Въпрос относно разглобяване, материал, последствия...

Ако сте новобранец и имате iPhone или iPod touch отскоро, то тук е мястото, от което трябва да започнете (+ функцията за търсене на форума), преди да зададете за пореден път някой от най-честите въпроси!
Аватар
nikyyyyyy

Въпрос относно разглобяване, материал, последствия...

Мнение от nikyyyyyy »

Здравейте искам да попитам за няколко неща.Понеже смятам да си позлатя айФоуна та трябва да разпитам някой неща.За да се позлати задния панел е нужно разглобяване на телефона - > разхлабва ли се след като се затвори отново , има ли последици и да ми обясните по подробно за това нещо.

- За да се позлати телефона материала трябва да НЕ Е никел.Искам да попитам от какъв материал е изработен телефона ако имате информация.Задния панел са ми казвали че е пластмаса.Всякакво инфо няма да ми е излишно.

Благодаря предварително
Аватар
dastorm
Обратна връзка:

Re: Въпрос относно разглобяване , материал , последствия.

Мнение от dastorm »

отварянето е трудна работа , особено ако нямаш правилните инструменти. След това подщи винаги остават следи че е отварян . Колкото до разхлабването не съм видял такова нещо да се получава.
Добре е да се използват специални инструменти за отваряне , а т.е пласмасови отверки , има ги в дигитален.орг - 15 лв. мисля че бяха.

Колкото до материала , не знам от какво е направен задния капак , но съм сигурен че не е от пластмаса.
My personal Blog for living in US
blog.mitko.us
Аватар
Infomaniac
Обратна връзка:

Мнение от Infomaniac »

nikyyyyyy написа:Здравейте искам да попитам за няколко неща.Понеже смятам да си позлатя айФоуна та трябва да разпитам някой неща.За да се позлати задния панел е нужно разглобяване на телефона - > разхлабва ли се след като се затвори отново , има ли последици и да ми обясните по подробно за това нещо.

- За да се позлати телефона материала трябва да НЕ Е никел.Искам да попитам от какъв материал е изработен телефона ако имате информация.Задния панел са ми казвали че е пластмаса.Всякакво инфо няма да ми е излишно.

Благодаря предварително
http://iphone-bulgaria.com/iphone-%D0%B ... %BC%D0%BE/
Аватар
nikyyyyyy

Мнение от nikyyyyyy »

Благодаря линка който ми прати Инфоманяк ми беше напълно полезен и изчерпателен.Бих насочил темата повече към въпроса с разглобяването.За инструментите ми е ясно и не бих тръгнал да го отварям без тях.Специално пригодените за това.Искам самозванците,престрашили се да разглобят Ябълката си да кажат впечатления.Разхлабва ли се , да не започне да ми хлопа гадно , да не се затвори както трябва и така нататък.Благодаря
stone cold

Мнение от stone cold »

аз съм държал отварян телефон, и не ми е направило впечатление да има проблеми от каквото и да е естетическо естество.
iphone 3G/8Gb firmware 2.2 by Alveliky
MacBook Black user
Аватар
Bloody
Администратор
Обратна връзка:

Re: Въпрос относно разглобяване, материал, последствия...

Мнение от Bloody »

Задния капак е от алуминии, както е описано и на линка по-горе...

Проблемът при отварянето, особено за първи път, е че трябва да става много внимателно, защото макар и да е здрав алуминиевия капак може да бъде надран лесно и дори изкривен или счупен при по-силен натиск. Капакътсе държи на два винта (силно казано) и по 3 зъбчета от всяка страна, като проблема е именно откачането от тези зъбчета, за да може да се отдели от останалата част на корпуса.

Ето тук има полезно: Видео ръководство за отваряне на iPhone

Само имай предвид, че на клипчето изглежда много по-лесно отколкото е в действителност, а човека които го прави надали отваря такъв телефон за първи път... ;)
iPhone 4S 16GB (5.1.1)
Krusell Orbit Black/Red калъф
addic7ed

Re: Въпрос относно разглобяване, материал, последствия...

Мнение от addic7ed »

А къде можем да намерим такъв специалист, а не да попаднем на поредното светило по всеки един въпрос? Някой може ли да ме насочи към някой надежден сервиз за разглабяне на ифон - става въпрос за подмяна на задния панел със черен и смяна на предния хромиран обков с нов… може да ме намерите на skype: tiesto_14 мерси много предварително
Публикувай отговор