Apple - OS X Mountain Lion
Re: Apple - OS X Mountain Lion
Най-лесния (за мен) начин за достъп до папка ~/Library/ е да се кликне върху менюто "Go" на Finder и докато е отворено да се задържи натиснат Alt/Option клавиша.
Поздрави,
Понски
MacBook 6,1 Core 2 Duo 2,26Ghz 8Gb | Mac OS X 10.8.5
MacBook 7,1 Core 2 Duo 2.4GHz 8Gb | Mac OS X 10.9
iPhone 3GS 16Gb | iOS 6.1.3
Понски
MacBook 6,1 Core 2 Duo 2,26Ghz 8Gb | Mac OS X 10.8.5
MacBook 7,1 Core 2 Duo 2.4GHz 8Gb | Mac OS X 10.9
iPhone 3GS 16Gb | iOS 6.1.3
И по този начин не се получава:
А метода на колегата @ponski e по лесен но няма папка "iPhone Carrier Support"
Код за потвърждение: Избери целия код
~/Library/iTunes/iPhone Carrier Support/
Папката, която търсиш, не е налична по подразбиране - създава се от iTunes само при наличие и изтегляне на carrier ъпдейт.
nasoblg95 пробвах Power Nap и си работи перфектно и наистина е супер удобно .
Всъщност това не е програмка ами си е просто една опция в настройките ( едно тикче
) , която по подразбиране е активирана
Всъщност това не е програмка ами си е просто една опция в настройките ( едно тикче

- nasoblg95
- Обратна връзка:
Да, благодаря ти за коментара. Аз явно няма да мога да стигна до нея 

Samsung Galaxy S3 White 16GB
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!
iPhone 3GS Black 16GB
iPad 2 CDMA Black 16GB
MacBook Pro 13" Mid 2010 / OS X Mountain Lion
Моля без съобщения молещи да ви добавя в Скайп. Има лични съобщения за въпроси!!

Great news for Mac users, today and according to a new report from the folks at 9to5mac, Apple has just released OS X Mountain Lion 10.8.3 build 12D58 to developers and once again noted significant changes made to Wi-Fi. The release comes just over one week after releasing build 12D54 to developers, which also listed significant changes to Wi-Fi. Focus areas listed in today’s release include: AirPlay • AirPort • Game Center • Graphics Drivers • Safari.
MacBook Air
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7
здравейте купих си мак , обаче понеже го взех от човек искам да преинсталирам ос-а , доколкото разбирам най новия е 10.8.3 , той и в момента е с такъв , но искам да изчистя всичката информация и да направя чиста инсталация .. та въпросите са ми от къде мога да сваля ос-а и нещо по специфично има ли в процеса .
мерси предварително
мерси предварително
Може да го свалиш от Piratebay(.dmg),например или от други подобни,освен ако не искаш да го закупиш от AppStore(мисля,че е по-добре).За чистата инсталация,ако не си 100% сигурен как става,виж в You Tube.Няма нищо специфично в инсталацията.
iDon't Know Where i'M Going But i'M Sure Where i'Ve Been...
почнах да свалям - Mac OS X 10.8.3 (12D78) Virgin , тази версия ще ми свърши ли работа или да търся друга ?
За "чиста" инсталация ти трябва лайън или с каквото ти е дошъл макът.
"Мисля-значи съществувам"
http://thepiratebay.gl/torrent/8257931/ ... uild_12D78 - този ще свърши ли работа , идеята ми е да го маунтна на флашка и да направя чиста инсталация , и понеже до сега не съм имал мак , а човека си е разделил харда на 3 партишана , да попитам при инсталация ще ми даде ли да избера на колко паришана да си направя харда ( както при пц) ?
По принцип (по лиценз/закон) е тъй и трябва Лайън или Сноу Леопард. Но реално няма никакъв проблем да си се инсталира без да имаш нищо друго налично и няма какво да те спре или да ти пречи (освен съвестта ти)... т.е. - става си съвсем "на чисто". Нито те пита за предишна инсталация, нито за серийни номера и т.н. булшитове... просто си се инсталира "на твоя отговорност" и като си цъкнал, че си съгласен с лицензионното споразумение. А вече пред съвестта си (и пред законът по принцип) си носиш отговорност, дали имаш право (дали имаш предишна MacOS, подлежаща на такъв ъпгрейд).Alxx написа:За "чиста" инсталация ти трябва лайън или с каквото ти е дошъл макът.
Е, трябва да се пробва дали точно този имидж е ОК, но ако си е стандартният имидж, както си идва от Епъл (да не е пипан/скапан нещо) - да, ще свърши работа. Може да се направи на буутваща флашка (чрез съответен софтуер може и под Прозорци, но най-лесно става под MacOS, защото не ти трябва никакъв друг софтуер, освен вграденият в ОС-а, т.е. направи това действие преди да преинсталираш). Да, в началото на инсталацията можеш да избираш как да си разделиш диска. Преди да избереш да започне да инсталира, от менюто пускаш Disk Utility и от там си разделяш диска, както искаш... после продължаваш инсталацията.lyubenof написа:http://thepiratebay.gl/torrent/8257931/ ... uild_12D78 - този ще свърши ли работа , идеята ми е да го маунтна на флашка и да направя чиста инсталация , и понеже до сега не съм имал мак , а човека си е разделил харда на 3 партишана , да попитам при инсталация ще ми даде ли да избера на колко партишана да си направя харда ( както при пц) ?

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
MacBook Pro 15" Mid-2014 (DG) - MGXG2LL/A i7-2.8GHz/16GB/1TB
Mac Mini Mid-2011 - MC815LL/A i5-2.3GHz/16GB/1TB; AppleTV 3
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
* Компютрите НЕ правят това, което искаш... те правят това, което можеш да ги накараш да свършат.
Митку, никой не говори за закон, съвест и т.н. Говоря за това, EFI каква инсталация най - ниско ще позволи. За старите машини(преди мид 2012), МЛ е просто ъпдейт и "чистото" инсталиране не е точно такова. Ако не е ъпдейтван EFI, се ползва диск/версия с която е дошъл компът и после ъпдейт, ЧАК след него следва качване до където иска. Ъпнат ли е фърмуерът, Лайън е най - ниското, Сноу ще го гледаш през крив макарон.
Моля те, спести си мъките да пишеш, когато ти убягват някои важни неща. Нищо лично.
П.П.
Към колегата: даже и флашка не ти трябва, достатъчно е да заделиш един 10гб дял на основния хард, на него да ресторнеш диска с ОС чрез диск ютилити(диска, не ДМГ-то) и да рестартираш от него.
Ако искаш диска на дялове, за да държиш медията там, а на основния да пише само ОС, е малко по - сложно. Трябва да създадеш симлинкове на основните паки за медия и данни, които да водят до втория дял. Чака те бая четене.
Моля те, спести си мъките да пишеш, когато ти убягват някои важни неща. Нищо лично.
П.П.
Кой софтуер на бозата, че ми стана интересно? Коя боза работи с GPT(GUUID ако предпочиташ)???Може да се направи на буутваща флашка (чрез съответен софтуер може и под Прозорци
Към колегата: даже и флашка не ти трябва, достатъчно е да заделиш един 10гб дял на основния хард, на него да ресторнеш диска с ОС чрез диск ютилити(диска, не ДМГ-то) и да рестартираш от него.
Ако искаш диска на дялове, за да държиш медията там, а на основния да пише само ОС, е малко по - сложно. Трябва да създадеш симлинкове на основните паки за медия и данни, които да водят до втория дял. Чака те бая четене.
аз си направих бутабъл флашка по схемата на митко , форматнах харда , разделих го на партишани както на мен ми харесва , в общи линии това исках да направя и това имах предвид под чиста инсталация .
месрси за помоща и отговорите
месрси за помоща и отговорите

Именно lyubenof... това и трябва да се направи. Честито.
@Alxx, теб май нещо някаква "спортна злоба" те наляга да спориш с мен за щяло и не щяло. Но и аз бих те помолил да си запазиш клавиатурата от претоварването и да спреш да пишеш глупости, защото явно не си на ясно и явно само си чел нещо/някъде в някой незнаен форум или си чул нещо от агенция ЕЖК (Една Жена Каза) на някоя опашка в плод и зеленчук... но не си пипвал туй, за което се опитваш да говориш. Добре, че човекът не ти се е вързал и не се е вкарал в незнайни еквилибристики.
1. Аз не ти говоря за теории, а за туй, което съм правил на практика. Око да види, ръка да пипне.
Лично аз преди около 2-3 седмици преинсталирах с Mountain Lion, на чисто (ти изобщо схващаш ли какво означава "на чисто"
) един от дъртите служебни лаптопи - MacBook Pro A1226 (mid 2007), който беше с MacOS 10.5.8 (Leopard) (а е закупен с Тайгър по принцип). Като предварително си купих Mountain Lion на друг компютър (с Lion, защото в Leopard нямаше как да го купя, че няма App Store) и там и с Disk Utility си направих буутваща флашка с Mountain Lion. Буутнах си директно с тази флашка, дъртата щайга A1226 (mid 2007), която естествено не беше ъпдейтвана от маса време (сещай се от кога, щом си е стояла на Леопард). Инсталацията на Mountain Lion си тръгна безгрижно; влязох си в Disk Utility-то и си изтрих стария харддиск (нещо да кажеш за "на чисто"-то - същото щеше да е и ако бях хвърлил стария харддиск и сложа нов, да речем, по-чисто от туй - няма
); направих му нов дял; форматирах го; инсталирах си "на чисто" Mountain Lion-а; после минах всички ъпдейти (включително си намери и си сложих с няколко рестарта, с натискане на разни копчета
и разни ъпдейти за фирмуера на компютъра, за клавиатурата и още нещо май имаше) и т.н., всичко - както си му е редът. Всичко си бачка без проблем... с чиста инсталация, директно от буутваща флашка, с Mountain Lion... без ъпгрейди, ъпдейти, CD-та, други дискове и каквито и да било булшитове (иначе е възможно да си прав, че вече сега след ъпдейта на фирмуера няма да може да се сложи по-ниско от Lion, но не виждам какво общо има туй, тук и какъв би бил смисълът някой да го прави - аз НЕ съм говорил нищо за туй... ама ти да си кажеш, явно
). Жалко, че не съм бил прочел твоята теория, че не можело тъй... и взех, че си го направих, а изглежда и lyubenof го е направил без да прочете дълбокомислените ти писания, че не може. 
2. Относно евентуалната възможност да се направи буутващата флашка с MacOS, под Прозорци - явно има достатъчно възможности, описани в Нет-а. Както се подразбира от писаното от мен по-горе - аз НЕ съм ги пробвал (аз си го правя в MacOS, където е далеч по-лесно и удобно) и само съм гледал, че хората казват, че са го правили и с Прозорци... което e доста по-вероятно да е истина щом толкоз хора казват, че са го правили, отколкото твоите писания, че "не може". Като ти е било интересно - да си беше направил труда да потърсиш. В обобщение - изглежда повечето софтуери за работа с имиджи под прозорци (PowerISO; Ultra ISO и т.н.) имат възможността да направят исканата "операция" щом хората казват, че става, но понеже не ми е трябвало - не съм си правил труда да пробвам или да се задълбочавам в изчитането на всичко по въпроса.

@Alxx, теб май нещо някаква "спортна злоба" те наляга да спориш с мен за щяло и не щяло. Но и аз бих те помолил да си запазиш клавиатурата от претоварването и да спреш да пишеш глупости, защото явно не си на ясно и явно само си чел нещо/някъде в някой незнаен форум или си чул нещо от агенция ЕЖК (Една Жена Каза) на някоя опашка в плод и зеленчук... но не си пипвал туй, за което се опитваш да говориш. Добре, че човекът не ти се е вързал и не се е вкарал в незнайни еквилибристики.

1. Аз не ти говоря за теории, а за туй, което съм правил на практика. Око да види, ръка да пипне.
Лично аз преди около 2-3 седмици преинсталирах с Mountain Lion, на чисто (ти изобщо схващаш ли какво означава "на чисто"

2. Относно евентуалната възможност да се направи буутващата флашка с MacOS, под Прозорци - явно има достатъчно възможности, описани в Нет-а. Както се подразбира от писаното от мен по-горе - аз НЕ съм ги пробвал (аз си го правя в MacOS, където е далеч по-лесно и удобно) и само съм гледал, че хората казват, че са го правили и с Прозорци... което e доста по-вероятно да е истина щом толкоз хора казват, че са го правили, отколкото твоите писания, че "не може". Като ти е било интересно - да си беше направил труда да потърсиш. В обобщение - изглежда повечето софтуери за работа с имиджи под прозорци (PowerISO; Ultra ISO и т.н.) имат възможността да направят исканата "операция" щом хората казват, че става, но понеже не ми е трябвало - не съм си правил труда да пробвам или да се задълбочавам в изчитането на всичко по въпроса.

iPhone 7Plus 256GB, 6Plus 128GB; iPad 3 Cellular 64GB
По точка две - може, до скоро ставаше за хакинтоши само. По точка едно - ще си счупиш главата с нечий мак и пак ще си говорим. Там, в частта за EFI, успя ли да асимилираш нещо или?
Това, с едната жена си го разкажи пред огледалото и я послушай - аз не влагам чувства, камо ли злоба по форумите. Така и така повечето писаници са "бля-бля". Относно познанията ми - не си човекът, който е достатъчно в час, за да си позволи коментар. Нищо лично.
Това, с едната жена си го разкажи пред огледалото и я послушай - аз не влагам чувства, камо ли злоба по форумите. Така и така повечето писаници са "бля-бля". Относно познанията ми - не си човекът, който е достатъчно в час, за да си позволи коментар. Нищо лично.