Въпрос относно паметта

Таблетът iPad на Apple се явява нещо като големият брат на iPhone. Устройството разполага с голяма част на функциите и възможностите на мобилния телефон, без функционалност на телефон, но е с по-мощен хардуер и по-голям екран.
toti_1984

Въпрос относно паметта

Мнение от toti_1984 »

Здравейте!От седмица имам Ipad Air и тъй като за пръв път ползвам Apple продукт има неща които не са ми ясни и се надявам да ми помогнете.Имам въпрос относно паметта.Като го взех свободната памет беше 11,9гб,инсталирах му няколко приложения и тя стана 11,6.След това качвах и изтривах още бая приложения и сега паметта ми е 9,4 гб със същите приложения при които паметта ми беше 11,6гб!Знам ,че приложението се трие като задържиш пръст върху него и после натиснеш хиксчето което се появява от ляво,но дали по този начин се трие цялото приложение или трябва и на друго място да се изтрие нещо за да се освободи паметта?Нямам си на идея от къде може да са се изразходили 2,2гб памет?!Дали някъде не остава кеш от свалените и след това изтрити приложения?
Аватар
mitku
Обратна връзка:

Re: Въпрос относно паметта

Мнение от mitku »

Сигурно автоматично ти се е заредил ъпдейт за iOS. По принцип няма смисъл да го "чистиш", той ще се изчисти сам ако намалее много мястото. Сега понеже има много празно място и той си стои. Иначе - да... като задържиш програмата и натиснеш X-чето, се изтрива всичко. Няма какво друго/допълнително да чистиш. А ако искаш да видиш коя програма колко място ти заема:
-> Settings -> General -> Usage
... и в секцията "Storage" след малко "замисляне" ще излезе списък с всички инсталирани приложения и кое по колко място заема (и от тук могат да се трият приложения ако искаш).
iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3

* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Аватар
izzo
Обратна връзка:

Re: Въпрос относно паметта

Мнение от izzo »

Или небеизвестните Others гигабайти ;)
Публикувай отговор