Българският AppStore е вече реалност!

Какво ново и интересно се случва около iPhone, iPod touch и Apple... Всякакви новини и слухове около мобилното устройство, продукти и приложения свързани с него и всичко останало по темата.
Protector

Българският AppStore е вече реалност!

Мнение от Protector »

Здравейте, колеги!
От броени часове си имаме български AppStore!За жалост няма емотиконка, коята да опише радостта ми.Вече не е нужно да правим трудоемки врътки, за да пазаруваме от AppStore!
Адреса ми го прие без никакви проблеми, както и MasterCard от Expressbank.
Хайде, народе, налазвай! :-B
Аватар
r3ac7

Re: Българският AppStore е вече реалност!

Мнение от r3ac7 »

Време беше! Честито на всички!

Сега как искам телефона да ми е фабрично отключен и да си го ползвам без джейлбрейка, който товари батерията! :(
iPhone 5 16GB Black
iPad 1st Gen 16GB Wifi+3G
MacBook Pro 15" Early 2008 C2D 2.4Ghz
iMac 21.5" 2012 Core i5 2.7Ghz, 8GB RAM, 1TB HDD, Nvidia GeForce 640M 512MB
Аватар
gorgior

Мнение от gorgior »

Точно бях тръгнал да пусна темата. И сега трябва ли нова регистрация или само да променим съществуващата? Разбрах , че приема и БГ кредитни карти, а може би и PayPal?
Някой да се е регистрирал?
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 JB
iPhone 3GS 32GB Neverlock FW 6.1.3 JB
iPhone 4 32GB Neverlock FW 7.0.6. JB
Не оговарям на ЛС написани на латиница, а още по-малко на шльокавица!!!!
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

Чудесна новина! Разгеле! И аз щях да попитам това за акаунта как ще стане!
"Legio Patria Nostra"
Аватар
senator4o

Мнение от senator4o »

Когато смених държавата ме "изхвърли" от стария акаунт. Определено трябва нова регистрация :)
iPhone 6 16GB Silver 8.1.2 (Telenor BG)
iPad 2 + WiFi + 3G + 16GB White, FW 7.0.4 Jailbreaked with Evasi0n 1.0.0
Аватар
import
supporter

Мнение от import »

Супер! Време беше. <:-P
iPhone 3GS 16GB Black 3.1.2

"Въображението е по-важно от знанието." - Албърт Айнщайн
intruder

Мнение от intruder »

Ехеееееее доживяхме - честито на всички. ;)

Хайде народе - редете се на опашка да пазарите официални приложения. :))

Имаше едни съфорумци дето обясняваха, че ползват кракнати приложения защото нямало как да си ги купят официално. Сега ми е чудно, колко ли приложения ще се купуват от BG AppStore-a. ?:-/
Protector

Мнение от Protector »

Аз лично винаги си купувам лицензирани приложения и софтуер.До сега пазарувах от Австрийския Апп Стор, но сега ще подкрепя родното.
Имам 1 въпрос.Като си сменя iPhona, ще ми се наложи ли да купувам същите приложения, които вече съм си купил веднъж за стария iPhone.
Аватар
lian

Мнение от lian »

Не.
Аватар
stranger
Обратна връзка:

Мнение от stranger »

Някой успя ли да си смени апстора от стара регистрация с Български?
Аватар
stranger
Обратна връзка:

Мнение от stranger »

Хахах явно няма да е днес. Опитах се да си сменя адреса на България и се оказа, че ни има само на картинката но не и в държавите ;) (клик) Утре ще го мъча пак.
---
ОП вече ни има!
--
Смяната на държава от Румъния на България мина напълно безпроблемно, и по всичко личи, че в момента аканута ми си работи съвсем нормално :)

Изображение
Превода няма да го коментирам :D
Аватар
balivo

Мнение от balivo »

r3ac7 написа:Време беше! Честито на всички!

Сега как искам телефона да ми е фабрично отключен и да си го ползвам без джейлбрейка, който товари батерията! :(
?:-/ Имам два iPhone 3GS - един служебен - без джейлбрейк и другият е личен - джейлбрейкнът и отключен. Нарочно си играх в началото, каквото инсталирах и стартирах на единия, това правех и на другия - никаква разлика в консумацията на батерията. Всичко зависеше от това какво и къде ползвам!
iPhone 6 Plus 64GB iOS 8.4 JB
Аватар
naynick

Мнение от naynick »

Вече направих и първата си покупка и то с Виза Електрон (да знаете, че работи), но сега всички ъпдейти от стария акаунт не иска да ги сваля, защото са купувани от американския стор, а голяма част тук са различни или изобщо ги няма!
iPhone 7 ФО/OS 10.0.2
iPad 4 16 GB/OS 10.0.2
MacBook Pro i5 (2.53GHz)
victor11

Мнение от victor11 »

Сега остава да изкарат и едно БГ меню за телефона и всичко е ток!
Аватар
stranger
Обратна връзка:

Мнение от stranger »

Ако програмите не са налични в БГ апстора е нормално да не ти дава да си дръпнеш ъпдейтите. Точно за това миграция от US към БГ не е много препоръчителна. В този случай ще е много по добре просто да си направите нов БГ акаунт. Айфона/айпода няма проблеми с ползване на няколко акаунта. Аз имам 3 :D

При миграция от Румъния към БГ за сега проблеми нямам, защото изглежда, че всичко е налично и в двата.

Иначе, не че има нещо сложно, но тук съм публикувал едно гайдче как точно става прехвърлянето от един акаунт към друг. На някой може и да му е полезно ;)
Аватар
housemd70

Мнение от housemd70 »

stranger,със сигурност ще бъде полезно гайдчето! И при мен мина без грешка всичко! Съдбата ми удари едно рамо,защото се оказа че повечето ми приложения ги има и тук! Потвърждавам безпроблемно приемане и на Виза /стандартна/! L-)
"Legio Patria Nostra"
Dinko

Мнение от Dinko »

Някой с проблеми при регистрирането на виза от ОББ да е имал , че моята не я приема :(
Аватар
stranger
Обратна връзка:

Мнение от stranger »

Туко що изпитах част от страничните ефекти от превключването от Румънски към Български апп сторе. ;)
Видях от iPod Touch-а си, че има излезли ъпдейти за 2 от игрите които притежавам – Speed Forge Extreme и Tiki Towers. Пуснах iTunes на компютъра за да ги дръпна и се оказа, че въпросните не се появяват там! След като тръгнах да ги дърпам директно от iPod Touch-а въпросните се появиха и в ъпдейт секцията на десктоп машината ми (бях вързан с кабел) но като цяло се получава малко излишно количество цъкане насам натам. Иначе дръпнах ъпдейтите директно от айпода и след това за да се убедя, че всичко ще е наред синхронизирах с PC-то… иии всичко е наред :) Все пак след малко ще пиша на Apple да видим дали ще имат мнение по въпроса, все пак според тях подобен междудържавен трансфер трябва да е напълно безпроблемен.
sve

Мнение от sve »

Dinko написа:Някой с проблеми при регистрирането на виза от ОББ да е имал , че моята не я приема :(
Никакъв проблем... два броя.
egoist
Обратна връзка:

Мнение от egoist »

Много тъпо, че няма възможност да се избере Paypal, като средство за плащане в БГ Аппстор-а.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 & Motorola V3i
intruder

Мнение от intruder »

Е защо да е тъпо? За да се регистрираш с PayPal пак ти трябва българска карта.
nedjalkov

Питания за българския App Store

Мнение от nedjalkov »

Споделям впечатление, че за съжаление българския вариант на App Store е твърде разочароващ като съдържание и е много, много далеч от обема и съдържанието на американския. За мен този факт е крайно учудващ и нелогичен от чисто пазарна гледна точка. Според вас дали с течение на времето обемът на магазина ще се доближи до американския, какъв е опитът в други страни. Никак не ми се правят отново американски регистрации, пазарувания през paypal и пр. Иначе удобствата са факт-регистрираш си карта и пазаруваш достъпни и качествени неща с удоволствие. Много искам да издърпам ушите на тия сладури Ейпъл, с цялото ми възхищение от гениалната им работа.
Аватар
housemd70

Re: Питания за българския App Store

Мнение от housemd70 »

Ами така е... меко казано доста по скромен е от американския си събрат! И това го намирам за нормално и очаквано. Все още сме доста "неинтересна" държава за Епъл мисля! Да се надяваме,че тепърва ще се разработи!
"Legio Patria Nostra"
egoist
Обратна връзка:

Мнение от egoist »

intruder написа:Е защо да е тъпо? За да се регистрираш с PayPal пак ти трябва българска карта.
Избягвам да си давам номера на картата в интернет. Един път съм го дал, регистрирайки се в ПП и мисля, че това е най- сигурния начин за пазаруване в интернет. Избягвам електронни магазини, които не предлагат ПП, като начин на плащане. Иначе според мен си е тъпо, че няма ПП, като опция, защото си има български ПП и няма логика да не са го включили в начините си на плащане. Надявам се скоро да поправят това. Всеки си преценява де. Аз поне не бих пазарувал директно с карта освен ако не е нещо крайно наложително.
iPhone 2G 8GB FW 3.1.3 & Motorola V3i
intruder

Мнение от intruder »

Логиката ти по-принцип е добра - и аз не си давам картата на случайни сайтове. ;)

В случая обаче с iTunes ситуацията е малко по-друга - трудно можеш да го наречеш 'случаен сайт' в интернет. :)

Плюс това се замисли, че PayPal прибират процент от получателя на плащането, докато ако плащаш през iTunes подобен посредник няма.
Публикувай отговор