писах че и 9.0 е чудесна, но хората недоволни всеки път от едно и също , сега сложих 9.0.1 пак си е ок, ама знам какво ще кажат та да изпреваря нещата ...
Аватар
Hack666

Мнение от Hack666 »

kawabiker написа:На 4ка =)) =)) =))
Туй е зарказъм :))
Аз писах че и 9.0 е чудесна, но хората недоволни всеки път от едно и също , сега сложих 9.0.1 пак си е ок, ама знам какво ще кажат та да изпреваря нещата ...
Сърказъм се казва..ако не греша :))извинявай за поправката
Що и мене се ми викат селчо..речнико ми бил беден :))
InsanelyMac Legend
GA-EP45-UD3LR-Mоdded XEON LGA 771 to 755
Radeon R9 280X Tri-X Toxic
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
iPhone 5 IOS 10.1.1(14B100)
http://www.insanelymac.com
Аватар
Alxx
supporter

Мнение от Alxx »

Чекай, че нали все съм капак: казва се(пише се) сАрказъм. ;) Важно е т*шак да ста'а.
"Мисля-значи съществувам"
Аватар
Hack666

Мнение от Hack666 »

Alxx написа:Чекай, че нали все съм капак: казва се(пише се) сАрказъм. ;) Важно е т*шак да ста'а.
Е са па ти тури... тапа... :))
InsanelyMac Legend
GA-EP45-UD3LR-Mоdded XEON LGA 771 to 755
Radeon R9 280X Tri-X Toxic
OS X 10.10.5 OS X 10.12
iPhone 5 IOS 8.4 JB
iPhone 5 IOS 10.1.1(14B100)
http://www.insanelymac.com
Optimism

Мнение от Optimism »

Значи, пуснаха 9.0.1 .. Мнения?
Аватар
iTouch

Мнение от iTouch »

Аз я сложих снощи. Работи си окей. При мен и 9.0 и тази пак няма проблеми. Работи добрре и може би в стендбай батерията е по стабилна от iOS 8
...за един по-съвършен свят...
*iPhone 6S 128GB, Apple Macbook Pro 15' 2012, Apple Watch Steel 42mm, iPod Shuffle 2nd gen*
Optimism

Мнение от Optimism »

Може ли да обясниш как я инсталира, имам предвид всички стъпки (back up, restore..) ?
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

@Optimism оптимистично почваш да досаждаш и то яко. Може ли за една година в този форум да не знаеш как се прави рестор?! В тази тема е поне пет пъти обяснено. А и какво има за обяснение? Закачаш телефона към компютър пускаш iTunes и натискаш рестор. Какви стъпки, какво ръководство, какъв мач у тая жега???????
Amateur2014

Мнение от Amateur2014 »

Optimism написа:Може ли да обясниш как я инсталира, имам предвид всички стъпки (back up, restore..) ?
Аз как го правя:

1. Закачам телефона към iTunes и си му правя един бекъп, за всеки случай. Би трябвало да е автоматично. Също така, прехвърлям всичките си контакти върху СИМ картата, за да няма загуби.
2. Горе в ляво натискам на иконката на телефона (която се намива вдясно от иконите за музика, приложения и пр.). По подразбиране би трябвало да ти отвори Summary на телефона, но ако не - виж менютата в лявата част на iTunes под иконата с айфона и избери Summary. От отвореният прозорец виждаш с коя версия на телефона си, сериен номер, името на телефона, кога е направен за последно бекъп, къде е сскладиран и т.нат.
3. Та като отида там, търся къде е бутончето "Restore iPhone..." (намира се вдясно от бутона Check for update, най-отгоре). Не вярвам да го пропуснеш. Натискам го и следвам целият процес.
4. След като свърши процеса, задавам телефона като Нов (аз лично не връщам от бекъпи, мекъпи и пр.). Отново си вкарвам Епъл акаунта и синхронизирам цялата Библиотека - музика, приложения, снимки, книги.

Общо взето, това е! Всеки път при нова iOS, винаги това правя.

Дано съм бил полезен! :)
iPhone 7 Black 32GB; ФО; iOS 10.3.3
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Да, много беше полезен. Особено с частта когато правиш бекъп, който не ползваш и прехвърлянето на контактите на картата. А ако капацитета на картата е по-малък от броя на контактите сигурно ги записваш в тефтерче. Някое заклинание преди да натиснеш бутона рестор казваш ли - ей така да се хване процедурата?

Ма той и оптимиста е идиот, та може и да си му бил полезен..
Amateur2014

Мнение от Amateur2014 »

Уф, приятелче. Заради това съм го написал АЗ как го правя. Наблягам на АЗ!!!!!!!!!!!!! При мен капацитетът на картата е ПРЕдостатъчен за всичките ми контакти (убеден съм и на повечето в този форум). Бекъпа го правя АКО се загуби някаква информация да мога да я върна в краен случай. Досега не ми се е случвало, но човек никога не знае. Всичко се случва. Какво лошо и "неполезно" има в това? Той си решава дали да го или да не го направи по моят начин. Колкото до заклинанието - не, не правя! Но преди всеки рестор отивам да паля една швещичка и пренасям жертвоприношение поне три агнета и една крава! Доволен?

Иначе то покрай теб май само идиоти, понеже те гледам как комплексарееш пред всички, та те съветвам да изоставиш този форум, защото очебийно само се дразниш и ти прави нерви и е пълно предимно с глупендери. Под нивото ти е, така че не се занимавай с такива хора като нас. Момчето/момичето е поискало да му се обясни стъпка по стъпка и това е. Много хора не знаят как да направят каквото и да е с устройствата си. Лошо няма! Питат по форуми и им се обяснява! Да му обясня моят начин ми костваше цели 3 минути! Сигурно на теб ти е коствало повече да напишеш плиткоумният си коментар за мачовете в жегата и да му говориш колко е зле. Остави ни нас, невежите, да си обясняваме глупостите и елементарните неща. Убеден съм, че има много други форуми, където потребителите са на твоето възвишено интелектуално и техническо ниво.

Успех!
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Я ми отговори на два въпроса:
Каква е разликата между това което аз, му дадох като начин да се направи рестор и твоето?
Каква информация пази бекъп-а?
Amateur2014

Мнение от Amateur2014 »

1. В предишни негови коментари го бях видял да иска описание стъпка по стъпка как да го направи. Та от тук идва и разликата: обяснил съм му къде, що, как, какво стъпка по стъпка. Не просто "закачаш към компа и iTunes и натискаш рестор". Може пък да не знае къде се намира този бутон Рестор!? Знам, за теб звучи малоумно, но познавам доста хора, които не знаят. Може би си мислят, че трябва да правят някакви фокуси и ги е страх да човъркат!? Или пък това да им е първи смартфон като цяло? Или първи айфон, а допреди да са били на старите Нокии или сега с Уиндоус? Не знам! Причини много. Но е факт, че ги има и такива и заради това питат по форуми. Не те пита как да прави рестор на Андроид, нали така!? При положение, че отнема 2-3 минути да им го обясниш, то не виждам защо трябва да им се разправя, че са тъпи и да си търсят отговора из нета. Да не говорим, че доста хора и ъпдейтват ОС без рестор и дори не знаят какво е това. Лесно им е просто да натиснат през телефона Update и точка. Много хора дори и бекъпи не правят. А това пък да влиза в DFU Mode и пр. да не говорим.

2. Знам каква информация пази бекъпа, но както казах: аз се презастраховам. Правя си бекъп на приложенията и телефонните номера, както и използвам паметта на СИМ картата, за да ги имам на "твърд носител", ако мога така да се изразя. Ако се прецака телефона да имам СИМ картата и всичките номера. Приложенията се възстановяват лесно с Restore purchases. Но колко и малко да са ми телефонните номера, то са ми прекалено важни, за да загубя дори и един и заради това си правя двойна застраховка. На снимки, клипове и пр. не правя бекъп - имам си ги и на компа, и на външен хард-диск.

Явно се занимаваш с подобни неща и съм убеден, че си виждал и много по-смотани случаи, но не всеки е роден научен или пък има време да се рови подробно из всякакви сайтове и форуми, за да се оправя сам. Знае този форум, в този пита.
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Ясно...
kawabiker

Мнение от kawabiker »

@Amateur2014 Въпрос- как прехвърляш номерата на сим картата ?
sdimov

Мнение от sdimov »

[quote="Amateur2014"][/quote]

Много хора подценяват бек ъп-а, докато не се сбози нещо. Аз ползвам iCloud за контактите, мейла и бележките. 5 ГБ са повече от достатъчни.
Apple Watch Space Gray
MacBook
Публикувай отговор