Здравейте, имам проблем със скам, с който не мога да се справя...
Имам iPhone 5s и iPad Air 64 GB и на двата започнаха да се явяват на Safari, както и от линкове от пощата и от Фейсбук някакви прозорци, че печеля iPhone и iPad, понякога и с друго съдържание. Чистих от настройките History and Website Data, стартирах, рестартирах устройствата, но нищо не помага. Сложих Chrome, но скамът се явява и там. Сложила съм Popups Blocker в настройките и забраних бисквитките, но нищо. Когато деактивирах JavaScript, проблемът частично се оправи - Сафарито работи, но от ФБ скамът пак се явява. Без Java обаче, много неща не мога да правя, включително да се логна на форума.
Съответно и на компютъра (PC) се появиха вируси, с които антивирусната програма засега се справи.
В друга тема тук прочетох съвет от потребител със същия проблем, които си е ресетнал рутера и проблемът се е оправил.
Обадих се на интернет доставчика - MTel и оттам съответно ми казаха, че проблемът не е от интернета.
Проблемът се появи когато дойдохме на вилата - тук рутерът отдавна не е ползван, което им обясних. Те обаче отказаха да ми помогнат, а не смея сама да то ресетна. А и не съм сигурна дали ще помогне, щом така казват.
Не зная, ако направя бекъп и после преинсталирам айфона и айпада, дали това ще реши проблема...
Моля, дайте ми съвет как да постъпя...
Проблем със скам
Re: Проблем със скам
Предполагам,че имаш мобилен интернет на телефона.Виж през него как е.
-
Смени DNS от настройките на WiFi с 8.8.8.8 и няма да имаш проблеми. Като включиш WiFi до името на мрежата има едно i в кръгче, цъкаш на него и ще видиш къде е DNS, изтриваш това, което е в момента и пишеш само 8.8.8.8 или 8.8.4.4.
dessyteneva, благодаря много! Смяната на DNS-а свърши работа!