Задава се версия 3.0 на firmware-a на iPhone

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Публикувай отговор
Аватар
kal1ch

Re: Задава се версия 3.0 на firmware-a на iPhone

Мнение от kal1ch »

anthony написа:Аз съм малко разочарован.
Аз съм доста разочарован. Пак няма запис на видео и само замазват очите на хората с MMS и т.н. :-/
Аватар
ammcfc
Обратна връзка:

Мнение от ammcfc »

Изгледах презентацията и България е оцветена в червено L-)
Изображение
Аватар
The Shaman
supporter

Мнение от The Shaman »

Пробвай ти и пиши какво се случва де!!!
Аватар
Raptole
Обратна връзка:

Мнение от Raptole »

@ anthony - не говоря конкретно за теб ;)

Българина обаче е много недоволен човек, плюе и вика: "Вкарайте MMS и Bluetooth(да може да се връзва)" сега като го изкараха MMS-а и казва: "Само ни замазват очите с това, поне да бяха сложили и видео запис"

Е а кажете сега това не е ли недоволство, вярно си е, че и аз не съм очарован от Apple, но все пак ... :)
Аватар
PunkoHead

Мнение от PunkoHead »

... но все пак?
Имам чувството, че само критикуваш, а не виждаш нещата такива, каквито са :) Време беше да може да слушаме музика с Bluetooth... Няма да е зле да сложат и OBEX в iPhone OS v. 4 Или те замазват (да, точно така, замазват) положението с това A2DP, защото сега видяха, че хората го кахнаха..
P.S Представете си колко време ще им е нужно да направят OBEX за OS 3 :-t Освен ако MeDevil или тези от IBP не си сложат бетата и там да пробват, но няма как да стане освен ако не се обединят с dev team, за да го отключат.. И то стана мазало ;)
Полезни ръководства за iPhone тук
Apple iPhone 2G; 8GB; OS - 3.0 b2; HardCe iMat II Black
Apple iPod Shuffle; Blue; 2 GB
Аватар
DJCC

Мнение от DJCC »

Помисли си добре,това е бета версия с много бъгове,а и няма връщане на зад.
Благодаря на всички хора,който подържат сайт и правят всичко възможно всички да сме доволни.
Аватар
LUBECA
supporter

Мнение от LUBECA »

По добре изчакай да си я пуснат официално.
iPhone4s-16gb neverlocked, Apple Cinema display 30",Airport extreme, MacBook Air, 4GB DDR3, 128 GB SSD
Apple Wireless Mighty Mouse, Apple Wireless Keyboard...
Аватар
roland

Мнение от roland »

За мен, това е много добър ъпгрейд. До колкото видях и Call Log-а ше бъде подобре, това се видя когато показаха многото фиичъри към края на презентацията. Spotlight е добро, сърча в музиката ше ми е полезен, ландскейпа и компирането(което е много яко направено).
Нямам търпение, надявам се и да е оптимизиран добре и да върви гладко, дори по гладко от сегашния 2.2.1
Аватар
rafaelo

Мнение от rafaelo »

Това, което ме дразни най-много е как крадат идеите от разработчиците на софт. Чакаха до край докато някой изобрети начин за Copy/Paste c Clippy, след което сигурно се копирали кода и са си го сложили като техен. Същото направиха и с Installer i Cydia и AppStore. MMS явно изчакаха разработчиците от Swirly да направят достатъчно пари и после да им копират софтуера. Въобще….. хитро действат. Чакат някой да им свърши мръсната работа и после я копират за своя.
Сигурно в последния ден ще изкочат с изненада копие на iBluetooth...
Mammoth

Мнение от Mammoth »

А някой може ли да каже нещо повече за пуш нотификейшън. Постоянна връзка ли ще държи със сървърите и ще ми хвърчи ли сметката :)) . Или не е това което си мисля. 8-}
iPhone 3G OS 3.1.2
Аватар
PunkoHead

Мнение от PunkoHead »

rafaelo написа:Това, което ме дразни най-много е как крадат идеите от разработчиците на софт. Чакаха до край докато някой изобрети начин за Copy/Paste c Clippy, след което сигурно се копирали кода и са си го сложили като техен. Същото направиха и с Installer i Cydia и AppStore. MMS явно изчакаха разработчиците от Swirly да направят достатъчно пари и после да им копират софтуера. Въобще….. хитро действат. Чакат някой да им свърши мръсната работа и после я копират за своя.
А ти май си прекалено тъп, че да разбереш, че MeDevil (изобретателя на iBluetooth) е 0.00001% от това, което имат в Apple? И я ми обясни.. Как има AppStore с ПЛАЩАНЕ, а преди никъде нямаше инсталър на програми с плащане?
x_x
sneakfajtah

Мнение от sneakfajtah »

rafaelo написа:Това, което ме дразни най-много е как крадат идеите от разработчиците на софт. Чакаха до край докато някой изобрети начин за Copy/Paste c Clippy, след което сигурно се копирали кода и са си го сложили като техен. Същото направиха и с Installer i Cydia и AppStore. MMS явно изчакаха разработчиците от Swirly да направят достатъчно пари и после да им копират софтуера. Въобще….. хитро действат. Чакат някой да им свърши мръсната работа и после я копират за своя.
Точно пак apple крадат идеите си , немисля . Има ред причини заради който ябълката не пуска всичко което би трябвало да го има още когато изкараха 2г-то . Хората просто знаят какво правят и всичко се прави заради тези пусти "зелени гущери" и естествено за да може да се поддържа интересът към продуктите им докато те работят върху новото поколение телефони , тъчове и т.н. .
Iphone/3g/16gb/black/2.1>2.2.
Аватар
PunkoHead

Мнение от PunkoHead »

Една от най-големите причини е живота на батерията..
sneakfajtah

Мнение от sneakfajtah »

Една от причините да , но не и за апликации който ги има на телефони от 200-300 лева преди 3 години ( както някой каза по горе ) , копи/пасте , ммс и т.н. .
Iphone/3g/16gb/black/2.1>2.2.
hdm

Мнение от hdm »

Викаш, написаха ОС-а, ама не можаха да се сетят как да направят копи/пейст? L-)
Сериозна работа.
Аватар
PunkoHead

Мнение от PunkoHead »

Телефоните от 200-300лв нямат мултитач 3.5 инча, нали?
Аватар
rafaelo

Мнение от rafaelo »

hdm а каква е идеята да чакат до последния момент ? L-)
И не съм казвал че не могат. Казвам че чакат за нови идеи и ги крадат.
hdm

Мнение от hdm »

Има много причини, наглед прости функции, да не бъдат добавени в дадено софтуерно приложение. И това не е само при Апъл, има и други компании, които са привърженици на принципа less is more.
Минимализма в разработката на софтуер, винаги е по-добрия начин, от колкото "дай да сложим всичко, пък ще видим к'во ще стане". Като започнеш от по-опростена архитектура, минеш през по-опростен интерфейс, по-малко документация и по-малко съпорт. Когато Апъл правят нещо, обикновенно се фокусират върху основните неща, най-важното. Всичко което не ти подобрява експириънса, бива премахвано. И с право, бих добавил.
На същия принцип са 37Signals. Те не борят конкуренцията с количество функции, а по-малко такива, но работещи перфектно. Ако имаш желание, можеш да прочетеш книгата им - Getting real. На същия принцип са и производителите на камкодера Флип. Въпреки, че има по-малко функции от конкуренцията, се продава изключително добре.

И стигаме до извода, че не е нужно един продукт да е тъпкан с функции, за да бъде успешен.
Аватар
rafaelo

Мнение от rafaelo »

Дори и основни като Copy Paste, които въпреки 7 ъпдейта, не се добавиха?
hdm

Мнение от hdm »

Не съм убеден, че копи/пейст в мобилно устройство е основна функция.
Аватар
VooDooTo

Мнение от VooDooTo »

hdm написа:Не съм убеден, че копи/пейст в мобилно устройство е основна функция.
Of course, братчеде :). Как иначе ще копираш дадена информация от интернет? Или искаш да си я препишеш междувременно ? B-) Освен това този Spotlight, който е функцията, която най-много ме кефи в момента трябваше да са го добавили още от началото. Иначе търсенето в 1000 MP3-ки не е от най-лесните :P. Страшен ъпдейт ни очаква :)
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

А какво ще кажеш за един най-елементарен call log? Или възможност да изпращаш контакт на смс? Може би това не са основни функции за мобилно устройство. Не мога да разбера защо феновете на дадена марка искат да са сляпи за недостатъците? А специално на тази марка са дори сляпи и агресивни. Просто на Епъл не им пука за желанията на клиентите им и то точно по тази причина. 95% от тях са сляпи. Така никога няма да достигнат голям пазарен дял, но си имат 100% лоялност. Стадото чака да им пускат трохички час по час и си мислят, че това е злато.
Аватар
PunkoHead

Мнение от PunkoHead »

However.. Излизането на тази версия OS означава ли, че 2.2.1 ще е последна за версия 2 на iPhone?
Аватар
rafaelo

Мнение от rafaelo »

hdm щом всеки съществуващ смартфон има тази функция... би трябвало...
И като казах копиране нямах предвид само функцията. Копирали са дизайни,
външен вид, начин на активиране.

Пример - double tap за искарване на копи пейст функцията
Дизайна на Installer i Cydia e същия като на AppStore.

Сега се сещам и за AGPS функцията. Имаше една програмка, която работеше
по абсолютно същия начин както сега работи AGPS-a B Maps.

В крайна сметка ясно е че всеки прави така. И Microsoft копират повечето неща
от OSX, това си е ясно че е практика.... но кофтито в случая с iPhone е че малки
девелопъри, които бая са се трудили горят. Има и някои, които действат безплатно... но пак си е кофти :-/
Аватар
roland

Мнение от roland »

Както и да е. Кат са толко лоши ябълки, продайте си айфоните и тичайте на HTC :P
В никъв случай Айфон не е перфектния. Не знам дали има перфектен телефон. Но всеки от нас е решил, че за него това е телефона:)

Все пак се надявам на подобрения call log.

Да се замислим обаче за копи и пейста.
Кажете друг лесен метод за копиране и пействане, който да е удобен толкова колкото този който избраха ейпъл. Аз съм си мислил как би могло да стане и честно, това май е най-оптималния и елемтарния начин за тъч скрийн.
Може би жест с два пръста, обаче от сафари как да действаш така като с два пръста ще ти зуумне.

Егати, нека се радваме, че някои от основните недостатъци ще бъдат оправени, а не да търсим кусур в изпълнението на поправянето им. То е ясно, че винаги ще има недоволни. А за недоволните перфектен телефон никога няма да има...
Публикувай отговор