Rip Dev казаха не на пиратството!

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
Chekara

Re: Rip Dev казаха не на пиратството!

Мнение от Chekara »

Аз предлагам ... да гледаш комиците довечера и да си препишеш няколко смешки ,за да ме забавляваш... пари нема да ви дам :) аз съм еврейн :)
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Заради такива задници като бившия член на форума Chekara, ако пуснем пак сървър с кракнати приложения, достъпът ще бъде много ограничен.
zviaraD

Мнение от zviaraD »

Личи ти, че си евреЙн
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
Аватар
kal1ch

Мнение от kal1ch »

Chekara написа: ами да си направят изцяло нова защита , която да не може да се пробие... то няма такава ,която да не може ,ама поне да е по-трудна ... да не е да използваш 2 програми и да веднага да я кранкнеш... то всички използват един и същ сертификат , които вече бая хора се научиха да го кракват
А ти от къде знаеш, че защитата е лесна за хакване? Ти ли си я преодолял тая защита, или други хора са работили усърдно много време за да може на ТЕБ да ти е лесно да си инсталираш кракнати приложения. Ебахти неблагодарните хора има в клетата ни държавица... :-X

Ако имахме App Store с удоволствие щях да си купувам всички приложения, все пак трябва да уважаваме труда на хората, които са ги писали.
tinoki

Мнение от tinoki »

zviaraD написа:Личи ти, че си евреЙн
Личи си, че не е евреин.
iPhone 8GB с фирмуер 2.1-QuickPwn 2.1 (Win)
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Ами не е, мангал си е.
Аватар
roland

Мнение от roland »

Ако наистина имах малко повече пари и възможности, щях да си купувам софтуера, филмите, музиката... (Друг е въпроса, че много от музиката, която слушам, не знам дали я има в БГ).

Наистина е по-добро лицензираното, нямаш си ядове, няма кракове, сериали, Жълти снегове и т.н.
Но сега ако нямаше кракване, как щях да ползвам Айфон :) Аз съм с 2G

Въпрос на поведение е да теглим всички, много от нас ползваме пиратски неща, но нека не парадираме че каквото и да ни струва, винаги ще теглим, само да е на вересия.

Това е скапан манталитет, искам сега да уча кино, и като си говоря с хора в тия среди, и си мисля, че ако направя филм, хич няма да ми е приятно всички да го теглят безплатно, особено след няколко години вложен труд, време и пари.
Не знам къде е истината, хем е въпрос на мислене, но и на пари...

Следи си пунктуацията и правописа, да не мета цели съобщения без предупреждение.
zviaraD
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

По отношение на отключване и джайлбрейк на телефоните ни - в грешка си. Това не е кракване. Телефонът е твоя собственост и можеш да правиш с него каквото пожелаеш. Ако искаш го отключвай, ако искаш го изхвърли в тоалетната. Когато плащаш за софтуер обаче, ти не го купуваш, а добиваш право да го използваш. Самите продукти си остават собственост на издателят им.
Аватар
roland

Мнение от roland »

Да съгласен съм, прав си:)

Но осъзнавайки че пиратството не винаги е правилно, просто свикването с този начин на виртуален живот е толквова голямо че тегленето на филм, музика програма не е нещо върху което човек се замисля, има го туй явление. Хах честно казано съм благодарен че мога да се сдобия безплатно с толкова неща които не мога да си ги платя иначе, благодатен съм на кракващите и торентите, тяхния труд често остава пренебрегнат но е голям труд безплатен... идеалистична работа малко и на Джони много тенкс защото дълго време това бе масивен стор от който смукахме доволно :) , сега не знам какво ше се случва
Аватар
The Shaman
supporter

Мнение от The Shaman »

roland написа:Да съгласен съм, прав си:)
сега не знам какво ше се случва
Каквото и преди... Търсене и споделяне. Не е трудно :)
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Моето мнение относно пиратството е по-особено. По принцип загубите, които обявяват, че то нанася, са ужасно завишени. Това, че някой има пиратски софтуер за 100 000 долара на компютъра си, съвсем не значи, че носителите на правата му са загубили 100 000 долара. Замислете се, дали ако този софтуер го нямаше пиратски, щяхте да дадете 100К за него? Много се съмнявам. Аз съм против циганенето за 5-6 лева обаче. Ясно, че един студент няма да извади 2000-3000 лв. за да си купи 3D Studio Max, просто защото ги няма, а иска да се научи да работи на него. Но всеки може да подкрепи авторът на някое свястно приложение за телефон например, което струва няколко левчета. За музиката и филмите е съвсем друга работа. Гледаш трейлър на филм, който ти изглежда страхотен. Отиваш на кино, даваш 8-10 лв., а той се оказва пълно лайно. Няма как да си искаш парите, за това, че са те заблудили с рекламата. Ако беше някоя вещ, можеше да я разгледаш в магазина и да я купиш само ако ти хареса. С изкуството обаче не е така. Аз си свалям пиратска музика и ако ми хареса, задължително си я купувам.
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Еврокомисарят по защита на потребителите Меглена Кунева е на съвсем друго мнение обаче.
Аватар
totopz
Обратна връзка:

Мнение от totopz »

Аз пък за музика и филми не обичам да плащам. Музика (MP3-ки) ако сваля една на месец е много. Филми си свалям малко по-често, но не всеки ден. Ако направят тези две неща платени просто ще спра да ги ползвам. Има радиа и телевизии колкото искаш.

За софтуера съм съгласен, че трябва да се плаща, самоче цените да бяха малко по-народни. Примерно Windows-а ако струваше $10 - $20 нямаше да се замисля дали да го купя :)
Публикувай отговор