Страннен проблем с WIFI???

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
torment

Страннен проблем с WIFI???

Мнение от torment »

Здравейте, нещо много странно се случи с wifi-to. Връзката с рутера си е много добра , индикатора е пълен, но нет в телефона няма. Лаптопа към същия рутер си работи на 6. Пробвах какви ли не варианти изключване и включване, reset network няколко пъти и пак не става. Странното е че 10 мин преди да се появи този проблем си сървираф на воля. И изведнъж няма а нищо не пипано по телефона. Не мога да проверя как стоят нещата с 3g-то че моя оператор не го подържа.
Телефона е 3gs, отключен отвсякъде и е на една седмица.
Някакви идеи какво се баталясало????
Аватар
housemd70

Re: Страннен проблем с WIFI???

Мнение от housemd70 »

Привет :)
Това е от вчера,може да ти е полезно http://iphone-bulgaria.com/forum/viewto ... 11&t=18263
"Legio Patria Nostra"
torment

Мнение от torment »

мерси но не е същото....при мен връзката с рутера според индикатора е много добра докато при колегата не открива рутер
torment

Мнение от torment »

току що пробвах с други free мрежи и wifi-то работи....може ли нещо по настройките(ако има такива) на рутера в телефона да се е прецакало
TheGunMan
Обратна връзка:

Мнение от TheGunMan »

Виж в настройките на рутера дали е активирано Broadcast SSID

Сущо може да опитате да вкарате ръчно SSID
До тук добре, каза Мечо Пух, падайки два клона по-надолу.
torment

Мнение от torment »

така и не можах да намеря тоя Broadcast SSID, но пак искам да уточня че лаптопа си работи на 6 със същия рутер и няма проблеми с wirelessa. проблема е само в iphona. като пусна safari или нещо друго с нет, екрана става тъмен и след време излиза съобщение че няма нет....а индекатора е пълен до горе
Аватар
MtMCooLBG

Мнение от MtMCooLBG »

Това се полчава когато рутера не може да даде IP или DNS на телефона. Пробвай да рестартираш рутера и телефона. С какъв рутер си?
iPhone 3GS 16GB White - Official Unlocked from O2(UK) - iBoot 359.3 - iOS 6.1.6 - Drowned
iPhone 4S 16GB White - Factory Unlocked - iOS 8.1.3
iPad Air 2 64GB + Cell Space Gray - iOS 8.1.3
------------------------------------------
Полезни ръководства за iPhone
Смяна на TTL стойността на IP пакетите
torment

Мнение от torment »

рутера е на Philips, от цифровата телевизия....рестарирах го но пак не работи.. как се задава това Ip или DNS ??? а и виждам нещо странно - когато се включа към някои free ми излиза IP address, subnet mask, router и dns с техните номера...а като се включа към моя рутер ми излиза само Ip address и subnet mask. дали има някаква зависимост и трябва да се добавят. ръчно може само dns а и как да ги намеря
TheGunMan
Обратна връзка:

Мнение от TheGunMan »

Можеш ли да пробваш от сафари да отвориш това: http://194.145.63.12

Ако проблема е само в DNS трябва да се отвори dir.bg
До тук добре, каза Мечо Пух, падайки два клона по-надолу.
doctavus

Мнение от doctavus »

Понякога го имам и аз същия проблем ;)
Включи си WiFi на телефона, свържи се с твоята мрежа и след това му дай Forget this network. Ако компютъра ти е настолен и ползваш интернет с Ethernet кабел...би било достатъчно да изкараш кабела зад процесорната кутия, да исчакаш 2 секунди и след това да го вкараш отново ;)
Сега можеш да се свържеш към wireless мрежата си от телефона.

Ако случайно си имаш УиФи на настолния компютър (както съм аз в случая) или си с лаптоп и ползваш интернет връзка през wireless - Start Menu >> Control Panel >> Network Connections >> Wireless Network Connection 1 (можеби 2,3,4...) >> Support >> Repair
След като ти приключи поправката влез в някой интернет сайт от който и да е браузър и се свържи на wireless мрежата от телефона сега. ( ако след Repair не се получи, рестартирай си машината и след рестарт се свържи на безжичната си връзка от телефона)

Провери с Weather дали имаш нет ;)
--- [ Apple Iphone 2G 8GB Black ] --- Auto Updated to 3.1.3 thru iTunes ---
torment

Мнение от torment »

нещо не можах да оправя проблема момчета.....на модема имам включени wep и wpa и не мога да ползвам wifi въпреки че знам паролите.дава ми едно ip 169.254........ което не истинско. като отключа модема се оправя и си работи на 6....ако някои поназнайва нещо от рутери и модеми да даде едно рамо....обаждах се и на доставчика а той ми вика да се обадя на apple да ми оправят настройките на телефона...луда работа
doctavus

Мнение от doctavus »

Изключи си Wep защитата/ WPA/ WPA2 свържи се с телефона и PC-то и сега през програмата ти за Руутъра (или можеби ти е като Уеб варианта на БТК) погледни списъка ти със свързани устройства към тази мрежа и си запиши някъде настрана MAC адресите на машината и телефона. Би трябвало да имаш опция като рестор, рестарт или изчистване...с която опция руутъра си изтрива миналото и се включва наново. Сега намери " резервирай МАК и/или IP адрес". Задай 2 резервации, едната за машината ти и другата за телефона ти съответно като въведеш предварително записаните от теб настрана МАК адреси. Може да те задължи да им задаваш и IP адреси, но това не е от голямо значение, даже никакво. След тази настройка вече можеш да си зададеш тип на защита Wep/ WPA/ WPA2... разбирасе за предпочитане от страна на по- голяма сигурност е WPA2, но пробвай и трите варианта от възходящ ред. Запиши ги тези настройки, свържи се с машината, провери за интернет и след това се свържи и с телефончето и ...... пиши ;)

Винаги има още какво да се пробва ;)
--- [ Apple Iphone 2G 8GB Black ] --- Auto Updated to 3.1.3 thru iTunes ---
torment

Мнение от torment »

мерси много момчета....играх си доста с рутера и накрая стана....въведох mac-а и доста работи пипнах и дано да не съм го прецакал нещо...важното че сега сме wifi отвякъде
Аватар
renialexa

Мнение от renialexa »

Здравейте!

И при мен възникна същият проблем!

Iphone-a ми е 3GS 3.1.2! В къщи имам рутер за безжичен интернет REPOTEC175! От няколко дни, макар че връзката с рутера ми е много добра , индикатора е пълен, дава, че е соnnect-нат, но нет в телефона няма. Лаптопа към същия рутер работи перфектно. Пробвах какви ли не варианти, изключване и включване, reset network, reset на рутера и пак не става. Нищо не е пипано по телефона. Направи ми впечатление, че в офиса ми даде същият проблем с безжичният нет! Но когато хване free network, няма никакъв проблем! Всичко си работи перфектно! Само със заключените дава проблем, въпреки, че знам паролите! Също така като IP Address ми дава 169.254.56.253, а Subnet Mask 255.255.0.0! А всъщност цифрите са други!

Горещо се надявам някой да може да ми помогне, защото този проблем ме влудява, но ако е възможно с малко по - подробни и конкретни обяснения, за да мога да се справя! Не съм от тези, дето хич не разбират, но с по - конкретни обяснени вероятността да си прецакам iphone-а, са много по - малки!

Предварително благодаря!

Поздрави, Рени!
Аватар
uomoto

Мнение от uomoto »

Ако напишеш ръчно IP настройките мисля,че ще имаш нет. Телефона ако ти е джейлнат може да истеглиш от сорса: cydia.pushfix.info/ > Fix Wifi App. С него правиш много лесно рестарт на wifi настройките без ребуут.
Публикувай отговор