Задава се версия 3.0 на firmware-a на iPhone

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Аватар
mad_max

Задава се версия 3.0 на firmware-a на iPhone

Мнение от mad_max »

Изображение

Задава се новият firmware за iPhone и то версия 3.0. :))

Представянето ще бъде на 17 март, като ще има и нови инструменти за разработване на приложения (SDK).

Източник: Engadget
iPhone 3G 16Gb 3.0
Аватар
Sleepy

Re: Задава се версия 3.0 на firmware-a на iPhone

Мнение от Sleepy »

Куул! B-) А какви ли ще са новостите? ?:-/ ...сигурно някакви гъделчета пак! 8-}
iPhone 4 16GB, firmware 4.2.1 Never Locked
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Мнение от VladTheImpaler »

Според мен ще са стандартни - готвене на мусака, пране на чорапи и други подобни :-w
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Да нямаш вече синия екран на Windows - безценно :)
Аватар
faire

Мнение от faire »

Едно е ясно. Сигурно пак ще има проблеми с хакването първоначално :) А нов ФВ за ифоун значи ли и нов за ипод тъч?
Аватар
The Shaman
supporter

Мнение от The Shaman »

Очаква се въвеждането на Push Notification Server. Това е опция за преминаване на всичко и всички процеси през Apple и ще подържа постоянна ип връзка с телефона чрез сървър от трето лице.Според Apple, услугата ще се запази живота на батерията и продължителноста на работата с телефона.

Изображение

Автор: cartman

п.п. В заглавието има неволна грешка :)
Оправено B-)
mupo
zviaraD

Мнение от zviaraD »

Това е опция за преминаване на всичко и всички процеси през Apple и ще подържа постоянна ип връзка с телефона чрез сървър от трето лице.Според Apple, услугата ще се запази живота на батерията и продължителноста на работата с телефона.
Да се посмеем с Епъл на наивността ни. Аз отивам да се кискам в ъгъла поне до края на годината по тази тема L-) (:|
Загрижили се за живота на батерията и продължителността на работа, чудя се кой малоумник е измислил тази мега-гига-хипер чудовищно, чутовна мисъл. Прекланям се :O)
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
Аватар
The Shaman
supporter

Мнение от The Shaman »

Цитат от темата: ZiPhone вижда проблем за личната информация в iPhone 2
xotspot.com написа:Някой чете ли последната статия от ziphone.org. Какво мислите?
Притеснен съм.
Нещо, което изглежда толкога готино като опция,
може да се окаже наистина опасно.
Спирането на процесите, работещи на заден план
и опцията за преминаване на всичко през
Apple Push Notification Server
е нещо, което Джордж Оруел си е представил вече.
Представете си как всичката ви информация
минава през Apple и ще започнете
да се досещате за какво иде реч.
Добавено към mobileme, друг "голям брат"
запазва абсолютно всички данни за вас.
Това би било много добре ако беше
избираема опция. Но не е.

Това е единствения начин.
С iPhone, Apple показват, че искат
да имат контрол върху всичко.
Надявам се индустрията да поеме по друг път
и да не поддръжава на Apple.
Всеки ден започвам да бъде повече заинтересован от
Google Android и повече отворени софтуери/фирмуеъри..
zviaraD

Мнение от zviaraD »

Е то ако не го видиш това, трябва да си егати дебила. Нали по-горния ми пост е точно по този въпрос. Замръзваме на 2.2 фърм. Това е.
Преди да се сърдите за намеси в постовете си, прочетете ТУК
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

То по тази логика трябва да почнем да се радваме, че iPhone все още не се продава официално в България и да се молим да не започне да се продава официално. Тогава данните няма как да минават през Apple. :P
Аватар
roland

Мнение от roland »

Айдеее, конспирацийте в действие. Един ден си седиш и си работиш и идват едни лоши чичковци в черни костюми и ябълка на гърба и те отвличат, затварят те някъде и те разпитват. Те хубаво контол над всичко само дет пазрния им дял не е твърде голям що се отнася до телефоните а сега и с нарестващата тъч конкуренция нищо чудно да намалее, аз съм си фен на Айфона де :)

Но мисля, че това с цялата информация и че ше те следят са малко смешни и нереални неща поне на този етап за мен. Наричайте ме наивник ако искате :)
tenchoto

Мнение от tenchoto »

Може да звучи и като конспирация, но дали чрез въпросния Push Notification Server, Apple не се опитват да установят хакнатите телефони с възможност за използване на пиратски софтуеър? По този начин биха могли да забранят всякакъв достъп на собственика на такъв апарат до iTunes и тогава, както всички знаем, спира и възможността за използването, както на хакнати, така и на легални приложения.
Опасявам се, че това с изтичането на лична информация е най-малкия проблем.
Могат да го направят по два начина, първо чрез прекратяване на регистрацията и вторият, при опит за повторна регистрация към iTunes чрез сериийния номер на апарата да се забрани такъв опит. Разбира се ако се случи такова нещо могат да се използват други алтернативни програми за управление на апарата (китайският iPhone Suite и др.), но въпреки това такава интервенция би била успех за Apple, особенно за не чак толква просветените в детайлите за ползване на iPhone или iPod, a такива са повечето по света.
iPhone 4 unl. 8GB FW4.3.1; iPhone 8GB FW3.1.3
Аватар
VladTheImpaler
iPhoneaholic

Мнение от VladTheImpaler »

Има си тема за Globul и iPhone в България! Тази е за 3.0!
iPhone 8GB - $399
MacBook Pro - $1999
Да нямаш вече синия екран на Windows - безценно :)
Аватар
crypticbastard

Мнение от crypticbastard »

Евентуалният jailbreak сигурно би разрешил този малък "полицейски" проблем с Push-а.
Според King Chronic jailbreak-а за iPod Touch 2G е сигурен.. с новия exploit е постигната пълна независимост от софтуерни изменения.
А за iPhone - jailbreak-а и отключването на iPhone бяха направо детска игра в сравнение с труда около 2G Touch-а. dev team са необятно талантливи хакери и за всички е ясно, че ще се справят и с третия OS.
Има да се пренаписват приложенията от Cydia.. но по-разумните сред общността надали ще се хвърлят на update-а в първите минути от деня на пускането.
Та, спокойно. ;)
intruder

Мнение от intruder »

Ееее големи сме конспиратори :) ако от Apple искаха да разберат кои са jailbreak-натите телефони и да им отрежат достъпа то iTunes могат да го направят чрез самия iTunes. Невиждам защо да разработват нови улуги като Push Notification Server за подобно нещо.
Аватар
Raptole
Обратна връзка:

Мнение от Raptole »

То ако няма хакване на iPhone те Apple мислиш ли, че щяха да го продават така?

Те нарочно не спират тия хакерчета, защото и те им помагат в продажбата, сигурно даже се познават, но защо да ги спират, като им помагат с продажбите, е има и такива каквито спират, защото понякога прекаляват и става опасно, но това са единични случаи :)
Аватар
crypticbastard

Мнение от crypticbastard »

По-скоро си прав. Софтуер 2.2.1 бе пуснат с едничката цел да скърши yellowsn0w.. като в интерес на истината методът за чупенето беше направо смехотворен за претенциите на Apple. А и аз си залагам iPod-а, че чичо Стийв всеки ден си рефрешва сорсовете :D
Аватар
pixel

Мнение от pixel »

Нещо не разбрах защо ми изтрихте мнението?
Констатирах ,че когато телефона се пусне официално в България , ще е вече с 3.0, което ще създаде проблеми с jb/unlock. Че вероятно някои заглавия, като NFS, умишлено се забавят за да излязат с новата версия и да затруднят кракване им . И се чудя дали заедно с новия софтуер няма да направят и лек упдейт на самия телефон, като процесор с по-висока честота (като при iPod-а) или пък някоя друга козметична промяна.
Не схващам кое от това не е свързано с темата за да ми изтриете мнението?
Аватар
mupo

Мнение от mupo »

pixel, няма как телефоните които ще се пуснат в България или където и да е било другаде да са с FW 3.0, тъй като той все още не е готов. Ще има представяне на новия софтуер на 17 март, а не пускането му! Чак след няколко месеца ще бъде пуснат официално през iTunes, както всеки друг софтуер.
Колкото до козметичните промени по телефона, аз съм 100% сигурен, че няма да има такива. Ако ще се правят промени по дизайна на телефона, ще се пусне направо нов модел. Иначе да, може да вдигнат честотата на чипа с новия софтуер.
Аватар
pixel

Мнение от pixel »

ОК разбирам , това общо взето обезсмисля размислите ми . Просто бях останал с впечатление ,че ще се пусне на 17-ти.
Аватар
cvalio

Мнение от cvalio »

Mar 13, 2009 - 1:10 AM - by jhay
По нови сведения iPhone OS 3.0 ще поддържа MMS и ще има възможност за използване на телефона като модем чрез Bluetooth и USB.

iPad Pro 9.7 - 3G 32G 10.3.1 ; 5S 10.3.1
Аватар
Raptole
Обратна връзка:

Мнение от Raptole »

cvalio написа:Mar 13, 2009 - 1:10 AM - by jhay
По нови сведения iPhone OS 3.0 ще поддържа MMS и ще има възможност за използване на телефона като модем чрез Bluetooth и USB.
Ако това го има ще е супер, ама супер! :)
Аватар
iFlashFreak

Мнение от iFlashFreak »

native tether support ще е нещо уникално наистина :) ММС изобщо не ми трябва, както и за 1 ден се нарадвах на блутуут трансферите :) Да си ползвам телефона като модем на село обаче ще е златно :) И сега има решения, ама всичките малко или много не са оптимизирани, и съм сигурен че native ще харчи по-малко батерия и ще работи по-стабилно :) Go for it, Apple.. :)
Аватар
PunkoHead

Мнение от PunkoHead »

Аммм... Аз да ви попитам като сте толкова загрижени.. Сещате ли се в BossPrefs > More какво има?
Apple App Killswitch.. Та да си представим следващото бутонче "Disable Apple Push Server" :P
Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

iFlashFreak написа:.... И сега има решения, ама всичките малко или много не са оптимизирани, и съм сигурен че native ще харчи по-малко батерия и ще работи по-стабилно :).....
Само да ти спомена, че PdaNet работи прекрасно, включително и през usb кабела (ако се досещаш, тогава проблема с батерията не съществува), както работи прекрасно и под Windows, и под Mac OS!
Петима, Петко не чакат - българска поговорка. Отдавна си има решение по въпроса.
Аватар
kal1ch

Мнение от kal1ch »

Брех голямо реване за тоя MMS! Бас хващам, че 95% от хората, които реват, че няма MMS не са пращали такъв през живота си. Apple нарочно не са сложили подръжка на MMS защото цените му са изкуствено завишени - един e-mail може да ти излезе по-евтино. ;)
Публикувай отговор