Видео функциите на 3GS,скоро и на iPhone и iPhone 3G

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Аватар
iphoneG1

Видео функциите на 3GS,скоро и на iPhone и iPhone 3G

Мнение от iphoneG1 »

Днес случайно попаднах на една предполагам добра новина за всички iPhone потребители.
Една от причините хората да харесват новия 3GS,е вградената възможност за заснемане на видеоклипове и тяхното редактиране.

Изглежда от iSpazio са успели да накарат по-старите модели да оперират с Камера приложението на 3GS,като с това дават възможност и на тях да редактират видеофайлове.

Има само един проблем- при наличие на този "хак",за момента правенето на снимки с камерата се заключва. От iSpazio обаче работят по въпроса при активиране на видео интерфейса,да се запазят и възможностите за снимане.
Обещава се и ръководство за активиране на тази функционалност в най-скоро времe. Стискайте палци! :)

EDIT: Ето упътване как да активирате видео редактиране на iPhone 2G и 3G:

1. Влезте тук и изтеглете всички необходими файлове:
(М68AP.plist и IMG_0011.MOV) от ТУК
2. Разархивирайте .zip файла
3. През SSH влезте в директория: /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app
4. Копирайте оригиналния M68AP.plist от телефона на компютъра си и го пазете,за да си върнете възможността за снимане,когато ви омръзне!
5. Копирайте M68AP.plist ,който получихте при разархивирането на .zip файла в директорията и потвърдете промените.(това ще замести оригиналния файл)
6. Влезте в /var/mobile/Media/DCIM/100APPLE и там поставете файла IMG_0011. Направете Respring на телефона си.

Ако искате да редактирате други видеофайлове е необходимо да ги заснемете с Cycorder например и да ги поставите в директорията /var/mobile/Media/DCIM/100APPLE. Необходимпо е преди това да ги преименувате като следвате последователността IMG_00XX.MOV! .MOV трябва да бъде с големи букви!

Тъй като не вярвам в желанието на когото и да е да остане без възможност да снима,за да си върнете предишния вид на камерата ,е необходимо отново да влезете в /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app ,да поставите файла на който направихте бекъп и да презапишете промените. Respring отново!

За сега само толкова,но може би ще има и по-нататъчно развитие на случая.

Ето малко снимки на модифицирания iPhone 2G:

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение

UPDATE: A видео демонстрация ТУК
Последно промяна от iphoneG1 на 23 Юни 2009, 23:23, променено общо 1 път.
iPhone 8GB 3.0
Аватар
MadM@X

Re: Видео функциите на 3GS,скоро и на iPhone и iPhone 3G

Мнение от MadM@X »

Супер, ако успеят да го активират нормално снимането на видео без загуба на друга функционалност ще получа всичко което ми трябва от фирм 3.0 без да сменям апарата. Обичам си металния телефон :)
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Аватар
iphoneG1

Мнение от iphoneG1 »

Ти явно не си меразбрал. Не става въпрос за запис на видео. Поне за сега може да се активира интерфейса за редактиране. За записа на видео трябват файлове от фирмуера на 3GS,а той още не е джейлбрейкнат.След като това стане,тогава може да се надяваме на подобно нещо.
iPhone 8GB 3.0
Аватар
MadM@X

Мнение от MadM@X »

iphoneG1 написа:Ти явно не си меразбрал. Не става въпрос за запис на видео. Поне за сега може да се активира интерфейса за редактиране. За записа на видео трябват файлове от фирмуера на 3GS,а той още не е джейлбрейкнат.След като това стане,тогава може да се надяваме на подобно нещо.
Да, и аз сега се зачетох и наистина не съм разбрал. Е със сигурност ще измъдрят нещо въпреки че ми е съмнително при различия с процесора вече... ще видим ..
Полезни ръководства за iPhone

iPhone 4 8GB iOS 7.0.2
iPhone 2G 16Gb ФЗ iOS 3.1.3
iPad2 3G 16Gb iOS 7.0.2
iPod Video 5.5Gen 30Gb Black
Mammoth

Мнение от Mammoth »

И въпреки всичко това доказва донякъде, че Ябълката може да добави видео запис и редактиране в по старите версии на iPhone.
iPhone 3G OS 3.1.2
Аватар
roland

Мнение от roland »

Хардуера е по бърз на новия... и камерата е по добра - мисля че е достатъчна причина да смениш софта
Аватар
iphoneG1

Мнение от iphoneG1 »

Дам,може! Тествах Trimming-а -работи перфектно. Пращането по е-мейл и youtube обаче зацикля на "Compressing video..." .
iPhone 8GB 3.0
apodjeki

Мнение от apodjeki »

Аз пък бих казал че и сега ифона с цицордера си прави страхотно видео като се има предвид, че е неофициален софтуер и т.н. Имал съм к800(3.2мп) имал съм к850(5мп) виждал съм и на разни други телове ама такова видео не бях виждал до сега L-)
TheGunMan
Обратна връзка:

Мнение от TheGunMan »

Здравейте,

Четейки темата реших да направя едно клипче с моиа 3GS и да го кача за да можете да прецените сами какво е качеството.

Видеото е необработвано, нарочно е снимано с такива бързи движения за да се види как се справя с движението и детайлите

Снимано е на дневна светлина

Ако искате друг тест с видео - кажете и го имате ;)

http://thegunman-bg.com/iphone/IMG_0091.MOV
До тук добре, каза Мечо Пух, падайки два клона по-надолу.
Аватар
lantinian
Обратна връзка:

Мнение от lantinian »

Видеото изглежда много чисто. Нядявах се че ще демонстрираш и промяната на фокуса. Мисля че iPhone 3GS ще стане най-популярната видео камера много скоро.

Новината за видео редактирането на клипове за старите модели е страхотна. Убеден съм че и други функционалности на 3GS ще могат да се дублират на iPhone и iPhone 3G но с цената на малко лаг. Аз се надявам на ММС, Видео и Гласов контрол. Разбирам от Епъл защо не ни предоставят тези възможности, но се надявам jailbreakерите да ни дадат опцията ние да си решим.

Като си взех моя айфон преди почти 2 години се надявах точно на това. Един ден да мога да му отключа целия потенциал и чак след като го ползвам така известно среме да го сменя.
 iPhone 4 16GB with firmware 4.2.1 [NO JB]
 Macbook Prо 15" (2006), Original Snow Leopard
TheGunMan
Обратна връзка:

Мнение от TheGunMan »

По време на снимане на видео не може да се променя фокуса
До тук добре, каза Мечо Пух, падайки два клона по-надолу.
Публикувай отговор