iPhone не се зарежда и не се открива от Компютъра
iPhone не се зарежда и не се открива от Компютъра
Здравейте,
Попаднах на един 4GB iPhone с много странен проблем.
Първо, компютъра въобще не го разпознава. Пробвал съм със различни PCта но без резултат.
Не дава никаква индикация че се зарежда. Не чува характерния звук при включване и не се променя иконката на батерията като светкавичка.
Пробвах да го заредя с поне 3 различни адаптера, и 3 различни кабела.
Намерих на интернет, тема в която други хора описват точно същия проблем, но засега няма решение.
http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=39484
Там даже спекулират че Апъл по някакъв начин са блокирали телефона понеже е бил Jailbreak-нат.
Аз също предполагам че ако по някакъв начин го ресторна, ще се оправи но това няма как да стане без да го открие компютъра.
Едно последно нещо което забелязах е че макар и да не показва че се зарежда, заряда на батерията се покачи след като го държах наколко часа на зарядното.
Айфонът е 4ГБ. Отключен е и с версия 1.1.2
Някой с идея как да се оправи това?
Попаднах на един 4GB iPhone с много странен проблем.
Първо, компютъра въобще не го разпознава. Пробвал съм със различни PCта но без резултат.
Не дава никаква индикация че се зарежда. Не чува характерния звук при включване и не се променя иконката на батерията като светкавичка.
Пробвах да го заредя с поне 3 различни адаптера, и 3 различни кабела.
Намерих на интернет, тема в която други хора описват точно същия проблем, но засега няма решение.
http://www.hackint0sh.org/forum/showthread.php?t=39484
Там даже спекулират че Апъл по някакъв начин са блокирали телефона понеже е бил Jailbreak-нат.
Аз също предполагам че ако по някакъв начин го ресторна, ще се оправи но това няма как да стане без да го открие компютъра.
Едно последно нещо което забелязах е че макар и да не показва че се зарежда, заряда на батерията се покачи след като го държах наколко часа на зарядното.
Айфонът е 4ГБ. Отключен е и с версия 1.1.2
Някой с идея как да се оправи това?
iPhone 4 16GB with firmware 4.2.1 [NO JB]
Macbook Prо 15" (2006), Original Snow Leopard
Re: iPhone не се зарежда и не се открива от Компютъра
Ми аз сим срещал такива проблеми при други айподи. Досега версийте са били 2 при едната айпод-а е бил оставян за 4-5 месеца и след това при включване сам се е оправил, а при другата е прецакан входа на USB на телефона.
ipod touch 8 GB+ZiPhone 3.0+firmwere up to 2.1 = http://iphone-bulgaria.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://valeks88-atv.hit.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://valeks88-atv.hit.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tomi_m
- Обратна връзка:
Пробвай следното нещо:
Изключи тотално телефона от копчето (от горе до входа за слущалките)
След това задържаш Home бутона и когато се появи ябълката вкарваш кабела на PC-то, но не пускаш бутона. Тогава телефона ще влезе в Recovery mode и оттук нататък би трябвало да ти е ясна процедурата по Restore.
Успех!
Изключи тотално телефона от копчето (от горе до входа за слущалките)
След това задържаш Home бутона и когато се появи ябълката вкарваш кабела на PC-то, но не пускаш бутона. Тогава телефона ще влезе в Recovery mode и оттук нататък би трябвало да ти е ясна процедурата по Restore.

iPhone 4S 32GB 5.0.1
MacBook Pro Multi-Touch Trackpad, Intel Core 2 Duo, HD 120GB, RAM 4GB up to 8GB
Значи съвета които ти ми даваш е подходящ за версия 1.1.4. Моя е 1.1.2 и при нея в recovery mode се влиза като се задържат и двата бутона ( home & sleep/wake).
Аз това го пробвах още преди да постна. Няма резултат. Дори и вързан към компа с включен iTunes, не се появява дори когато е в recovery mode.

Аз това го пробвах още преди да постна. Няма резултат. Дори и вързан към компа с включен iTunes, не се появява дори когато е в recovery mode.

- Tomi_m
- Обратна връзка:
Този метод няма нищо общо с версията на Firmware-a
iPhone 4S 32GB 5.0.1
Съжалявам но ще трябва да не се съглася с теб.
Аз си отключих айфона още на 12 Септември 2007 и от тогава бая пъти ми се налагаше да правя тази процедура с всички версии на фърмуера.
Пробвай да направиш това което предлагаш на айфон с 1.1.2 и ще видиш че нищо няма да стане.Изключи тотално телефона от копчето (от горе до входа за слущалките)
Аз си отключих айфона още на 12 Септември 2007 и от тогава бая пъти ми се налагаше да правя тази процедура с всички версии на фърмуера.
lantinian, недей така. Няма значение фърмуера. От 1.0.2. до сега съм го правил непрестанно.
- Adamov
- iSupport
- Обратна връзка:
latinian са да не кажеш че сме се наговорили ... наистина няма значка фирмуеъра ... ако искаш ще ти го демонстрирам нагледно на който фирм кажеш ... това е режим на телефона .. фирм-а не играе роля
thoughts are the gun ... words are the bullets
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
-
- Обратна връзка:
Абсолютно същия проблем имам и аз.Имам гаранция към Мтел.Занесах го и след няколко дена ми се обадиха,че някаква букса била изкривена/обърната и гаранцията пада.КАзаха ми за 400лв ми дават нов и сега чакам цена относно буксата..
Кофти Работаа
Кофти Работаа
iPhone 7 Plus 128GB JetBlack
iPhone 5S 32GB silver
iPad 3 Cellur White 64GB
iPhone 5S 32GB silver
iPad 3 Cellur White 64GB
кво са ти казали? я направо пусни една жалба в КЗК срещу Мтел. При приемането на телефона пише ли в протокола, че има изкривена букса? Ако не пише спокойно можеш да ги съдиш за нанесена имуществена вреда и да ти сменят телефона/буксата за тяхна сметка.
Да не пиша с капс лок, четете внимателно: При приемане на устройство в сервиз, независимо чий сервиз дали е на МЕнтел, Рибаком или Кълбол/Германош или на Киро Слепото се издава приемо-предавателен протокол за сервиз в който се попълват всички механични белези по устройството (хлопащ капак, драскотини, олющвания, вглъбнатини, изпъкналости, запушвания, зацапвания и прочие следи които не са фабрични и редни). Ако в този протокол не пише за изкривена/счупена букса или не я е имало повредата и са я причнили те, или я е имало и не са я видели но това е тяхна грешка не твоя. Ако нямаш такъв протокол си балък, защото те са длъжни да ти дадат такъв а ти си длъжен да си го изискваш.
Почнете да си търсите правата!
Да не пиша с капс лок, четете внимателно: При приемане на устройство в сервиз, независимо чий сервиз дали е на МЕнтел, Рибаком или Кълбол/Германош или на Киро Слепото се издава приемо-предавателен протокол за сервиз в който се попълват всички механични белези по устройството (хлопащ капак, драскотини, олющвания, вглъбнатини, изпъкналости, запушвания, зацапвания и прочие следи които не са фабрични и редни). Ако в този протокол не пише за изкривена/счупена букса или не я е имало повредата и са я причнили те, или я е имало и не са я видели но това е тяхна грешка не твоя. Ако нямаш такъв протокол си балък, защото те са длъжни да ти дадат такъв а ти си длъжен да си го изискваш.
Почнете да си търсите правата!
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iMac, i7, 1TB fusion, 750 GT Sierra
Не съм джейлвал, не джейлвам, няма и да джейлвам!!!
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
-
- Обратна връзка:
Много си прав,абсолютно е така.Да имам такъв протокол и в него не бише,че има изкривена букса,а и самият човек там видя,че не е изкривена.
Ще предприема мерки..

iPhone 7 Plus 128GB JetBlack
iPhone 5S 32GB silver
iPad 3 Cellur White 64GB
iPhone 5S 32GB silver
iPad 3 Cellur White 64GB
Опааа, КЗП имах в предвид, че в КЗК ще те изгледат лошо
iPhone 8+ 64GB
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi
iPad Mini 16GB WiFi
iPad Pro 9" 32GB WiFi