Ето и моят първи въпрос към вас:
Преди точно 5 дни (на 26.03) пристигна чисто новият ми Apple iPhone 3G 8GB (черен) и Unlocked/Jailbroken т.е. отключен телефон с yellowsn0w до версия - firmware: 2.2 (тъй като както знаем 2.2.1 не се поддържав от yellowsn0w, до този момент). С телефонът, първоначално нямах никакви проблеми. Инсталирах му няколко програми и игри, които ще изредя ако това е от значение: (безплатни приложения инсталирани през Cydia) xGPS, vlc4iphone и Soonr; Игри (също безплатни приложения, които свалих през Cydia) - World of Wacraft Characters, Penguin Lite, Tap Tap Lite, iSniper Lite, Shanghai (Mahjong) Lite, SQ Lite, Aqua Moto Lite, Brick Lite, Diamond Twister Lite, iPint, Cube, Armado Lite, CannonGame и провах една игра от форума (качена от johnnybravo) WWE 2009 (която така и не тръгна). Също така съм качвал (пак през iTunes) доста музика и снимки.
Забележка: Освен iTunes, пробвах и трансфер на файлове през програмата - DiskAid.
ПРОБЛЕМЪТ:
От пристигането на телефона на третият ден при прикачването на USB кабела на iPhone 3G към настолният ми компютър (операционна система: Windows XP Professional 32 bit Service Pack 3) изпука в system tray на лентата със задачи, че има проблем и като го отворих се появи прозорец със следната информация - "Power Surge On Hub Port":

След тази грешка при рестартиране на порта, по посочената процедура и при повторно прикачване на USB-то все изписваше същата грешка, като го махна, грешката изчезваше. Прочетох доста информация относно този проблем в интернет, в други форуми и повечето заключения бяха, че проблемът е хардуерен и трябва да се закупи допълнително устройство, което да захранва иначе недостатъчният капацитет на Hub Port-а, но е факт че 3 дни го ползвах многократно и нямаше проблем, а и аз самият не ползвам други USB устройства включени към машината. Единственото (временно) решение, което беше зададено и открих беше изтриването на всички портове от Device Manager и премахването на алармата за такива грешки на първият порт. Така тази грешка не се появяваше повече, но за сметка на това не винаги компютъра ми засича телефона и съотвено ако го засече след известно време автоматично го изключва (софтуерно).
За да проверя, дали става въпрос за проблема с USB-то на компютъра ми, пробвах да го свържа с моят лаптоп Fujitsu Siemens Amilo (също Windows XP Professional 32 bit Service Pack 3). Този път, такава грешка не излезе, но в малко от случаите при многократни включвания и изключвания ставаше връзка и компютъра разпознаваше устройството (в един от случаите го разпозна като камера). Това ме навежда на мисълта, че проблемът идва от самият USB кабел на iPhone-а, а не от това, че нямам достатъчно капацитет на Hub Port-а, но от хардуер много не разбирам и затова и очаквам вашето обяснение на проблема. Факт е само, че този проблем е масово явление при iPhone 3G и аз не съм единственият с него, поне по това, което прочетох.
Въпрос: Ползвал ли съм друг кабел за iPhone 3G?; Отговор: Не, не съм, защото не знам от къде да си закупя и да тествам.
Оставям въпросите, препоръките и обясненията на вас, за което ви благодаря предварително!
Поздрави,
TBO