Смяна на пуканато стъкло на iPhone 3G?

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
herflitz

Смяна на пуканато стъкло на iPhone 3G?

Мнение от herflitz »

Здравейте, наскоро си изтървах iphone и ми се пукна стъклото доло в десния ъгъл и се чудя дали може да се смени само стъклото и ако може... къде? и колко струва такава смяна? :-/
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Re: Смяна на пуканато стъкло на iPhone 3G?

Мнение от Bloody »

Трябва ти стъкло + дигитайзер, тъй като двете неща вървят в един общ модул, защото за залепени едно за друго, но подмяната им не е особено лесна (изисква прехвърляне на улътнения и т.н.). По-лесния вариант, но и по-скъп е да смениш целия модул с LCD екрана...
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
anthony
Не барай

Мнение от anthony »

Аз си мисля, че на 3G стъклото можеше да се смени отделно.
Аватар
The Shaman
supporter

Мнение от The Shaman »

Правилно мислиш. Около 50 лева е някаде в Дигитален, стъклото.
herflitz

Мнение от herflitz »

Mерси за отговорите само ако можете да ми кажете къде мога да си направя ремонта на телефона?
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от Bloody »

Всичко може да се смени по отделно, въпросът е в степента на трудност... стъклото на 3G е залепено за дигитайзера, като именно това е проблем, защото разлепването му не е никак лесна задача, а в последствие трябва да се залепи обратно новото стъкло, което пък превръща цялата процеудра в леко безумие. Затова се сменя модула дигитайзер-стъкло заедно, само че резервните модули, които се продават не вървят в комплект с уплътнението и допълнителните пластмасови елементи, които трябва да се свалят от стария модул (залепени са) и да се лепнат на новия за да стане той използваем. Това именно е сложното в процедурата, като най-лесната подмяна може да стане на пълен модул екран-дигитайзер-стъкло (тъй като включва всичко необходимо), но тя е и най-скъпа като цена на резервната част.
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
Аватар
izzo
Обратна връзка:

пльок

Мнение от izzo »

Аз го нацепих моя на паяжина беше екрана (оно пиенето мирно не седи...):
Изображение

Питах в Глобул - просто от любопитство, не че щях там да го оправя - казаха че НЕ подлежи на ремонт.
После в някакъв магазин за апарати - продажба и сервиз, казаха - сто кинта. Благодарих учтиво и си излязох.

Целият комплект - дигитайзер, лепенки, лостчета за отлепяне и перца от китара (които никога не разбра за кфо са!!!!) беше $15 доставено от ибея...
Изображение

Потърсих из ютюб и намерих сума си образователни клипчета, значи си смених дигитайзера за около половин час сам.
http://www.youtube.com/results?search_q ... ement&aq=7

Наистина не е много лесно, средно трудно ми беше, щото аз съм си моткав по принцип и зор си не давам.
Кофтито е че дигитайзера и елсидито са залепени яко, затова със сешоара на макс топлина духа яко на
определен участък, после с лостчетата пластмасовите отлепям колкото може; пак сешоар, пак отлепям и готово.
Изображение
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

евала брато ще стане от теб сервизен работник. форумите са за това да си помагаме кой с квото може. :)
Публикувай отговор